Peste 225 de reforme pentru a crea noi locuri de munca si a genera cresterea economica

comisia europeana locuri de muncacreare locuri de munca
Peste 225 de reforme pentru a crea noi locuri de munca si a genera cresterea economica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recent, Comisia Europeana a aprobat 225 de proiecte in cadrul instrumentului de sprijin tehnic pentru a asista statele membre sa pregateasca, sa conceapa si sa implementeze reforme.
 
Comisia Europeana a aprobat 225 de proiecte in cadrul instrumentului de sprijin tehnic pentru a asista statele membre sa pregateasca, sa conceapa si sa implementeze reforme la finalul carora statele sa dispuna de administratii publice moderne si reziliente, de strategii de crestere durabila si de economii reziliente; reformele avute in vedere vizeaza in acelasi timp sa consolideze capacitatea statelor membre de a reactiona la crizele actuale si viitoare. Mai multe proiecte de reforma sunt incluse si in planurile nationale de redresare si rezilienta, conform site-ului Comisiei Europene.
 
Comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Acum doua saptamani, cand inca ne redresam in urma pandemiei, a izbucnit o noua criza in Europa. Instrumentul de sprijin tehnic va continua sa asiste statele membre si regiunile sa realizeze reforme care sa le imbunatateasca rezilienta, sa le sprijine strategiile de crestere, sa le pregateasca pentru dubla tranzitie digitala si verde si sa asigure administratii publice eficiente si flexibile.”
 
Reformele statelor membre sunt sustinute prin intermediul instrumentului de sprijin tehnic, cu un buget total de 116,8 milioane EUR pentru anul 2022. Instrumentul de sprijin tehnic este bazat pe cerere si pune accentul pe expertiza personalizata. De asemenea, instrumentul este flexibil si poate fi adaptat rapid la nevoile emergente ale statelor membre, la cererea acestora.
 
Proiectele sunt aliniate pe deplin la prioritatile-cheie ale Comisiei. In 2022, instrumentul de sprijin tehnic va continua sa asiste statele membre sa conceapa si sa implementeze reformele in directia tranzitiei verzi si a celei digitale, precum si sa amelioreze capacitatea operationala si eficienta administratiilor lor publice. De exemplu, 36 % din cereri se concentreaza pe indeplinirea obiectivelor Pactului verde si 51 %, pe tranzitia digitala. Totodata, 57 % din cererile de sprijin primite in cadrul instrumentului de sprijin tehnic care au fost selectate pentru 2022 sunt legate de reforme in cadrul planurilor de redresare si rezilienta ale statelor membre.
 
Programul de lucru pe 2022 al instrumentului de sprijin tehnic include si unele noutati:
 
  • proiecte multinationale sau multiregionale: sunt proiecte care ofera sprijin tehnic pentru abordarea provocarilor comune din mai multe state membre sau regiuni, concentrandu-se asupra acelorasi prioritati. In cadrul acestor proiecte se promoveaza invatarea reciproca si dezvoltarea unor abordari comune prin intermediul schimburilor intre parti
  • proiecte emblematice: concepute de Comisie pentru a sprijini reformele care sunt in mare masura necesare in toate statele membre si care sunt in concordanta cu prioritatile UE. De exemplu, proiectul emblematic „Sprijin pentru valul de renovari” vizeaza statele membre care doresc sa conceapa si sa implementeze reforme prin care sa sustina renovarea cladirilor. Proiectul emblematic „Punerea in aplicare a Garantiei europene pentru copii” sprijina statele membre sa puna in aplicare Recomandarea Consiliului de instituire a Garantiei europene pentru copii. Se ofera sprijin tehnic pentru punerea in aplicare a actiunilor si politicilor care previn si combat saracia si excluziunea sociala in randul copiilor
  • 50 % dintre cereri sunt legate de proiecte emblematice, cum ar fi turismul, valul de renovari, integrarea perspectivei de gen, administratia publica si integrarea migrantilor, iar 30 % dintre cereri sunt proiecte multinationale sau multiregionale.
 
Instrumentul de sprijin tehnic este principalul instrument de care dispune Comisia pentru a oferi, la cererea autoritatilor nationale, sprijin tehnic pe parcursul derularii reformelor din UE. Acesta face parte din cadrul financiar multianual 2021-2027 si din Planul de redresare pentru Europa. Instrumentul continua actiunile de succes derulate in cadrul Programului anterior de sprijin pentru reforme structurale, prin intermediul caruia s-au realizat, din 2017, peste 1 400 de proiecte de asistenta tehnica in toate statele membre.
 
Reforme eligibile pentru a primi asistenta in cadrul instrumentului de sprijin tehnic se vor realiza in urmatoarele domenii (enumerare nelimitativa): administratia publica, gestionarea finantelor publice, gestionarea migratiei, mediul de afaceri, sectorul financiar, piata muncii, sistemele de educatie, serviciile sociale, sprijinul pentru copiii vulnerabili, asistenta medicala, tranzitia verde si securitatea cibernetica.
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
comisia europeana locuri de muncacreare locuri de munca

Data aparitiei: 10 Martie 2022
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Peste 225 de reforme pentru a crea noi locuri de munca si a genera cresterea economica Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]