Cu siguranta aveti ceva dubii privind implementarea lor in practica, mai ales ca pentru acestea nu au fost precizate inca instructiunile de aplicare.
Pentru rezolvarea rapida, cu usurinta si in deplina siguranta a tuturor problemelor generate de recentele acte normative intrate in vigoare, va oferim o culegere cu studii de caz rezolvate de catre specialisti, conform noilor reglementari:
- Va scuteste de batai de cap si nesiguranta la aplicarea legii
- Elimina posibilitatea greselilor de interpretarea a pasajelor de lege si a urmarilor lor: recalculari, intarzieri, penalizari, ba chiar si amenzi
- Va simplifica si va eficientizeaza munca prin exemplele corecte de interpretare si aplicare a legii
Grabiti-va! Lucrarea
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Principalele modificari aduse de 2019 in legislatia muncii, exemplificate practic in lucrarea Modificari legislative de la 1 ianuarie 2019 in 60 studii de caz vizeaza:
1. Salariul minim brut pe tara
Conform Hotararea Guvernului nr. 937/2018 si art. 71 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018, valoarea salariului minim difera in functie de nivelul de studii, vechimea in munca sau clasa CAEN in care activeaza unitatea angajatoare .
ATENTIONARE! Nerespectarea dispozitiilor privind garantarea in plata a salariului minim brut pe tara constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 2.000 lei (art. 260 alin. (1) lit. a) din Codul muncii).
2. Cuantum nou pentru diurna interna - Hotararea Guvernului nr. 714/2018
Nerespectarea dispozitiilor legale duce la nedecontarea cheltuielilor, nedecontarea cheltuielilor duce la reconsiderarea veniturilor din diurna. Reconsiderarea veniturilor determina recalcularea impozitului si a contributiilor sociale si rectificarea declaratiilor. Munca suplimentara, timp risipit si bani pierduti, detalii aici >>>
3. Angajatii din constructii si Pilonul II de Pensii Private
Angajatii din constructii (doar cei care beneficiaza de scutire la plata impozitului pe venit si a contributiei la sanatate) nu vor mai contribui la Pilonul II de pensii – pensia administrata privat (Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018).
IMPORTANT! Aplicarea incorecta a dispozitiilor legale duce la reconsiderarea venitului, rectificarea declaratiilor, plata de majorari si penalitati de intarziere pentru neplata impozitului pe venit la timp. Din nou munca excesiva, batai de cap cu rectificarea declaratiilor si bani pierduti!
4. Facilitati la plata sanctiunilor contraventionale pentru angajatori
Inceputul de an 2019 aduce angajatorilor sanctionati contraventional facilitatea de a plati, in termen de cel mult 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului-verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ.
ATENTIONARE! Agentul constatator are datoria de a mentiona aceasta posibilitate in procesul-verbal, eliminand termenul de 48 de ore pentru aceasta plata la jumatate, existent pana acum (Legea nr. 203/2018).
Desi legea a aparut inca din data de 25 iulie 2018 ea a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2019...detalii aici >>>