Ziua de 30 noiembrie va trebui introdusa in Contractul colectiv de munca?

09 Octombrie 2012
09 Octombrie 2012
Codul munciiCCMact aditional30 noiembriecontract colectiv
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Incepand cu anul 2012, ziua de 30 noiembrie este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza stabilita prin lege.

Astfel, potrivit art. 139 din Codul muncii republicat si modificat prin Legea 147/2012, incapand cu anul 2012, ziua de 30 noiembrie este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.
Potrivit dispozitiilor art. 260 alin. (1) lit. g) si h) din Codul muncii , incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 139 si art. 142 din Codul muncii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Prin urmare, ziua de 30 noiembrie este zi de sarbatoare legala stabilita prin lege si se acorda in temeiul legii.

Aceasta pote fi inregistrata si in contractul colectiv de munca la nivel de unitate printr-un act aditional la contract.

Potrivit art. 143 din Legea 62/2011 a dialogului social contractele colective de munca si actele aditionale la acestea se incheie in forma scrisa si se inregistreaza prin grija partilor, dupa cum urmeaza:

a) contractul colectiv de munca la nivel de unitate, la inspectoratul teritorial de munca;
b) contractele colective de munca incheiate la nivelul grupurilor de unitati si al sectoarelor de activitate, la Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

Dosarul intocmit in vederea inregistrarii va cuprinde:

a) contractul colectiv de munca, in original, redactat in atatea exemplare cate parti semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, semnate de catre parti;
b) dovada convocarii partilor indreptatite sa participe la negociere;
c) imputernicirile scrise pentru reprezentantii desemnati in vederea negocierii si semnarii contractului colectiv de munca;
d) dovezile de reprezentativitate ale partilor;
e) procesele-verbale ale negocierii, redactate in atatea exemplare cate parti semnatare sunt, plus unul pentru depozitar, continand pozitia partilor;
f) pentru contractele colective de munca incheiate la nivel de sector de activitate, mandatele speciale prevazute la art. 136 alin. (2) din Legea 62/2011.
Prin urmare, actul aditional de completare a contractului colectiv de munca la nivel de unitate va fi inregistrat la inspectoratul teritorial de munca.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]