Agentul de munca temporara pune la dispozitia utilizatorului un angajat de munca temporara. Intre agentul de munca temporara si utilizator se incheie un contract de punere la dispozitie. Intre agentul de munca temporara si salariatul temporar se incheie un contract de munca temporara.
Ce se intampla in situatia in care misiunea angajatului temporar se poate incheia chiar mai devreme de termenul stabilit prin contract. Se poate incheia colaborarea dintre angajat si utilizator?
Agentul de munca temporara poate incheia cu salariatul temporar un contract de munca pe durata nedeterminata, situatie in care in perioada dintre doua misiuni salariatul temporar se afla la dispozitia agentului de munca temporara.
Contractul de munca temporara inceteaza la terminarea misiunii pentru care a fost incheiat sau daca utilizatorul renunta la serviciile sale inainte de incheierea misiunii, in conditiile contractului de punere la dispozitie, conform art. 95, alineatul (4) din Codul Muncii.
Asadar, incetarea contractului de munca temporara este posibila in conditiile stabilite in contractul de punere la dispozitie.
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Portal Codul Muncii
"Data incetarii contractului individual de munca se inscrie in registrul general de evidenta a salariatilor la data incetarii contractului individual de munca/data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca, conform art. 4 alin. (1) lit. d) din HG 500/2011. ", precizeaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.
Va amintim faptul ca pe toata durata misiunii salariatul temporar beneficiaza de salariul platit de agentul de munca temporara.
Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileste prin negociere directa cu agentul de munca temporara si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata.
Toate contributiile si impozitele datorate de agentul temporar catre bugetele statului sunt retinute si virate de catre agentul de munca temporara.
Nu uitam nici faptul ca la incetarea misiunii salariatul temporar poate incheia cu utilizatorul un contract individual de munca.
Conform art. 100 din Codul Muncii, agentul de munca temporara care dispune concedierea salariatului temporar inainte de termenul prevazut in contractul de munca temporara, pentru alte motive decat cele disciplinare, are obligatia de a respecta reglementarile legale privind incetarea contractului individual de munca pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
Cititi si:
Munca prin agent de munca temporara. Tot ce trebuie sa stii despre leasingul de personal in 2015
Care este perioada de proba pentru angajatul temporar?