Acordul a fost dat de ambele parti in scris. Contractul individual de munca trebuie sa inceteze dupa ce angajatul isi efectueaza concediul de odihna ramas, pe care l-a si solicitat.
Ce se intampla in situatia in care, in timpul perioadei de concediu de odihna, salariatul intra in concediu medical?
Evident, in aceasta situatie, angajatorul trebuie sa emita o decizie de suspendare a termenului de incetare a contractului individual de munca pana la data incetarii clauzei de suspendare.
Data incetarii CIM inscrisa in decizie va coincide cu data incetarii in fapt a contractului de munca.
"Daca concediul medical a fost prezentat la angajator dupa data incetarii CIM (angajatorul trebuie sa inregistreze certificatul medical) deci dupa data inregistrarii in Revisal, CIM se va reactiva in registru in baza deciziei de suspendare a termenului de incetare.", precizeaza Consilier Juridic Rodica Mantescu pentru PortalCodulMuncii.ro.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Legis Plus Legislatia Muncii
Nu uitam faptul ca in Codul Muncii, la art. 49, alineatul (6) se prevede faptul ca in situatia suspendarii contractului individual de munca, se vor suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Concediul medical suspenda contractul individual de munca. Asadar se suspenda si termenul stabilit de parti pentru incetarea contractului individual de munca.
Nu uitati!
Legea nr. 183 din 2015 a intrat in vigoare vineri, 10 iulie 2015 si prevede desfiintarea controalelor la domiciliul angajatilor care se afla in concediu medical. Conform prevederilor anterioare, salariatii aflati in concediu medical si care nu erau gasiti acasa de catre autoritati, riscau sa nu le mai fie platita indemnizatia. In prezent, prevederea in cauza nu se mai afla in vigoare.