Managementul resurselor umane reprezinta punctul cheie in care se nasc rezultate pozitive pentru angajatori, corporatie si pentru angajati, prin plusarea competentelor cu atitudinea potrivita.
Dupa cum bine stim, sa ai un angajat mandru posesor al unui CV intesat de competente si abilitati nu mai reprezinta totul. Este nevoie de competente si de atitudinea care sa il determine sa ofere cele mai puternice rezultate care vor ajuta la atingerea obiectivelor.
Iata si cei mai importanti 6 pasi care duc la succesul relatiei dintre angajatori si angajati:
1. Comunicarea de ambele parti. Trebuie sa va cunoasteti angajatii si trebuie ca ei sa va cunoasca. In momentul in care permitem o imagine personala falsa si asteptari false, lucrurile nu vor merge in directia potrivita.
Oferiti angajatilor informatii concrete cu privire la asteptarile voastre, cu privire la cerinte si preferinte, obiective si nu numai.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
250 Modele Fise de Post
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
2. Oferiti de la bun inceput un sistem salarial potrivit. Daca de la inceput veti negocia toate beneficiile si conditiile de lucru la sange, sansele de a avea o relatie buna pe termen lung sunt extrem de mici.
3. Oferiti beneficii multiple, nu doar financiare. Oferiti cursuri si participari gratuite la seminarii de interes pentru angajat si asigurati-va ca acesta are toate sansele de a se dezvolta din punct de vedere profesional. Viitorul lui conteaza la fel de mult precum conteaza si viitorul afacerii dvs.!
4. Asigurati-va ca angajatii detin conditii optime de lucru. De la mobilier potrivit si pana la echipamentele tehnologice utilizate, de la carti si suporturi informationale si pana la hrana si mentori, totul conteaza pentru a-i oferi angajatului confort total in munca sa.
5. Cereti feedback in mod constant, din partea angajatilor dvs.! Conteaza enorm sa luati pulsul culturii organizationale. Discutati in mod constant cu angajatii dvs. si stabiliti care sunt nevoile si cerintele acestora, ce obiective si-au impus si cum arata viitorul lor, ce critici si sugestii au cu privire la desfasurarea activitatii lor.
6. Mentineti-va angajatii in ritm constant de provocari care sa le forteze nivelul cunostintelor si al abilitatilor pe care le detin. Doar asa veti reusi sa va ajutati angajatii sa devina mai buni in domeniul lor de referinta, un mare plus atat pentru companie, cat si pentru angajati.
Mult succes in managementul resurselor umane!
Mai multe informatii despre managementul resurselor umane aici.