Jurnalul doamnei de la HR: Mai avem nevoie de un HR-ist in companie?

managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personaljurnalul doamnei de la hrmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Nu avem nevoie de HR-isti, asa cum nici de medici stomatologi nu avem nevoie, asa cum nici de frizeri nu avem nevoie. Ne tundem singuri, acasa, in fata oglinzii din sufragerie. Cu putin noroc, reusim sa aratam chiar decent. De la departare, totul arata bine.

Asa se intampla si in companiile noastre. De la departare, totul arata bine. Nu avem conflicte de munca. Nu avem angajati demotivati. Nu avem supracalificati. Nu avem angajati stresati si nici manageri supraincarcati de recrutari. Nu avem nevoie de HR. Cine a pomenit de asa ceva?

Managerii de linie au citit despre asta si au cam invatat cum sta treaba cu oamenii, ce inseamna sa ii motivezi, sa faca treaba buna, sa ii citesti, treburi si chestii...

Managerii de linie oricum lucreaza toata ziua cu ei si atunci ei ii cunosc cel mai bine, nu vreun HR-ist care s-a scolit in domeniu.

In realitate, managerii de linie au nevoie de ajutor. Daca ar avea HR, ar trebui sa lucreze impreuna pentru a stabili un plan de motivare si retentie. Ar putea sa lucreze impreuna pentru a stopa fluctuatia de personal.

Trist este ca sunt companii in care nu exista HR. Dar avem nevoie de acesti profesionisti. Este verificat faptul ca desi nu aduc incasari in mod direct, eficienta lor se converteste in cuantumul cifrei de afaceri.

Ce trebuie sa faca un bun manager HR? Sa se ocupe de evaluarea necesarului de personal, de optimizarea organigramei, de recrutarea angajatilor, de selectia lor, de evaluarea lor, de asezarea lor pe o pozitie-cheie, de motivarea lor, de retentia lor, de managementul performantei, de structura eforturilor de formare profesionala, de scaderea fluctuatiei de personal, de optimizarea procesului de ierarhizare, de exit interviuri si nu numai...

Evident, toate sunt realizate impreuna cu managerii de linie si/sau cu directorii. Nimic nu se face de catre managerul HR de capul lui. Managerul HR reprezinta o valenta esentiala, de care orice manager/ direct are nevoie. Este o extensie, un add-on, un motiv in plus sa speri ca din punctul A si pana in punctul Z, pe tot parcursul traseului realizat de un angajat, de cand intra in firma si pana cand iese, totul va fi realizat in mod eficient, in avantajul companiei, cu maxim de rezultate, cu ROI (return on investment) maxim pentru angajator.

Pana la ROI maxim pentru angajator, mai avem putin de mers. Avem de trecut prin departamentele in care strategiile de motivare/ de retentie/ de employee engagement/ de management al ratei de turnover samd. sunt puse la punct de contabili, marketeri sau alti profesionisti care nu stiu in mod exact cu ce se mananca MRU. Dar vor incerca. Daca dau gres, angajatii si compania au de pierdut. Rabatul de la calitate ramane motivul pentru care numeroase companii nu au parte de cifra de afaceri pe care si-o doresc si pe care, de altfel, o merita.

Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!



NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personaljurnalul doamnei de la hrmaria nicutar

Data aparitiei: 14 Septembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul doamnei de la HR: Mai avem nevoie de un HR-ist in companie? Nota: 3.08 din 5 - 6 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]