Ai ramas fara loc de munca? Iata ce sa faci pas cu pas pentru a te repune in joc!

managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personalmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ai fost concediat sau ti-ai dat demisia? Ti-a spus seful ca din echipa trebuie sa plece un om si ca tu ai fost ales pentru ca rezultatele tale lasa de dorit in ultima vreme? Sau i-ai spus sefului ca in ultimii 5 ani in firma nu ai crescut atat cat ti-ai dorit au cat ti s-a promis?
 
Oricare ar fi situatia in care te regasesti, ai nevoie de un plan clar pentru a te repune in joc, fie ca ai de gand sa identifici un nou loc de munca sau poate doresti sa incepi o afacere.
 
In cazul in care iti doresti sa iti dezvolti cariera, ai nevoie de cativa pasi pe care sa ii urmezi pentru a-ti asigura maxim de sanse si de rezultate cu minim de efort si resurse financiare si non-financiare.
 
Primul pas: Stabileste in mod clar si obiectiv ce s-a intamplat. Pune pe hartie toate informatiile de care dispui in acest moment, date precum: evaluarile pe care superiorii ti le-au facut, abilitatile si competentele pe care superiorii au reclamat ca iti lipsesc pentru a continua sa faci parte din echipa, greselile pe care le-ai comis la locul de munca, cat de mult spun evaluatorii ca ai stagnat in cariera.
 
Nu poti merge mai departe pana cand nu intelegi ce s-a intamplat cu adevarat, de ce ai fost concediat sau, din contra, ce te-a determinat sa inaintezi o cerere de demisie.
 
Al doilea pas: Pune pe hartie dorintele, necesitatile si regretele. Stabileste ce iti doresti in acest moment, de ce ai nevoie si care sunt cele mai mari regrete pe care le poti numi. Se prea poate sa iti doresti o vacanta pentru a scapa de stres. In acelasi timp, poate ca ai nevoie urgenta de un nou loc de munca pentru ca risti sa aduni datorii prea multe.
 
La capitolul regrete poti identifica ce ai fi vrut sa se intample in cariera ta pana in acest moment si nu s-a concretizat. Identifica abilitatile si competentele pe care regreti ca nu le detii astazi, salariul pe care ti-ai promis acum 3 ani ca il vei castiga in prezent. Stabileste si care sunt cele mai mari regrete acumulate la fostul loc de munca, precum: relatii care au mers defectuos, lipsa de comunicare, lipsa de incredere in tine insuti, faptul ca te-ai increzut orbeste in superiorii tai samd.
 
Al treilea pas: Incepe realizarea unui plan de atac pentru a-ti pune ordine in viata profesionala. Incepe de la CV si continua cu profilul de LinkedIn. Lucreaza cu un web designer sa te ajute sa iti construiesti un portofoliu de angajare gazduit pe un site sau pe un blog.
 
Incepe sa aduni abilitati si competente noi, sa le formezi prin cursuri si workshop-uri, fie ca sunt online sau offline, cu bani sau gratuite.
 
Incepe sa finisezi vechile abilitati si competente pentru ca atunci cand un potential recrutor va dori sa te testeze, sa aiba toate motivele sa fie placut surprins.
 
Discuta cu profesionisti din domeniul tau de referinta si vezi care sunt cifrele, ce mai cer angajatorii, pe care abilitati si competente ar plati salariile cele mai bune.
 
Inainte de orice, profita de faptul ca ai la dispozitie sansa unui nou inceput, unul cat se poate de proaspat. Acum poti alege un nou angajator, un nou loc de munca, poti prezenta CV-ul asa cum doresti pentru a urma o noua directie profesionala, poti negocia salariul mai eficient decat in trecut, poti avea sansa de a incepe de mai sus decat ai reusit pana acum.
 
La final, nu uita ca de foarte multe ori, tot raul este inspre binele nostru. O singura conditie, totusi… Sa avem incredere ca lucrurile vor merge mai bine, sa avem incredere in ideea de a lua lucrurile de la capat, mai bine decat pana acum, cu mai multa claritate ca niciodata.
 
Mult succes, curaj profesional si cariere stralucite!
Maria Nicutar
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personalmaria nicutar

Data aparitiei: 07 Aprilie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ai ramas fara loc de munca? Iata ce sa faci pas cu pas pentru a te repune in joc! Nota: 3.75 din 5 - 12 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]