80% dintre joburile din 2040 nu exista azi. Interviurile de angajare se vor schimba dramatic

angajareinterviul de angajarespecialisti recrutare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daca ar fi sa ne imaginam viitorul peste alti zece ani de zile, probabil ca nu ne-am indeparta foarte mult de cum arata lucrurile in prezent. Cu toate acestea, tehnologia si inovatiile din domeniu se dezvolta cu o viteza mult mai mare decat ne dam seama azi, mai ales daca nu lucram intr-o astfel de arie. 
 
Chiar si asa, nu suntem feriti de dezvoltarea tehnologiei, iar specialistii estimeaza ca circa 80% din totalul joburilor care vor exista peste doar doua decade nu au fost inca inventate. In fond, vorbim deja de o crestere semnificativa a numarului de specialisti in inteligenta artificiala, profesie care nu exista cu doar cativa ani in urma si care se afla deja acum la mare cautare. 
 
Cum se vor schimba insa interviurile de angajare? Ce vor cauta companiile peste 10 ani? Cum va trebui sa ne reorientam pe piata muncii pentru a implini aceste asteptari? Iata doar cateva aspecte de care va trebui sa tinem cont din ce in ce mai mult, potrivit unei analize facute in luna ianuarie 2020 de The Wall Street Journal
 
1. In primul rand, inteligenta artificiala va fi folosita de angajatori pentru a gasi profilul candidatului ideal. Specialistii in recrutare vor trebui sa gaseasca rapid metode de a lucra alaturi de inteligenta artificiala pentru a se asigura ca impreuna obtin cele mai bune rezultate.
 
Tehnologia nu inlocuieste resursa umana atata vreme cat stim sa ne adaptam si sa ne pastram vie curiozitatea. Inclusiv unele chestionare cerute de angajatori vor fi analizate de software-uri bazate pe inteligenta artificiala, astfel ca vorbim deja de angajari extrem de obiective fata de multe dintre angajarile din prezent in care inca mai conteaza prima impresie pe care o facem la interviul de angajare. 
 
2. In cele mai multe tari din Uniunea Europeana nu poti obtine un loc de munca daca nu faci dovada unei proprietati in tara respectiva sau a unui contract de inchiriere. Creditele nu se acorda fara un istoric care sa tina cont de relatia anterioara cu bancile si plata restantelor, iar contractele de inchiriere se incheie, cel mai adesea, tot in baza unor recomandari de la fostii proprietari. Nu doar bancile vor fi cele care fac un punctaj al cetateanului model, ci si angajatorii care vor calcula scorul pe care il obtineti cand vine vorba de abilitati si aptitudini necesare la locul de munca dorit. 
 
Este de asteptat ca din ce in ce mai multe companii sa ofere certificate care sa ateste abilitatile pe care candidatii pot pretinde ca le au, fara ca acest lucru sa fie, in prezent, si adevarat. Multi dintre candidatii care nu spun tocmai adevarul la interviu se bazeaza si pe faptul ca vor invata din mers sau vor recupera ceea ce nu stiu dupa ce vor fi angajati. 
 
3. De la simplele teste care se dau la angajare vom trece la metode avansate de analiza a performantei la locul de munca. Testele se vor face prin realitate virtuala, iar in prezent deja exista astfel de programe pe piata. Software-urile disponibile masoara abilitatile cognitive, trasaturile de caracter si metodele de lucru (care pot include managementul timpului, atentia la detalii si perseverenta) angajatului care da testul. 
 
Fac toate aceste schimbari ca procesul de angajare sa fie mai dificil? Cu siguranta! Pe de alta parte insa, daca tinem cont de faptul ca nu intotdeauna omul potrivit obtine jobul potrivit, putem spera la o obiectivitate mai mare in aceasta arie. Mai mult, atata vreme cat suntem constienti de abilitatile noastre, nu avem de ce sa ne facem griji. In fond, unui program bazat pe inteligenta artificiala nu o sa ii pese prea tare daca avem sau nu cearcane fiindca nu am dormit, din cauza emotiilor, in noaptea de dinaintea interviului de angajare. 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajareinterviul de angajarespecialisti recrutare

Data aparitiei: 24 Ianuarie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

80% dintre joburile din 2040 nu exista azi. Interviurile de angajare se vor schimba dramatic Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]