Nu, robotii nu vor cuceri piata muncii in Romania

managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Si, daca ma intrebati pe mine, nu vor cuceri nimic, niciodata. Nicio companie adevarata nu isi va lasa core-business-ul pe mana unor roboti. Nu fiindca ar pune de-o rascoala, ca in filme.
 
Sincer cred ca nu i-ar duce capul la asa ceva. Oricat de inteligenti sunt robotii realizati de mari inginieri din lumea intreaga, un robot nu o sa puna suflet in ceea ce face, nu va fi creativ, original sau inovativ. Nu poate face decat sa execute o comanda. Comanda trebuie gandita tot de un om.
 
Care e treaba cu sufletul? Sufletul pus in munca ta este esenta finala de care are nevoie un produs ca sa fie adus pe piata cu maxim de succes. Si asta este esenta secreta care face un seminar sa se termine cu aplauzele participantilor si cu promisiuni ca vor mai veni si la editia viitoare.
 
Sufletul pus in munca face ca un lucru facut bine, sa devina exceptional.
 
As vrea sa vad un robot care poate sa psihanalizeze un pacient. As vrea sa vad robotul care poate sa medieze un divort dificil si robotul care va reusi sa decida cum va aduce la sol un avion deturnat de un pasager depresiv.
 
Lucrurile sunt complicate, veti spune. Ca robotii sunt utili, ca vor aduce eficienta si ca vor face lucrurile ce pot fi automatizate. Si sunt de acord, pe de o parte. Sa aduca eficienta in munca. Sa ia si locurile de munca si sa creasca profiturile companiilor.
 
Iar fondatorii companiilor sa foloseasca banii asa cum doresc. Caci, pana la urma, sunt banii lor. S-au imbogatit si merita banii. Au luat anumite decizii pentru acei bani.
 
Se prea poate sa ajungem in viitor sa lasam oameni pe drumuri pentru ca vrem profituri mai mari. Vrem sa ramanem cu mai multi bani la final de luna. Vom fi dispusi sa investim in roboti care muncesc si de Paste si care nu se plang ca munca e grea. Asa si trebuie. Sa produca la serie, mult sau foarte mult.
 
Saracii vor deveni mai saraci. Bogatii se vor imbogati si mai mult. Intr-o lume in care pare ca fiecare trebuie sa traga pentru sine, unde ideea de comunitate pare sa dispara cu totul, unde pare ca saracii nu au cale de iesire, robotii vin ca o napasta care nu face decat sa anticipeze un final terifiant.
 
Am distrus paduri si oceane cu poluarea industriala. Am ajuns pe marginea prapastiei si acum nu facem decat sa o adancim. In ea o sa cadem mai mult ca sigur daca nu schimbam directia lucrurilor. Nu de alta, dar suntem in treaba aceasta cu totii, implicati de la primul si pana la ultimul. Si decizia fiecaruia conteaza enorm. Impreuna facem locul in care traim, cu roboti sau cu oameni.

Sa aveti succes in tot ce faceti!
 
 

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal

Data aparitiei: 22 Aprilie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Nu, robotii nu vor cuceri piata muncii in Romania Nota: 2.6 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]