Ce clauze NU pot fi cuprinse in Regulament Intern?

Regulament interncontract colectiv de muncacontract individual de muncadrepturiobligatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


 
In curprinsul Regulamentului intern incheiat la nivel de unitate nu pot fi prevazute  alte sanctiuni disciplinare decat cele prevăzute in art. 248 din Codul muncii republicat, respectiv in Statutul profesional aplicabil.
 
Exemplu
Nu se poate prevedea posibilitatea retrogradarii definitive.
Nu se poate prevedea sanctiunea suspendarii contractului de munca pentru 10 zile lucratoare, ca urmare a acestei sanctiuni disciplinare.
Nu se pot prevedea amenzi disciplinare.
 
Regulamentul intern nu poate contine derogari de la lege in defavoarea salariatilor
 
Exemplu
Nu se poate prevedea in regulamentul intern plata trimestriala a salariului, chiar daca acesta ar fi ritmul real al obtinerii de lichidităti.
 
De asemenea, regulamentul intern nu poate cuprinde prevederi ce fac obiectul exclusiv al contractelor colective de munca sau al celor sau individuale de munca, in cazul carora este prezenta negocierea.
 
Exemplu
Nu se poate prevedea in regulamentul intern salariul minim pe unitate, concediul de odihnă minim etc.
 
Nu pot fi introduse in continutul Regulamentului intern drepturi inferioare pentru salariati fata de cele cuprinse in contractul colectiv de munca aplicabil.
 
Exemplu
Nu se poate prevedea in regulamentul intern acordarea a numai 3 zile libere platite in caz de casatorie a salariatului, daca contractul colectiv aplicabil cuprinde dreptul salariatului
la 5 zile libere intr-o astfel de imprejurare.
 
Este interzisa stipularea unor obligatii superioare pentru salariatii incadrati in unitate, in raport cu cele cuprinse in contractul colectiv de munca aplicabil sau cu legislatia muncii.
 
Exemplu
Este nula prevederea din regulamentul intern privind obligativitatea efectuarii de ore suplimentare, la solicitarea angajatorului, sau sanctionarea ca abatere disciplinara a
refuzului de a efectua ore suplimentare.
 
Nu in ultimul rand, in continutul Regulamentului intern nu pot face parte ddrepturi superioare sau obligatii inferioare pentru angajator fata de cele cuprinse in contractul colectiv de munca aplicabil.
 
Exemplu
Nu se poate prevedea in regulamentul intern ca sindicatul, si nu angajatorul are obligatia de a initia, anual, negocierea colectiva.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Regulament interncontract colectiv de muncacontract individual de muncadrepturiobligatii

Data aparitiei: 13 Iunie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce clauze NU pot fi cuprinse in Regulament Intern? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]