Cererea de angajare. Model si obligatiile angajatorilor

Cererea de angajaremodel cerere de angajareobligatii angajator angajare
Cererea de angajare. Model si obligatiile angajatorilor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cererea de angajare este documentul prin care viitorul angajat, dupa ce a fost selectat in urma interviurilor si a primit oferta de angajare, solicita angajarea in firma dvs. 
 
Aceasta cerere confirma respectarea standardului international al Organizatiei Internationale a Muncii, prin care se precizeaza ca relatiile de munca trebuie sa fie liber consimtite. 
 
Toate documentele pe care le depune un candidat in vederea angajarii – si anume CV-ul, scrisoarea de intentie, scrisoarea de referinta, preinterviul de angajare – pot fi grupate sub denumirea de formular de candidatura. 
 
Scapati rapid si fara stres de stufoasa birocratie legislativa!
 
Noul model al contractului individual de munca + 150 de modele de documente si formulare obligatorii de legislatia muncii si salarizare EDITABILE va scapa acum de amenzile ITM, detalii AICI >>>
 
CV-ul este primul document care va ofera informatii despre un candidat atunci cand acesta se prezinta pentru selectia pe un anumit post. 
Impreuna cu interviul de selectie, CV-ul sta la baza deciziei de angajare si reprezinta o dovada a faptului ca angajatul respectiv a fost recrutat potrivit cerintelor postului.
 
De asemenea, CV-ul angajatului este un document la care sa reveniti ulterior, in cazul in care se doreste o recrutare interna in firma dvs.
 
Sfatul nostru este sa promovati noul model comun european de Curriculum Vitae adoptat in Romania prin H.G. nr. 1.021/2004 (publicata in Mnitorul Oficial nr. 633 din 13.07.2004), care la art. 1 alin. (1) precizeaza: 
 
Se aproba modelul comun european de curriculum vitae (...) in scopul sporirii transparentei si exactitatii informatiilor existente pe piata fortei de munca si pentru alinierea legislatiei romane la reglementarile comunitare in domeniu.
 

Model cerere de angajare

 
Cerere de angajare
 
Catre SC ……………………… SRL
 
Domnule Director,
 
Subsemnatul/subsemnata …………………….., domiciliat/domiciliata in ………………., str. …………., nr. …………, bl. ……., ap. ………, judetul/sectorul …………., telefon …………, adresa e-mail …………., cu pregatirea ……………, mentionez ca sunt absolvent al …………., cu o vechime in domeniu/specialitate/functie de ………… ani, va rog sa-mi aprobati cererea de angajare in cadrul societatii pe care o conduceti in functia de ………………… .
 
Va multumesc!
 
Data ………. Semnatura……………..
 
Se aproba/Nu se aproba
 

Obligatii ale angajatorilor - dosarul personal al salariatului

 
Kit de documente obligatorii in Legislatia Muncii si Salarizare va pune la dispozitie acum peste 150 de documente obligatorii:
 
Intocmite de specialisti
Sigure 100%
Conforme cerintelor legislative de ultima ora, detalii AICI >>>
 
Va prezentam in continuare documentele care trebuie sa alcatuiasca un dosar personal complet:
 
    • Copii dupa actele de identitate ale angajatului: buletin/carte de identitate, certificat de nastere, certificat de casatorie;
    • Copii dupa actele de studii/calificari/formare profesionala;
    • Formularul de candidatura (inclusiv CV si, eventual, scrisori de referinta);
    • Cererea de angajare;
    • Informarea prealabila la angajare; 
    • Certificatul medical „apt de angajare“ de la medicul de medicina a muncii;
    • Fisa de instruire la angajare privind sanatatea si securitatea in munca;
    • Copie de pe carnetul de munca, dupa caz;
    • Certificatul de cazier judiciar sau declaratia pe proprie raspundere ca angajatul nu a suferit condamnari;
    • Permisul de munca – daca angajatul este cetatean strain; 
    • Fisa postului;
    • Contractul individual de munca;
    • Actele aditionale si celelalte acte referitoare la executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca (de exemplu: act aditional pentru clauza cu privire la formarea profesionala, clauza de neconcurenta, clauza de mobilitate, clauza de confidentialitate, act aditional pentru modificari ale salariului sau ale functiei);
    • Copii dupa actele de identitate ale persoanelor aflate in intretinere (certificat de nastere, certificat de casatorie, carte/buletin de identitate etc.);
    • Copie dupa livretul militar – daca este cazul; 
    • Copie dupa permisul de conducere – daca este cazul; 
    • Fisele de evaluare a performantelor profesionale;
    • Deciziile referitoare la premieri si numiri pe pozitii ierarhice superioare;
    • Documente privind cercetarea si aplicarea sanctiunilor disciplinare;
    • Plangeri din partea angajatului.
 
 
Angajatorul are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora (art. 8 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, publicata in Monitorul Oficial nr. 372 din 27 mai 2011).
 
In temeiul art. 7 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017, angajatorul are obligatia de a intocmi un dosar personal pentru fiecare dintre salariati si de a-l prezenta inspectorilor de munca, la solicitarea acestora.
 
Dosarele personale ale fiecarui salariat se vor pastra in conditii care sa asigure securitatea datelor, precum si pastrarea lor corespunzator pe durata indelungata... Economisiti timp folosind KIT-ul de documente obligatorii din Legislatia Muncii si Salarizare pentru rezolvarea instant a problemelor de forma, detalii AICI >>>
 

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Cererea de angajaremodel cerere de angajareobligatii angajator angajare

Data aparitiei: 03 Iulie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cererea de angajare. Model si obligatiile angajatorilor Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]