Ai ramas fara loc de munca? Iata ce sa faci pas cu pas pentru a te repune in joc!

Maria Nicutar
Maria Nicutar
07 Aprilie 2015
07 Aprilie 2015
Maria Nicutar
Maria Nicutar
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personalmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ai fost concediat sau ti-ai dat demisia? Ti-a spus seful ca din echipa trebuie sa plece un om si ca tu ai fost ales pentru ca rezultatele tale lasa de dorit in ultima vreme? Sau i-ai spus sefului ca in ultimii 5 ani in firma nu ai crescut atat cat ti-ai dorit au cat ti s-a promis?
 
Oricare ar fi situatia in care te regasesti, ai nevoie de un plan clar pentru a te repune in joc, fie ca ai de gand sa identifici un nou loc de munca sau poate doresti sa incepi o afacere.
 
In cazul in care iti doresti sa iti dezvolti cariera, ai nevoie de cativa pasi pe care sa ii urmezi pentru a-ti asigura maxim de sanse si de rezultate cu minim de efort si resurse financiare si non-financiare.
 
Primul pas: Stabileste in mod clar si obiectiv ce s-a intamplat. Pune pe hartie toate informatiile de care dispui in acest moment, date precum: evaluarile pe care superiorii ti le-au facut, abilitatile si competentele pe care superiorii au reclamat ca iti lipsesc pentru a continua sa faci parte din echipa, greselile pe care le-ai comis la locul de munca, cat de mult spun evaluatorii ca ai stagnat in cariera.
 
Nu poti merge mai departe pana cand nu intelegi ce s-a intamplat cu adevarat, de ce ai fost concediat sau, din contra, ce te-a determinat sa inaintezi o cerere de demisie.
 
Al doilea pas: Pune pe hartie dorintele, necesitatile si regretele. Stabileste ce iti doresti in acest moment, de ce ai nevoie si care sunt cele mai mari regrete pe care le poti numi. Se prea poate sa iti doresti o vacanta pentru a scapa de stres. In acelasi timp, poate ca ai nevoie urgenta de un nou loc de munca pentru ca risti sa aduni datorii prea multe.
 
La capitolul regrete poti identifica ce ai fi vrut sa se intample in cariera ta pana in acest moment si nu s-a concretizat. Identifica abilitatile si competentele pe care regreti ca nu le detii astazi, salariul pe care ti-ai promis acum 3 ani ca il vei castiga in prezent. Stabileste si care sunt cele mai mari regrete acumulate la fostul loc de munca, precum: relatii care au mers defectuos, lipsa de comunicare, lipsa de incredere in tine insuti, faptul ca te-ai increzut orbeste in superiorii tai samd.
 
Al treilea pas: Incepe realizarea unui plan de atac pentru a-ti pune ordine in viata profesionala. Incepe de la CV si continua cu profilul de LinkedIn. Lucreaza cu un web designer sa te ajute sa iti construiesti un portofoliu de angajare gazduit pe un site sau pe un blog.
 
Incepe sa aduni abilitati si competente noi, sa le formezi prin cursuri si workshop-uri, fie ca sunt online sau offline, cu bani sau gratuite.
 
Incepe sa finisezi vechile abilitati si competente pentru ca atunci cand un potential recrutor va dori sa te testeze, sa aiba toate motivele sa fie placut surprins.
 
Discuta cu profesionisti din domeniul tau de referinta si vezi care sunt cifrele, ce mai cer angajatorii, pe care abilitati si competente ar plati salariile cele mai bune.
 
Inainte de orice, profita de faptul ca ai la dispozitie sansa unui nou inceput, unul cat se poate de proaspat. Acum poti alege un nou angajator, un nou loc de munca, poti prezenta CV-ul asa cum doresti pentru a urma o noua directie profesionala, poti negocia salariul mai eficient decat in trecut, poti avea sansa de a incepe de mai sus decat ai reusit pana acum.
 
La final, nu uita ca de foarte multe ori, tot raul este inspre binele nostru. O singura conditie, totusi… Sa avem incredere ca lucrurile vor merge mai bine, sa avem incredere in ideea de a lua lucrurile de la capat, mai bine decat pana acum, cu mai multa claritate ca niciodata.
 
Mult succes, curaj profesional si cariere stralucite!
Maria Nicutar
 
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]