Intrebarea de la interviul de angajare de care trebuie sa nu ne mai fie teama...

recrutare si selectierecrutare si selectiemanagement hrmanagementul resurselor umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne este teama de ideea de a merge la un interviu de angajare, chiar daca in prezent avem nevoie de unul nou. Ne este teama de ideea de a fi refuzati sau criticati. Ne este teama de toate intrebarile pe care recrutorii ni le pot adresa. De aceea numerosi profesionisti ajung sa se complaca in situatia in care se afla, de multe ori una complet neplacuta si nefavorabila.

Una dintre intrebarile de care ne este teama la interviul de angajare este:

Care este cea mai mare realizare a ta?

In primul rand stabiliti daca este profesionala sau personala pentru a intelege ce anume doreste recrutorul sa afle.

Inainte de a intra in panica, goliti-va mintea de toate gandurile precum:


"Daca realizarea mea cea mai mare nu este decat un progres minuscul pentru recrutor?"

Nu porniti la drum cu gandul ca veti fi judecat pentru ceea ce reprezinta pentru voi realizare majora! Oferiti recrutorului un raspuns sincer pentru ca daca exista potrivire optima, veti primi locul de munca iar acesta va fi cea mai buna optiune pentru progresul dvs. profesional.

Daca nu va potriviti cu acest loc de munca si cu aceasta cultura organizationala, este mai bine sa fiti respinsi. Cu alte cuvinte, totul raul este uneori spre bine. Unele locuri de munca nu fac decat sa va indeparteze de profesia dvs. ideala! Acceptati faptul ca vi se pregateste un loc de munca si mai bun. Totul este sa aveti rabdare si sa invatati din greselile interviurilor trecute.

Aici ne referim la greseli de prezentare, greseli in CV, greseli de comunicare. Faptul ca sunteti pasionat de studierea limbii franceze si recrutorul dorea limba engleza, nu este o greseala, in mod evident.

Solutia este sa oferiti adevarul pur. Care este cea mai mare realizare la care va puteti gandi? Esential este sa aveti un raspuns clar inca dinainte de interviu. Nu este cazul sa va lasati recrutorul sa astepte si nici sa creada ca nu sunteti interesati de progresele voastre profesionale.

Exemple de realizari majore:

1. Faptul ca ati terminat o facultate de prestigiu. Atentie la faptul ca daca ati terminat-o acum 10 ani si acest eveniment a ramas cea mai mare realizare, inseamna ca intre timp exista un gol major in materie de progrese profesionale. Acest lucru trebuie in mod clar sa va dea mult de gandit.

2. Faptul ca ati finalizat cu succes un proiect important din cariera dvs.. Stabiliti care au fost sarcinile, care au fost obiectivele, rezultatele si impactul asupra carierei dvs..

3. Promovarea pe un post pe care vi l-ati dorit si care va aduce impliniri numeroase. Atentie la faptul ca excesul de importanta data ideii de promovare poate duce la gandul ca sunteti vanator de promovari. Nicio promovare nu trebuie sa fie un motiv de bucurie in sine, ci progresul inregistrat si responsabilitatile pe care vi le-a adus cu sine, responsabilitati care va ofera insemnatate, ocazia de a va imbunatati cariera.

4. Faptul ca ati schimbat viata clientilor in bine, faptul ca le-ati oferit solutii viabile prin serviciile pe care le-ati intreprins. Grija pentru client reprezinta intotdeauna cel mai bun punct de plecare pentru bunastarea oricarei companii.

Si nu numai! Lista poate fi completata dupa bunul plac. Spuneti mereu adevarul pentru ca doar astfel puteti oferi intervievatorului informatiile de care are nevoie pentru a va trece urmatorul pas in procesul de recrutare. Daca sunteti angajat pe baza unor informatii eronate, se prea poate ca urmatorii ani sa va duca intr-o directie profesionala total diferita de versiunea ideala.

Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!



 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recrutare si selectierecrutare si selectiemanagement hrmanagementul resurselor umane

Data aparitiei: 19 Octombrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Intrebarea de la interviul de angajare de care trebuie sa nu ne mai fie teama... Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]