legislatiamuncii.ro
legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Prevederi specifice activitatii de inspector SSM si inspector Protectia Mediului

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
16 August 2016
16 August 2016
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
inspector ssminspector protectia mediuluinormarea muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Legea nr. 53/2003 (Codul Muncii) stabileste ca normarea muncii pentru postul de inspector ssm si inspector protectia mediulu este cea care se aplica tuturor categoriilor de salariati, insa cele doua posturi includ si unele prevederi legislative aparte.

In general, norma de munca se exprima, in functie de caracteristicile procesului de productie sau de alte activitati ce se normeaza, sub forma de norme de timp, norme de productie, norme de personal, sfera de atributii sau sub alte forme corespunzatoare specificului fiecarei activitati. Aici este exprimat caracterul restrictiv al sintagmei de normare a muncii.
 
In cazul activitatilor desfasurate de un inspector SSM, cadru tehnic PSI, inspector de mediu sau de resurse umane, apreciem ca acestea nu au un caracter repetitiv si nici nu sunt componente ale unui flux tehnologic, ele putand fi asimilate vechii categorii TESA (personal tehnic, economic, socio-administrativ), care nu era normata nici in perioada comunista, cand erau organizate departamente care elaborau normative, din birou, aproape pentru orice munca.

Mai adaugam aici o precizare referitoare la functiile de inspector de mediu sau inspector SSM (lucrator desemnat), care sunt sunt impuse de legislatia specifica, nefiind la latitudinea angajatorului.

Concret, precizam ca inspectorul SSM (lucratorul desemnat) care se ocupa de activitatile de prevenire si protectie este desemnat prin decizie scrisa de catre angajator din randul salariatilor incadrati cu contract individual de munca cu norma intreaga (adica 8 h/zi). Lucratorul desemnat trebuie sa aiba atributii privind securitatea si sanatatea in munca si, cel mult, atributii complementare, adica mediu si PSI.

In acest caz, angajatorul va consemna in fisa postului activitatile de prevenire si protectie pe care lucratorul desemnat are capacitatea, timpul necesar si mijloacele adecvate sa le efectueze.

Sursa: Portal SSM

NOUTATI din Legislatie muncii

Oferta ZILEI: 50% REDUCERE la Noua lege a pensiilor. Ghid practic


Profita chiar acum de PRETUL REDUS cu 50% la Noua lege a pensiilor. Ghid practic!

Lucrarea pe stick „Noua lege a pensiilor” iti ofera intr-un singur loc, sintetizat, tot ce trebuie sa stii despre modalitatile si conditiile de pensionare.
Profita chiar acum de aceasta oferta!

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati in 2025: Atentie la Regulamentul Intern si Contractul Colectiv de Munca"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]