Cum gresesc cel mai mult candidatii la interviul de angajare?

26 Noiembrie 2013
26 Noiembrie 2013
Angajare si Concediereinterviul de angajarenesigurantaangajatorulcandidatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


In mod ideal, inainte de orice interviu, cei mai multi candidati incearca sa se asigure ca au toti asii in maneca si ca sunt cat de cat pregatiti pentru a-i dovedi potentialului angajator ca ei sunt persoanele potrivite pentru jobul scos la oferta.

Cu toate acestea, realitatea este in general cu totul alta, iar candidatii nu reusesc tot timpul sa fie pe cat de pregatiti ar trebui.

Potrivit unui studiu realizat de BestJobs.ro si preluat de Agerpres, "nesiguranta, nervozitatea si lipsa interesului pentru job se regasesc in topul celor mai mari greseli facute de catre candidati in timpul interviului de angajare".

Site-ul de joburi precizeaza ca experienta profesionala si compatibilitatea cu jobul pentru care a aplicat nu sunt singurele criterii care ii pot garanta unui candidat un loc de munca. Astfel, este important si modul in care se deruleaza discutia in timpul interviului de angajare, acel tip de comunicare oferind angajatorului mai multe informatii despre candidat.

Studiul a avut la baza intervievarea unor specialisti in resurse umane, acestia oferind informatii cu privire la cele mai dese greseli facute de candidati la interviul de angajare.

Printre aceste greseli se mai numara si situatiile in care candidatii recunosc ca au aplicat la jobul respectiv fiindca nu au gasit alte oferte pe piata sau ca nici macar nu stiu pentru ce post au venit.

De asemenea, potrivit studiului, este important ca persoana care vine la interviul de angajare sa nu intarzie si sa aiba o tinuta corespunzatoare. Nici atitudinile de superioritate nu sunt pe placul angajatorilor.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]