7 reguli esential de respectat cand lucrezi cu un recruiter

Maria Nicutar
Maria Nicutar
10 Martie 2016
10 Martie 2016
Maria Nicutar
Maria Nicutar
managementul resurselor umanemanagement hrrecruiterrecrutareresurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ne cautam locuri de munca si foarte curand descoperim faptul ca cel mai mare ajutor ti-l poate da un recruiter. Este profesionistul care te poate ajuta sa obtii locul de munca perfect pentru pregatirea ta si pentru viitorul profesional pe care doresti sa ti-l consolidezi.

Cateva reguli esential de respectat atunci cand lucrezi cu un recruiter:

1. Nu il minti. Nu ii oferi inflorituri. Nu ii prezenta un CV pe care l-ai cosmetizat. Nu vinde gogosi pentru ca adevarul iese intotdeauna la iveala, mai devreme sau mai tarziu.

Obiectivul tau este sa legi o relatie de lunga durata cu recruiterii, nu sa ii tragi pe sfoara.

2. Nu il trata ca fiind lipsiti de importanta, chiar daca nu va fi superiorul tau direct si chiar daca nu vei lucra cu el foarte mult.

Recruiterii sunt profesionistii care te pot ajuta sa iti evaluezi CV-ul, sa iti descoperi punctele forte, sa ocupi un loc perfect in organizatia dorita.

3. Pastreaza o legatura stransa cu recruiterii cu care colaborezi. Cel mai important este sa fii mereu pregatit sa le raspunzi la email-uri si la solicitari. Au nevoie de recomandari din partea fostilor angajatori? Au nevoie de copii ale diplomelor? Vor sa le confirmi o anumita perioada de activitate profesionala? Fii pe faza si raspunde emailurilor atunci cand sosesc. Gandeste-te la faptul ca procesul de recrutare poate dura 2 saptamani sau 2 zile, in mare parte datorita modului in care gestionezi relatia cu recruiterul.

4. Invata sa primesti feedback din partea recruiterului si sa pretuiesti aceste informatii. Gandeste-te la acesti profesionisti ca fiind cei mai buni in arta evaluarii unui CV, buni consilieri de cariera si extrem de talentati in managementul performantei. Solicita informatii care te pot ajuta mai departe, chiar daca ai obtinut sau nu postul.

5. Daca ai obtinut postul, nu uita de recruiteri. Cel mai des, acestia sunt direct implicati in managementul resurselor umane, mai departe de procesele de recrutare si selectie. Te pot ajuta in managementul si dezvoltarea carierei, in managementul performantei, in medierea conflictelor cu superiori, subordonati sau colegi. Relatia cu recruiterii trebuie sa fie intotdeauna gandita doar pe termen lung.

6. Inainte de a-ti negocia salariul, vorbeste cu recruiterii. Sunt cei care cunosc foarte bine industria in cadrul careia te dezvolti, te cunosc pe tine ca profesionist, stiu ca s-a investit in tine, ce competente ai adaugat la CV in timp si ce sanse ai sa iti maresti salariul in mod real.

Cere-le sfatul si probabil ca vei primi indicii suficient de importante ca sa poti lua o decizie buna. Este indicat sa mai astepti, este recomandat sa ceri o marire de salariu sau ai ajuns in punctul in care exista alti factori motivationali catre care sa iti indrepti atentia. Tot recruiterii sunt cei care te pot ajuta cel mai mult.


7. Daca vrei sa te mentii in forma din punct de vedere profesional, tot de recruiteri ai nevoie. Sunt cei care stiu ce se cere pe piata, care sunt competentele si abilitatile cele mai ravnite de marii angajatori, ce nevoi de resurse umane sunt in companie si cu ce competente-cheie poti merge la tinta pentru a obtine o promovare.

In orice caz, fara recruiteri nu avem sanse depline sa obtinem un post perfect facut pentru competentele si pregatirea noastra. Nu putem sa performam la capacitate maxima si nici sa ne asiguram o directie profesionala care sa ne aduca satisfactii pe termen lung.

Mult succes in managementul resurselor umane!




NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]