UE schimba regulile privind companiile europene. Cine nu va mai avea voie sa controleze aceste firme

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
03 Iunie 2020
03 Iunie 2020
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
firme europenecompanii strainecomisia europeana
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Criza produsa de pandemie incepe sa isi faca simtita prezenta si la nivel organizatoric in ce priveste entitatile comunitare. Comisia Europeana lucreaza in aceasta perioada la un proiect de rezolutie care aduce noi instrumente de monitorizare a companiilor detinute sau sustinute de state straine.
 
In concret, vor fi revizuite de catre Uniunea Europeana reglementarile pentru a putea bloca preluarea companiilor europene de catre entitati rivale care beneficiaza de subventii acordate incorect de guverne straine, arata un proiect de document obtinut de cotidianul Financial Times, citat de Mediafax.
 
Noile instrumente in pregatire vor monitoriza companiile detinute sau sustinute de state straine care desfasoara activitati in Europa ori incearca sa patrunda pe piata comunitara.
 
"Propunerile, care nu au fost inca finalizate, reprezinta cel mai determinant pas al UE in sensul contracararii concurentei incorecte din partea Chinei ori a altor state. Planurile ar putea amplifica tensiunile, intr-o perioada sensibila a relatiilor UE-China, in contextul in care Beijingul reprima protestele din Hong Kong, iar Bruxellesul vrea sa ratifice un tratat de investitii pe care cele doua parti au stabilit sa il definitiveze anul acesta", transmite Mediafax, citand analiza Financial Times.
 
Conform sursei amintite, presedintele Consiliului European, Charles Michel, si cel al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar urma sa organizeze un summit cu participarea premierului Chinei, Li Keqiang, la sfârsitul lunii iunie, exact când ar putea fi publicat planul Comisiei Europene.
 
De asemenea, urmeaza sa fie evaluat de catre Comisia Europeana impactul subventiilor acordate de guverne noneuropene si care genereaza implicatii asupra situatiei concurentiale in Europa. 
 
"Exista din ce in ce mai multe situatii in care subventii straine par sa fi facilitat achizitia de participatii in spatiul UE sau au distorsionat politicile preturilor pentru beneficiari. Actualele instrumente politice ale UE nu abordeaza toate posibilele efecte distorsionante ale subventiilor straine. Acest plan prevede introducerea unor noi instrumente pentru abordarea acestor provocari si pentru asigurarea unui cadru egal pe piata interna", se arata in proiectul citat de aceeasi sursa.
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]