Turma de cameleoni din firma ta

managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Avem angajati si angajati. Unii sunt mai straluciti si cu altii nu ai ce face. Toata lumea zice de angajatori, ca noi suntem cum suntem. Si nu suntem nici noi perfecti.
 
Dar mai sunt si situatii in care, ca angajator, te simti tras pe sfoara. Am avut angajati care au mintit in CV-uri si minciunile s-au descoperit in timp, usor dar sigur.
 
Si am inca si acum angajati care lucreaza doar pentru salariul lor si nimic mai mult. Unde este pasiunea? Unde este dorinta de inovatie? Unde este originalitatea debordanta? Unde este acel entuziasm pe care inca il mai caut.
 
Adevarat… Unii angajati simuleaza foarte bine entuziasmul si pasiunea. Unii angajati te vor lasa sa crezi ca sunt cei mai buni oameni pentru slujba pe care vrei sa le-o oferi.
 
Unii angajati vor merge si mai departe. Vor simula devotament. Altii vor simula motivarea si engagementul. Altii vor simula fericire deplina ca se afla pe pozitiile prezente.
 
Un sef adevarat vede din start unde se afla pasiunea, unde se afla dorinta de a evolua din punct de vedere profesional.
 
Cameleonii vor produce rezultate manati de la spate de maini invizibile. Sunt sefii lor, cei care trebuie sa urmeze viziunea pe care cameleonii nu o vad nicicum. Ei sunt simpli executanti si aici intervin probleme pentru responsabilii HR:
 
  • necesitate continua de motivare a angajatilor. Un bonus salarial motiveaza pe termen scurt. Sa dai unui angajat munca pentru care crede ca a fost facut si pe care o iubeste se converteste intr-un sirag continuu de rezultate magnifice. Acestea vin natural. Motivarea se regaseste in angajat in forma naturala, fara interventii exterioare majore.
 
  • necesitatea de a directiona angajatii in mod constant. Daca nu au o viziune clara care sa ii ghideze, vor avea mereu nevoie de indicatii. Aici apar situatiile in care superiorii ajung sa simta ca au de-a face cu niste copii pe care sa ii organizeze. Un profesionist pasionat va descoperi singur directii profitabile pentru companie. Este singurul in masura sa urmeze un curs natural profitabil pentru industria in cadrul careia activeaza.
 
Si realizam ca sursa cameleonilor este neoprita daca nu exista paza buna la recrutare si selectie. Candidatii isi cauta cu infrigurare locuri de munca. Au nevoi financiare la fel ca noi si in goana dupa bani se prea poate sa uite cel mai important lucru, ca banii se fac mai usor cand iti urmezi pasiunea.

Cameleonii continua sa intre in companii de pretutindeni si apoi devin suprasaturatie de angajati subcalificati pentru munca lor sau supracalificati. Cameleonii ingroasa randurile angajatilor care se departeaza de domeniul lor de referinta, acolo unde ar fi capabili sa ofere maxim de rezultate cu minim de efort.
 
Cati cameleoni avem in firme? Sunt destui. Si nu fac niciun favor nimanui. Pe termen lung, angajatii care nu isi au locul in firme, vor reprezenta investitii slabe. Iar afacerile sunt cele care vor plati la final.
 
 
Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!
 


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal

Data aparitiei: 14 Noiembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Turma de cameleoni din firma ta Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]