Cele mai mari salarii pentru debutanti pot ajunge la 800-900 de euro lunar

locuri de muncaentry-leveltarg de joburiposturi vacante
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Numarul joburilor adresate tinerilor fara experienta a crescut cu cel putin 25% fata de inceputul anului 2010, potrivit firmelor de recrutare, citate de „Cotisianul”.  Cele mai mari salarii pentru debutanti pot ajunge la 800-900 de euro lunar.

Concurenta pentru ocuparea unui post bine platit este acerba. Candidatii nu provin numai de pe bancile institutiilor de invatamant, ci si din randul celor care au deja experienta si care sunt in cautarea unui loc de munca, indiferent de statutul pe care il vor avea in cadrul companiei.

"Pentru pozitiile entry level, pentru care gaseam cu dificultate candidati in prima parte a anului 2008, concureaza in prezent si candidati cu experienta", a declarat un consultant pentru sursa citata.

Reprezentantii firmelor de recrutare spun ca cele mai mari salarii pentru posturi entry level se acorda in domeniul IT. Aici veniturile incep de la 500 de euro si pot ajunge la 800-900 de euro, pentru anumite specializari:

"Oportunitati variate exista si in industria telecom. Pentru competente tehnice completate de cunostinte de limbi straine rare un candidat entry level poate primi intre 400 si 700 de euro net".

Alte domenii dispuse sa-i plateasca bine pe tinerii cu potential sunt sectorul financiar-bancar, ingineria, serviciile de colectare de creante si call centerele. Numarul joburilor disponibile pentru candidatii entry level (sub 3 ani de experienta) este in prezent de 10.500, pe site-ul eJobs, dintr-un total de 14.200 posturi. Pe Bestjobs, candidatii fara experienta au la dispozitie circa 1.000 de locuri de munca, din 15.000, a mai scris „Cotidianul”.

Tinerii fara experienta vor avea cu 30% mai multe oferte de angajare si internship la cea de-a 10 editie a targului „Angajatori de top” (din 8-9 aprilie, la Sala Palatului), in comparatie cu editia din primavara anului trecut. La targ vor participa 90 de companii, in special din domeniile consultanta, IT&C, outsourcing, FMCG si sectorul financiar-bancar. Top salarii entry level 2011

1. IT 500-900 euro
2. Telecom 400-700 euro
3. Inginerie, consultanta 350-600 euro
4. Financiar, colectare 250-600 euro
5. Client service, call center 250-500 euro.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei in 2024!


Principala modificare a fost introdusa prin OG 16!

Este o modificare care creeaza neclaritati majore in situatii practice care privesc:
1) incadrarea deplasarii salariatului in delegare sau in deplasare la locul de munca
2) stabilirea plafonului neimpozabil in functie de incadrarea deplasarii pentru toti salariatii
3) stabilirea plafonului neimpozabil al indemnizatiilor cuvenite soferilor

Descoperiti alte noutati in Diurna legala in Romania si in strainatate.

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
locuri de muncaentry-leveltarg de joburiposturi vacante

Data aparitiei: 10 Martie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cele mai mari salarii pentru debutanti pot ajunge la 800-900 de euro lunar Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


ARTICOLE SIMILARE

5 sarcini ale managerilor pentru ca cei mai buni angajati sa ramana in echipa lorGoana dupa Google, Microsoft si Oracle: locul de munca idealCat castiga angajatii din industria serviciilor de afaceri?Deficitul de forta de munca 2019. Productivitatea companiilor, afectataLa ce sunt atenti recrutorii cand nu privesc in CV?

ULTIMELE ARTICOLE

Salariile in domeniul IT pot ajunge pana la 4.000 euro, in Romania. De la ce suma pornesc?Un manager din Romania castiga de 10 ori mai mult decat un subaltern25 la suta dintre angajatori nu acorda majorari salariale in 2020. Ce planuri au firmele la nivel nationalPeste 30.000 de muncitori asiatici, pe teritoriul Romaniei. Criza fortei de munca continuaRata somajului in usoara CRESTERE, in luna septembrie 2019. Cati someri exista in Romania?
Mai multe articole despre entry-level
Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]