Legislatia Muncii se modifica din nou, la cererea UE

noul cod al munciicodul munciitimpul de muncacontract de muncacomisia europeana
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comisia Europeana a obligat Guvernul sa suplimenteze cu o luna perioada in care angajatii care lucreaza peste durata normala a timpului de munca beneficiaza de ore libere, de la 60 zile la 90 zile calendaristice, si sa extinda cazurile in care pot fi incheiate contracte de munca pe durata determinata.
 
Modificarile vor fi introduse pana in toamna acestui an, releva Memorandumul de Intelegere convenit de Guvern cu Comisia Europeana in urma misiunii din aprilie-mai, obtinut de MEDIAFAX.
 
"Se va largi categoria de situatii in care pot fi folosite contracte de munca pe durata determinata, asigurandu-se ca aceasta nu va creste segmentarea pietei muncii. In acelasi timp, legislatia privind protectia angajatilor va fi adaptata la principiile flexicuritatii", se arata in document.
 
Principiul flexicuritatii este definit de catre Comisia Europeana drept un concept care sa impace pretentiile angajatorilor cu cele ale angajatilor, imbinand flexibilitatea si securitatea pentru lucratori si companii, inclusiv prin abordarea mai flexibila a procedurilor de angajare si de concediere.
 
Prin noul Cod al Muncii, intrat in vigoare la inceputul acestei luni, Guvernul a extins perioada in care munca suplimentara poate fi compensata prin ore libere platite, de la 30 zile la 60 zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
 
Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
 
Noul Cod al Muncii mai prevede ca un contract individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari, dar cu posibilitatea incheierii succesive a cel mult trei astfel de contracte. In acelasi timp, a fost stabilit ca un contract individual de munca pe durata determinata incheiat in termen de trei luni de la incetarea unui contract similar este considerat contract succesiv si nu poate avea o durata mai mare de 12 luni.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
noul cod al munciicodul munciitimpul de muncacontract de muncacomisia europeana

Data aparitiei: 16 Mai 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Legislatia Muncii se modifica din nou, la cererea UE Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]