Stimate angajator, la 1 septembrie 2024 a intrat in vigoare Noua legea a pensiilor (Legea 360/2023) care a inlocuit practic vechea Lege nr. 263/2010, cu consecinte radicale asupra procedurii de pensionare. Noua lege sterge pur si simplu cu buretele anumite reglementari din legea precedenta, anuland chestiuni “batute in cuie” si creand, in acelasi timp, mari neclaritati.
De exemplu:
- In contextul noii legi a pensiilor, ce conditii trebuie sa indeplineasca un salariatpentru a se pensiona inainte de varsta standard de pensionare?
- Se poate cumula pensia pentru limita de varstacu alte venituri dupa implinirea varstei de 70 de ani? Dar inainte de aceasta varsta? Daca se poate, in ce conditii?
- Pensia de urmas poate fi cumulata cu alte venituri? Dar pensia anticipata?
- In ce conditii se pot „cumpara” ani de vechime?
- Dupa intrarea in vigoare a Legii 360/2023, contractul individual de munca mai inceteaza la implinirea stagiului minim de cotizare si a varstei standard de pensionare?
Cum obtineti raspunsurile la aceste intrebari, dar si la propriile dvs. personalizate?
Simplu, participand in data de 23 octombrie, ora 15.00 la webinarul Noua lege a pensiilor. Ce a schimbat Legea nr. 360/2023, sustinut de reputatul specialist Rodica Mantescu, DETALII AICI >>>
Timp de 2 ore, instalat comod in fata calculatorului/laptop-ului dvs., veti beneficia deexplicatii clare, excelent argumentate privind implicatiile Legii nr. 360/2023si veti putea lamuri totodata propriile neclaritati (aveti posibilitatea sa adresati 2 intrebari pana la data de 14 octombrie, la adresa seminare@rs.ro, urmand ca dna Mantescu sa va raspunda in cadrul webinarului).
Tematica webinarului - Noua lege a pensiilor. Ce a schimbat Legea nr. 360/2023
1. Pensionarea inainte de varsta standard de pensionare
Stagiu necesar pentru reducerea varstei de pensionare
Situatii in care se reduce varsta de pensionare
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
40 Modele de Regulament Intern
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
2. Completarea stagiului de cotizare necesar
Asigurarea voluntara in sistemul de pensii pentru viitor
Asigurararea voluntara in sistemul de pensii pentru trecut
3. Studii de caz
Data si conditiile de pensionare in functie de anul nasterii.
Exemplu: Cand se poate pensiona ofemeie nascuta la data de 10 octombrie 1966 cu un stagiu de cotizare contributiv de 37 ani?
4. Modificarea Codului muncii prin intrarea in vigoare a Legii 360/2023
Incetarea contractului individual de munca in cazul pensiei pentru limita de varsta
Incetarea contractului individual de munca in cazul pensiei de invaliditate, DETALII AICI >>>
Incetarea contractului individual de munca in cazul pensiei anticipate si pensiei cu reducerea varstei standard de pensionare
5. Cumulul pensiei cu alte venituri
Cumulul pensiei cu venituri din dividende, chirii si investitii
Cumulul pensiei cu venituri pentru care se datoreaza CAS (salariati, administratori cu contract de mandat, PFA).
Webinarul va fi sustinut de expertul Rodica Mantescu, licentiata in stiinte juridice, expert in legislatia muncii si cu o experienta profesionala de peste 20 ani in domeniul salarizarii, legislatiei muncii si asigurarilor sociale!
Este unul dintre cei mai apreciati consultanti din cadrul seminariilor Open si In-House organizate de Rentrop & Straton, fiind autor si coator al unor lucrari de specialitate recunoscute in domeniu, precum "Consilier Ghid complet de Salarizare, ReviSal si Contributii sociale" sau "Revista Romana de Legislatia Muncii, Salarizare si ReviSal".
Webinarul este axat pe probleme 100% practice!
In cadrul webinarului vor fi analizate cu profesionalism chestiuni concrete intalnite in activitatea de zi cu zi de angajatori si manageri HR si vor fi oferite raspunsuri clare, pe care sa le puteti aplica avand certitudinea ca procedati 100% corect!
Participati la webinar din confortul casei dvs.!
In data de 23 octombrie, ora 15.00, va invitam sa va instalati comod in fata calculatorului sau laptop-ului, sa accesati www.webinar.rs.rosi sa va contectati cu username si parola (le primiti prin e-mail imediat dupa confirmarea platii taxei de participare de 205 lei + 19% TVA).
Timp de 2 ore veti afla ce aspecte practice sensibile ascunde Noua legea a pensiilor, cu efecte asupra procedurii de pensionare!
Nu uitati, pensionarea este cea de-a treia etapa-cheie a relatiilor de munca, alaturi de angajare si concediere. Daca nu este gestionata corect, ea va poate crea mari probleme, atat cu angajatii proprii, cat si cu inspectorii ITM sau cu functionarii de la Casa de Pensii.
Pensionarea ascunde multe neclaritati si subtilitati, dar, in urma participarii la webinarul sustinut de expertul Rodica Mantescu, va garantam ca le veti gestiona impecabil. Va asteptam sa va inscrieti chiar acum, DETALII AICI >>>