8 semne ca seful e pe cale sa te concedieze...

Maria Nicutar
Maria Nicutar
26 Noiembrie 2015
26 Noiembrie 2015
Maria Nicutar
Maria Nicutar
managementul resurselor umanemanagement hrresurse umaneselectie personalrecrutare personal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Esti aproape de marea veste? Ti se pregateste o iesire rapida din peisaj? Te asteapta o concediere si vrei sa fii pregatit pentru orice eventualitate?

In cazul in care esti aproape de o concediere, este indicat sa stii din timp, chiar cu cateva luni inainte. Doar asa poti sa iti asterni lucrurile in avantajul tau si sa iei primele masuri pentru a te proteja de orice pierdere financiara si non-financiara.

Iata indiciile care iti spun ca exista o posibilitate serioasa sa fii concediat:

1. Comunicarea nu mai este cum era. Simti ca iti scapa numeroase aspecte pe care sefii "uita" sa ti le transmita.

2. Sefii tai nu mai sunt asa de glumeti si relaxati in preajma ta. De la un timp nu mai sunt la fel de zambitori. I-ai descrie mai degraba rezervati?

3. Nu mai primesti bonusuri si mariri salariale pentru ca sefii nu mai vad de ce ar fi necesar sa te motiveze din punct de vedere financiar.

4. In peisaj apar profesionisti noi, "achizitii proaspete". Numerosi angajatori considera ca rulajul angajatilor poate reprezenta o solutie viabila cand incasarile scad.  Se va pune accent pe ideea ca oamenii noi sunt mai motivati decat cei cu vechime mare, "prafuiti". In fapt, daca exista un plan concret de motivare a personalului, aceste probleme nu ar trebui sa apara. Angajatii nu stagneaza daca li se ofera sprijin si daca sunt motivati sa faca performanta.

In consecinta, daca stilul de management si strategiile de management al resurselor umane nu se modifica, se va ajunge la aceleasi rezultate slabe si cu noii angajati. Actiunile identice produc rezultate identice.

5. De la un timp, simti nu mai ai niciun sustinator. Apare fenomenul de mobbing, un fel de bullying intre angajati si superiori. Nu mai rade nimeni la glumele tale si asta pentru ca nimeni nu mai vrea sa rada cu tine. Superiorii te critica de fiecare data cand se iveste ocazia si nu este doar o impresie faptul ca iti cauta nod in papura.

Atentie mare! In cazul in care nu ti se pregateste o concediere rapida, este posibil ca superiorii sa doreasca sa iti scada nivelul de incredere in fortele tale pentru a te retrograda sau pentru a-ti taia o parte din salariu, cu pastrarea sarcinilor tale. Angajatii care nu au incredere in abilitatile si competentele lor sunt usor de manipulat.

6. Niciuna dintre ideile prezentate de tine la sedinta nu este considerata buna. Esential de inteles este ca managerii tai nu isi doresc sa te angajezi in noi proiecte. Ideile tale cele mai bune vor fi notate si apoi puse in aplicare dupa ce pleci tu din peisaj.

7. Superiorii te controleaza mai des decat de obicei. Cauta greseli de care sa se lege pentru a te concedia sau vor doar sa isi confirme ca este ok sa te concedieze. Orice greseala nou descoperita poate sa le dea putere sa ia o decizie mai repede.

8. Superiorii te evita. Nu te mai scot la pranz si de cate ori te intalnesc pe hol, te evita si amana orice discutie cu tine.


La final, realizam cateva lucruri de importanta majora:

1. Viata merge inainte si cu si fara locurile noastre de munca. Nu sunt singurele si nici ultimele.

2. Nu poti sa stii ce iti rezerva viata. Se prea poate sa fii concediat ca apoi sa primesti job-ul la care visezi de 10 ani!

3. Sefii sunt sefi si unii s-au transformat de mult timp in contabili.
Cu alte cuvinte, trebuie sa treaca totul prin filtrul cifrelor. Asa se face ca din companii importante se pierd angajati valorosi din cauza costurilor cu salariile. Ar trebui sa fie privite ca investitii, dar deh...

4. Cu incredere si motivatie se poate trece peste orice obstacol.

5. Specialistii in domeniul HR recomanda schimbarea locului de munca minim o data la fiecare 3-4 ani pentru a nu stagna in profesia aleasa.
Doar asa te poti tine proaspat si poti obtine mariri de salariu, de la un job catre altul mai bun.

6. Intotdeauna functioneaza regula "Tot raul spre bine".


Sa aveti succes si cariere stralucite oriunde v-ati afla!

Maria Nicutar



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]