OUG nr. 37/2021 a eliminat obligativitatea intocmirii Regulamentului Intern de catre microintreprinderi (firmele cu mai putin de 9 angajati), ca o incercare de simplificare a activitatii acestor firme in sfera raporturilor de munca.
Doar ca aceasta masura creeaza mai multe probleme decat rezolva. De exemplu, fara Regulament Intern nu se mai pot sanctiona abaterile disciplinare, dat fiind ca acest document este singurul in care se pot preciza exact ce fapte sunt interzise si ce sanctiuni se aplica. Plus ca fara Regulament Intern angajatorii nici nu mai au unde sa insereze proceduri scrise privind:
- protectia, igiena si securitatea in munca
- protectia maternitatii
- protectia datelor cu caracter personal
- evaluarea periodica a salariatilor
- instruirea SSM etc.
In lipsa Regulamentului Intern, aceste proceduri trebuie redactate in acte separate, deci activitatea nu numai ca nu se simplifica, ci, din contra, se complica. Fara Regulament Intern angajatorul nu va fi mai relaxat, ci doar mai vulnerabil.
Informatii complete despre implicatiile acestei masuri introduse de OUG nr. 37/2021 gasiti in capitolul special "Regulamentul Intern" din lucrarea Consilier Legislatia Muncii. Ghid complet privind gestionarea raporturilor de munca. Este o lucrare de referinta pentru orice manager HR, recunoscuta pentru avantajul unic pe care vi-l aduce: ea va ofera pe loc solutia problemei dvs.! A oricarei probleme.
"Consilier Codul Muncii" va raspunde la absolut orice intrebare legata de relatiile de munca:
- Angajarea in munca
- Bilete de valoare
- Concedierea
- Contractul colectiv de munca
- Contractul individual de munca
- Control si preventie
- Delegarea si detasarea
- Conflictele de munca
- Internship
- Informatii confidentiale
- Litigii de munca Formarea profesionala
- Modificarea contractului de munca
- Negocierea colectiva
- Perioada de proba
- Preavizul
- Raspunderea patrimoniala
- Registrul general de evidenta a salariatilor
- Regulamentul intern
- Salarizarea
- Suspendarea contractului individual de munca
- Zilierii
Abonamentul pe 12 luni la "Consilier Codul muncii" va ofera:
Lucrarea de baza - un biblioraft cu peste 1.000 de pagini cu explicatii, solutii, modele de documente pentru absolut toata legislatia muncii. Intreaga informatie prezentata are un pronuntat caracter practic si este axata pe: studii de caz, spete controversate rezolvate, atentionari, recomandari, observatii.
Serviciul de actualizare lunara ce permite mentinerea informatiei de specialitate la zi si elimina stresul generat de nesiguranta aplicarii prevederilor legislative.
Consultanta de specialitate personalizata GRATUITA:
- in scris, pe toata durata abonamentului! Ne puteti trimite 14 intrebari prin e-mail si primiti raspunsul in maxim 3 zile lucratoare;
- telefonic, in fiecare marti in intervalul orar 15.00 – 17.00.
Participarea la seminariile online organizate trimestrial, unde puteti adresa 2 intrebari si primiti raspuns de la cel mai bun specialist in domeniu. Seminarele online au urmatoarea structura: in prima parte - o prezentare video si in a doua parte - sesiune de intrebari si raspunsuri.
Newsletterul electronic gratuit Expert Legislatia Muncii si HR. Ori de cate ori apare o noutate in legislatia muncii, dvs. sunteti primul care o afla, direct de la specialisti! Indiferent de ziua din saptamana, newsletterul va atentioneaza asupra ultimelor modificari legislative sau decizii guvernamentale referitoare la Codul muncii.
Acces la lucrare in online - oricand si de oriunde aveti conexiune la Internet (in platforma www.rsonline.ro la care aveti acces imediat ce se confirma plata abonamentului dvs.).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Conditii efectuare concediu paternalIntrebare: Avem un coleg la care i+a nascut sotia in luna Noiembrie. Cat timp are acest coleg la dispozitie pentru a beneficia de concediul paternal si de concediul de puericultura deoarece a facut acest curs.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Incadrare in munca persoana cu handicap cu norma de lucru mai mica de 8 ore pe zi. SalariuIntrebare: Va rugam sa ne ajutati urgent cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Avem un angajat incadrat in grad de handicap mediu. Are recomandare de reducere a programului de lucru la 6 ore. Va rugam sa ne comunicati daca se poate reduce programul de lucru, cu mentinerea salariului.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<