Criza produsa de pandemie incepe sa isi faca simtita prezenta si la nivel organizatoric in ce priveste entitatile comunitare. Comisia Europeana lucreaza in aceasta perioada la un proiect de rezolutie care aduce noi instrumente de monitorizare a companiilor detinute sau sustinute de state straine.
In concret, vor fi revizuite de catre Uniunea Europeana reglementarile pentru a putea bloca preluarea companiilor europene de catre entitati rivale care beneficiaza de subventii acordate incorect de guverne straine, arata un proiect de document obtinut de cotidianul Financial Times, citat de Mediafax.
Noile instrumente in pregatire vor monitoriza companiile detinute sau sustinute de state straine care desfasoara activitati in Europa ori incearca sa patrunda pe piata comunitara.
"Propunerile, care nu au fost inca finalizate, reprezinta cel mai determinant pas al UE in sensul contracararii concurentei incorecte din partea Chinei ori a altor state. Planurile ar putea amplifica tensiunile, intr-o perioada sensibila a relatiilor UE-China, in contextul in care Beijingul reprima protestele din Hong Kong, iar Bruxellesul vrea sa ratifice un tratat de investitii pe care cele doua parti au stabilit sa il definitiveze anul acesta", transmite Mediafax, citand analiza Financial Times.
Conform sursei amintite, presedintele Consiliului European, Charles Michel, si cel al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, ar urma sa organizeze un summit cu participarea premierului Chinei, Li Keqiang, la sfârsitul lunii iunie, exact când ar putea fi publicat planul Comisiei Europene.
De asemenea, urmeaza sa fie evaluat de catre Comisia Europeana impactul subventiilor acordate de guverne noneuropene si care genereaza implicatii asupra situatiei concurentiale in Europa.
"Exista din ce in ce mai multe situatii in care subventii straine par sa fi facilitat achizitia de participatii in spatiul UE sau au distorsionat politicile preturilor pentru beneficiari. Actualele instrumente politice ale UE nu abordeaza toate posibilele efecte distorsionante ale subventiilor straine. Acest plan prevede introducerea unor noi instrumente pentru abordarea acestor provocari si pentru asigurarea unui cadru egal pe piata interna", se arata in proiectul citat de aceeasi sursa.
de
Legislatia MunciiRedactia Legislatia Muncii este formata dintr-o echipa de profesionisti cu experienta in domeniul relatiilor de munca si in toate aspectele care tin de modificarile legislative, spetele din practica de zi cu zi si consultanta specializata in acest sens.
Colectivul redactiei este format din oameni pasionati care muncesc necontenit pentru a va aduce informatii proaspete si actualizate in fiecare zi!
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
firme europenecompanii strainecomisia europeana
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ajutorul pentru nastere si contributia la pensia facultativa in perioada CCCIntrebare: Societate comerciala A din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va intra in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Locul de munca la sediul clientuluiIntrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<