Ce metode au la dispozitie specialistii HR pentru a face recrutari eficiente si pentru a alege astfel cel mai bun candidat pentru companie?
Sfaturile urmatoare sunt benefice atat pentru persoana aflata in cautarea locului de munca dorit, cat si pentru persoana care face recrutarile si care isi poate stabili astfel cateva repere concrete de care sa tina cont atunci cand alege un nou angajat pentru firma.
Cum arata candidatul perfect? Iata o intrebare la care trebuie sa gasim un raspuns destul de specific, mai ales in functie de firma la care se va face angajarea. Dincolo de aceste conditii care se schimba de la o industrie la alta, exista insa si factori stabili pe care ar trebui sa ii respecte orice candidat.
1. Au profilul de candidat public, usor accesibil si intocmit cu profesionalism
De la profilul completat temeinic pe LinkedIn si pana la un site personal, astfel de detalii fac o diferenta majora. Cu cat esti mai vizibil in mod pozitiv, cu atat ai toate sansele sa obtii rapid jobul dorit sau sa primesti o oferta de nerefuzat din partea unei companii care te vrea in echipa sa. Nu uita sa lasi la vedere si datele de contact!
2. Candidatii respecta formularele prin care aplica pentru un job si le completeaza in detaliu
Nu stiu cand ati depus ultima oara un formular la o institutie publica, dar cu siguranta ati avut grija sa completati fiecare spatiu si patratel cu date corecte, concise si fara vreo greseala. Cu aceeasi rigurozitate ar trebui tratata si cererea pe care o trimiteti catre potentialul angajator. Daca trimiteti si o scrisoare de intentie in care sa se vada ca v-ati dat silinta, va cresteti cu siguranta sansele de succes!
3. Sar peste cateva etape
Va temeti sa o luati pe calea cea scurta si sa trimiteti direct un e-mail angajatorului? Sa stiti ca, in cele mai multe cazuri, asta va ofera, din nou, mai multe sanse de castig. Dar ceea ce trimiteti catre persoana vizata trebuie sa respecte regulile de mai sus si sa denote faptul ca sunteti un profesionist, ca sunteti candidatul ideal pentru job si ca v-ati dat silinta cand ati scris e-mailul, CV-ul si scrisoarea de intentie.
Cititi continuarea articolului AICI!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Termenul pentru recuperarea indemnizatiilor medicale. PrescriptieIntrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Date incetare CIMIntrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<