Fericire la locul de munca in 6 sfaturi de aur

managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Angajatii nefericiti ne costa enorm de mult, zilnic si fara exceptii. Sunt oameni care ar putea sa ofere productivitate la nivel cel putin dublu fata de cel atins in prezent. Mai mult, ar putea sa lucreze mai eficient si cu rezultate exceptionale.

Bineinteles, acest lucru ar putea deveni realitate daca angajatii nostri ar fi motivati si fericiti.

Ce este fericirea la locul de munca si care sunt strategiile prin care putem sa ne transformam angajatii in adevarate masinarii de rezultate exceptionale?

Iata cateva informatii valoroase despre fericire la locul de munca si 6 sfaturi imbatabile din partea expertilor in HR:

1. Fericirea incepe cu pasiunea pentru munca angajatului.
Daca ati angajat omul nepotrivit pentru post, puteti sa va luati adio de la acea stare de fericire ce deschide calea catre productivitate si rezultate exceptionale.

2. Fericirea se masoara prin rezultatele obtinute si progresul efectuat de angajat in mod constant de-a lungul activitatii sale. Din nou, puteti sa va luati adio de la angajati fericiti in situatia in care au stagnat in activitatea lor si nu au mai inregistrat progres real de mai mult de jumatate de luna.

Ganditi-va ca fiecare saptamana sau fiecare 2 saptamani maxim trebuie sa aduca progres concret pentru orice angajat. In caz contrar, nu vor avea parte de acea stare de fericire care sa ii propulseze catre noi obiective.

O mare parte de fericirea angajatilor vine din sentimentul ca rezolva sarcini importante, ca invata lucruri semnificative pentru cariera lor, ca isi asigura progres profesional continuu. Cu alte cuvinte, angajatii simt ca nu stagneaza. Dimpotriva, timpul lor trece in mod semnificativ, pentru cariera lor si pentru compania pe care o reprezinta.

3. Fericirea profesionala presupune lipsa rutinei. Rutina are capacitatea catastrofala de a scufunda cariera oricui. Rutina nu va aduce nimic bun nici pentru companie si nici pentru angajat. Companiile cu adevarat performante vor investi in tehnologie de automatizare a activitatilor de rutina. Nu vor folosi personal valoros pentru munca repetitiva.

4. Fericirea la locul de munca depinde intr-o enorm de mare masura de stilul de management al superiorilor. Nu mai este nevoie sa va explicam cat de scazute sunt sansele sa aveti angajati fericiti intr-un climat profesional in care exista amenintari directe sau indirecte, santaj profesional voalat, discriminare, intimidare, bullying, mobbing samd., sefi care ordona in loc sa conduca spre obiective, critica negativa in loc de critica proactiva.

5. Fericirea profesionala mai reprezinta si starea in care ajungi cand ai la dispozitie tehnologia necesara si toate instrumentele moderne prin care sa iti realizezi sarcinile profesionale in cel mai bun mod cu putinta.

6. Recompensele profesionale reprezinta apogeul fericirii la locul de munca. Simplul gand ca vei primi o promovare pentru eforturile depuse in ultimul an de lucru, gandul ca te asteapta un bonus salarial pentru proiectul terminat cu brio inainte de termenul limita, gandul ca CV-ul tau capata valoare incredibila de la un semestru la altul.... iata cateva recompense profesionale care aduc fericire concreta la locul de munca.


Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal

Data aparitiei: 31 Decembrie 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Fericire la locul de munca in 6 sfaturi de aur Nota: 3 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Asistent Director GeneralIntrebare: Am nevoie de fisa postului pentru Responsabil Functiune (cod COR 243217), ma poate ajuta cineva?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Stabilire si retribuire posturi intr-o societateIntrebare: Va rog sa imi prezentati baza legala daca o firma cu activitate principala in fabricarea pieselor de autovehicule poate angaja mai multe persoane (5 Manageri financiari si 2 Contabili sefi) pentru aceeasi functie de conducere, avand aceeasi fisa de post, cu atributii similare dar cu salarii diferite.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]