De ce companiile doresc sa renunte la interviul de angajare. Cu ce va fi acesta inlocuit

Mara Dobrin
Mara Dobrin
15 Martie 2017
15 Martie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
interviul de angajarerecrutare angajatiresurse umane 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Se pare ca vremea interviurilor clasice de angajare va apune in curand, in contextul in care specialistii au ajuns la concluzia ca acesta este ineficient si irelevant.

Aceasta informatie a fost publicate de publicatia Inc., care sustin ca aceasta metode de recrutare a candidatilor este perimata si ineficienta, in 81% dintre cazuri.

Aceasta informatie a fost transmisa de Ron Friedman, un psiholog de renume mondial, care sustine ca in cadrul interviurilor se creeaza atmosfera proprice minciunilor, oamenii fiind tentati sa incerce sa para mai buni decat sunt in realitate. Asa isi sporesc sansele de a fi angajati, pe cand daca ar spune ca nu au habar de anumite competente, probabil ca ar pierde jobul din start.
 
Psihologul mai remarca si ca in situatia ideala in care candidatul ar raspunde onest in proportie de 100%, angajatorii tot nu pot fi siguri daca acea persoana este intr-adevar competenta. De multe ori, nici recrutorii nu sunt impartiali, statisticile aratand ca cei care arata bine primesc, de regula, evaluari mai bune decat restul.

Ceea ce este straniu este ca oamenii care sunt inalti primesc, adesea, evaluari mai bune decat cei scunzi, in special in cazul barbatilor. Unele studii coreleaza chiar marimea salariului cu inaltimea, informeaza Mediafax.

Nici timbrul vocal nu este trecut cu vederea, iar cei care poseda unu puternic sunt considerati ca fiind mai integri si puternici.

Ce metoda ar fi mai buna pentru recrutarea candidatilor?

Friedman propune o solutie pe care o numeste Auditii pentru slujba, asa cum se ptrece in cazulmuzicienilor sau al actorilor. Asa ca, oamenii ar trebui alesi doar dupa ce au dat o proba practica concreta, in care sa isi evidentieaze calitatile.

Un reprezentant de vanzari ar trebui sa petreaca cateva ore in cadrul firmei pentru a fi evaluat corect cu privire la calitatile sale, de exemplu.

In acest fel, angajatorii ar putea remarca cu usurinta cum se comporta candidatul la locul de munca, iar lucrurile ar fi mult mai clare, in acest mod, considera psihologul.


NOUTATI din Legislatia muncii

Concedierea pentru inaptitudine. Etape procedurale. Greseli frecvente:


Participati in data de 15 noiembrie la webinarul specializat sustinut de expertul prof. univ. dr. Raluca Dimitriu!

Temele care vor fi abordate la webinar
- Cine poate contesta fisa de aptitudine?
- Ce facem cu salariatul declarat „apt conditionat”?
- Cum se poate executa preavizul de catre salariatul declarat „inapt”?
- Diferenta dintre inaptitudine si invaliditate
- Diferenta dintre inaptitudine si necorespundere profesionala
- Etape procedurale. Greseli frecvente
- Practica judecatoreasca

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]