Misiunea angajatului temporar se poate incheia inainte de termenul stabilit?

agent de munca temporaraleasing de personalmunca temporaracontract de munca temporaraconcedierea salariatului temporarmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dupa cum bine stim, contractul de munca temporara constituie un tip de contract individual de munca incheiat intre salariatul temporar si agentul de munca temporara.

Agentul de munca temporara pune la dispozitia utilizatorului un angajat de munca temporara. Intre agentul de munca temporara si utilizator se incheie un contract de punere la dispozitie. Intre agentul de munca temporara si salariatul temporar se incheie un contract de munca temporara.

Ce se intampla in situatia in care misiunea angajatului temporar se poate incheia chiar mai devreme de termenul stabilit prin contract. Se poate incheia colaborarea dintre angajat si utilizator?

Agentul de munca temporara poate incheia cu salariatul temporar un contract de munca pe durata nedeterminata, situatie in care in perioada dintre doua misiuni salariatul temporar se afla la dispozitia agentului de munca temporara.

Contractul de munca temporara inceteaza la terminarea misiunii pentru care a fost incheiat sau daca utilizatorul renunta la serviciile sale inainte de incheierea misiunii, in conditiile contractului de punere la dispozitie, conform art. 95, alineatul (4) din Codul Muncii.

Asadar, incetarea contractului de munca temporara este posibila in conditiile stabilite in contractul de punere la dispozitie.

"Data incetarii contractului individual de munca se inscrie in registrul general de evidenta a salariatilor la data incetarii contractului individual de munca/data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca,  conform art.  4 alin. (1) lit. d) din HG 500/2011. ", precizeaza specialistii PortalCodulMuncii.ro.

Va amintim faptul ca pe toata durata misiunii salariatul temporar beneficiaza de salariul platit de agentul de munca temporara.

Salariul primit de salariatul temporar pentru fiecare misiune se stabileste prin negociere directa cu agentul de munca temporara si nu poate fi mai mic decat salariul minim brut pe tara garantat in plata.

Toate contributiile si impozitele datorate de agentul temporar catre bugetele statului sunt retinute si virate de catre agentul de munca temporara.


Nu uitam nici faptul ca la incetarea misiunii salariatul temporar poate incheia cu utilizatorul un contract individual de munca.

Conform art. 100 din Codul Muncii, agentul de munca temporara care dispune concedierea salariatului temporar inainte de termenul prevazut in contractul de munca temporara, pentru alte motive decat cele disciplinare, are obligatia de a respecta reglementarile legale privind incetarea contractului individual de munca pentru motive care nu tin de persoana salariatului.


Cititi si:

Munca prin agent de munca temporara. Tot ce trebuie sa stii despre leasingul de personal in 2015

Care este perioada de proba pentru angajatul temporar?


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
agent de munca temporaraleasing de personalmunca temporaracontract de munca temporaraconcedierea salariatului temporarmaria nicutar

Data aparitiei: 25 Noiembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Misiunea angajatului temporar se poate incheia inainte de termenul stabilit? Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]