Jurnalul doamnei de la HR: Oamenii de care trebuie sa tragi ca sa traga pentru ei insisi...

recrutare si selectiejurnalul doamnei de la HRmanagementul resurselor umanemanagement hrresurse umanemaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Traim vremuri deosebit de complexe. Nu sunt imposibile, doar par deosebit de dificile uneori.

In calitate de profesionist HR, lucrurile sunt cu dus si intors cand vine vorba despre motivarea angajatilor, printre altele. Pregatesti un plan de motivare a angajatilor, pe trepte de ierarhizare. Ai in minte cifrele corecte, stii care sunt solutiile de retentie ale angajatilor, ai dosare cu rezultatele de la ultimele 30 de exit-interviuri si stii la ce trebuie sa te astepti pe viitor.

Si apoi descoperi ca sunt angajati pe care nu ii poti determina sa investeasca in ei insisi. Le oferi tot sprijinul, porti discutii ample cu ei, cauti sa le descoperi directiile in care doresc sa isi aduca abilitatile si competentele. Incerci sa ii motivezi prin formare profesionala, nu doar prin bonusuri si prime. Si intentia este una deosebit de buna.


Investitiile in progresul tau profesional vor fi mereu net superioare fata de prime si bonusuri, oricat de mult ne dorim satisfactie imediata.


Trist este faptul ca numerosi angajati nu mai privesc formarea profesionala ca pe valoare adaugata in contul carierei lor. Si acest lucru se intampla chiar si in cazul celor care detin salarii superbe si nu au grija zilei de maine. Se intampla si in cazul celor care isi permit sa schimbe un bonus cu un curs de specializare acreditata.


Prea multi oameni se multumesc cu putin, cu abilitati si competente pe care tinerii le vor privi ca pe ceva total banal.


Ce stii astazi, generatia de maine va depasi cu mult. Lucrurile se schimba deosebit de rapid. Companiile trebuie sa mearga mai departe si ele vor fi puse in miscare de profesionisti care isi asigura progresul profesional. Iar pentru un manager HR este foarte dificil sa isi convinga salariatii ca au nevoie sa progreseze profesional. In materie de dezvoltare profesionala, nimeni nu ar trebui sa se lase convins de necesitatea eforturilor.


Pentru un manager HR, angajatii cei mai valorosi sunt cei care cresc vizibil, de la un semestru la altul. Nu este un favor pe care angajatii il fac unei companii, atunci cand se perfectioneaza in domeniul lor de referinta. Este, in primul rand, un avantaj pe care ei si-l atrag. Si mai apoi poate deveni avantaj si pentru companie, insa intr-o masura mult mai mica decat reprezinta avantaj pentru ei insisi.


La final de an, angajatii care nu cresc vor fi lasati pe ultimele locuri in materie de prime, bonusuri, promovari si perspective de dezvoltare a planului salarial. Iar acest lucru nu trebuie sa surprinda pe nimeni. Sunt cei care nu pot ajuta compania sa se dezvolte. Sunt cei care, in mod trist si dezamagitor, ajung sa tina compania pe loc.


Daca esti la acelasi nivel la care erai cand ai ajuns in companie, lucrurile nu sunt in regula. Ceva trebuie sa se schimbe iar tu ar trebui sa fii primul care sa sesizeze acest aspect. Apoi ar trebui sa iei masuri pentru ca profesia ta sa reintre pe drumul cel mai bun cu putinta, cu eforturi serioase, cu toata determinarea, cu maxim de convingere.


Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!
Maria Nicutar


NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recrutare si selectiejurnalul doamnei de la HRmanagementul resurselor umanemanagement hrresurse umanemaria nicutar

Data aparitiei: 11 Septembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul doamnei de la HR: Oamenii de care trebuie sa tragi ca sa traga pentru ei insisi... Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]