Bineinteles, acest lucru ar putea deveni realitate daca angajatii nostri ar fi motivati si fericiti.
Ce este fericirea la locul de munca si care sunt strategiile prin care putem sa ne transformam angajatii in adevarate masinarii de rezultate exceptionale?
Iata cateva informatii valoroase despre fericire la locul de munca si 6 sfaturi imbatabile din partea expertilor in HR:
1. Fericirea incepe cu pasiunea pentru munca angajatului. Daca ati angajat omul nepotrivit pentru post, puteti sa va luati adio de la acea stare de fericire ce deschide calea catre productivitate si rezultate exceptionale.
2. Fericirea se masoara prin rezultatele obtinute si progresul efectuat de angajat in mod constant de-a lungul activitatii sale. Din nou, puteti sa va luati adio de la angajati fericiti in situatia in care au stagnat in activitatea lor si nu au mai inregistrat progres real de mai mult de jumatate de luna.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Concedierea perfect legala
Ganditi-va ca fiecare saptamana sau fiecare 2 saptamani maxim trebuie sa aduca progres concret pentru orice angajat. In caz contrar, nu vor avea parte de acea stare de fericire care sa ii propulseze catre noi obiective.
O mare parte de fericirea angajatilor vine din sentimentul ca rezolva sarcini importante, ca invata lucruri semnificative pentru cariera lor, ca isi asigura progres profesional continuu. Cu alte cuvinte, angajatii simt ca nu stagneaza. Dimpotriva, timpul lor trece in mod semnificativ, pentru cariera lor si pentru compania pe care o reprezinta.
3. Fericirea profesionala presupune lipsa rutinei. Rutina are capacitatea catastrofala de a scufunda cariera oricui. Rutina nu va aduce nimic bun nici pentru companie si nici pentru angajat. Companiile cu adevarat performante vor investi in tehnologie de automatizare a activitatilor de rutina. Nu vor folosi personal valoros pentru munca repetitiva.
4. Fericirea la locul de munca depinde intr-o enorm de mare masura de stilul de management al superiorilor. Nu mai este nevoie sa va explicam cat de scazute sunt sansele sa aveti angajati fericiti intr-un climat profesional in care exista amenintari directe sau indirecte, santaj profesional voalat, discriminare, intimidare, bullying, mobbing samd., sefi care ordona in loc sa conduca spre obiective, critica negativa in loc de critica proactiva.
5. Fericirea profesionala mai reprezinta si starea in care ajungi cand ai la dispozitie tehnologia necesara si toate instrumentele moderne prin care sa iti realizezi sarcinile profesionale in cel mai bun mod cu putinta.
6. Recompensele profesionale reprezinta apogeul fericirii la locul de munca. Simplul gand ca vei primi o promovare pentru eforturile depuse in ultimul an de lucru, gandul ca te asteapta un bonus salarial pentru proiectul terminat cu brio inainte de termenul limita, gandul ca CV-ul tau capata valoare incredibila de la un semestru la altul.... iata cateva recompense profesionale care aduc fericire concreta la locul de munca.
Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!