Pentru orice situatie in care intervievatorii ne atrag, exista intotdeauna o solutie. Nu exista, practic si teoretic, nicio intrebare-capcana care sa nu aiba si raspunsul perfect! Trebuie doar sa il gasim. Trebuie doar sa intelegem cum putem sa invartim o anumita situatie in avantajul nostru.
In cartea sa, "301 Smart Answers to Tough Interview Questions", Vicky Oliver delimiteaza cateva sfaturi care sa te ajute sa oferi cele mai bune raspunsuri la cele mai dificile intrebari.
Iata doar cateva intrebari si raspunsuri, citate de Manager.ro:
Intrebare: Care este cea mai mare slabiciune a ta, care este o slabiciune, nicidecum o calitate secreta?
Raspuns bun: Sunt foarte nerabdator. Ma astept ca angajatii mei sa fie eficienti la maximum, chiar de la prima incercare. Daca esueaza, tind sa ii marginalizez si sa fac totul de unul singur.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
40 Modele de Regulament Intern
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Pentru a compensa aceasta slabiciune, am inceput sa imi pregatesc oamenii asa cum cred de cuviinta.
Intrebare: Ti-ai schimbat des joburile si carierele. De ce mi-as risca banii cu tine?
Raspuns potential: In calitate de "navetist profesional", va pot spune ca am acumulat multa experienta in timpul acestor migratii. Aceste calitati ma ajuta sa rezolv problemele intr-un mod cat mai eficient".
Intrebare: Daca ai lucra cinci ani in compania mea si nu ai fi promovat? Multi angajati nu sunt promovati. Nu ai fi frustrat?
Raspuns perfect: Cred ca sunt ambitios, pragmatic. Cat timp voi continua sa muncesc si sa ma dezvolt pe functia mea, o sa fiu fericit. Companiile promoveaza oamenii in mod diferit si sunt sigur ca daca voi lucra pentru dumneavoastra, o sa fiu motivat multi ani de acum inainte.
Intrebare: Am vazut in CV ca ai lucrat la firma X timp de patru ani, ceea ce este excelent. Am observat totusi ca nu ai fost promovat. De ce?
Raspuns : X este o companie minunata si datorita contributiei mele si a echipei, lucrurile merg bine si acolo. Dar nu a fost mereu asa.
Intrebare: Potrivit CV-ului tau, ai fost concediat de doua ori. Ce gust ti-au lasat aceste concedieri?
Raspuns optim: Dupa ce mi-am revenit dupa ambele socuri, m-am simtit mai puternic. Este adevarat ca am fost concediat de doua ori, dar am reusit sa ma ridic.
Moralul meu este foarte ridicat. Am fost expus la tot ce este mai dificil in aceasta industrie, dar tot imi doresc sa lucrez fara incetare!
Intrebare: Ai absolvit filozofia. La ce ti-a folosit aceasta disciplina in cariera ta?
Raspuns: Filozofia nu mi-a folosit la nimic in cariera mea de arhitect. M-a obligat insa sa fiu mai "filozof" in anumite abordari. Nu am privit niciodata inapoi, aceasta este cariera pe care mi-am ales-o.
Intrebare: Care crezi ca sunt riscurile si dezavantajele jobului pentru care aplici la noi?
Raspuns: Cred ca in situatia in care biroul se afla la mare distanta, angajatii nu vor comunica prea des cu sefii. Pe de alta parte, teleconferintele, emailurile, faxul, toate mijloacele de comunicare ne ajuta sa interactionam oricand, de oriunde.
Iata doar cateva dintre cele mai dificile / complexe intrebari intalnite la interviul de angajare. In practica, mergand la interviuri in mod constant, descoperim zeci de alte intrebari carora le oferim raspunsuri mai mult sau mai putin stralucite. Ce poate parea un raspuns perfect in viziunea ta, poate sa decida ca nu vei face parte din echipa din care iti doreai sa faci parte.