Telemunca in perioada starii de alerta in 2021. Procedura si model decizie

telemunca 2021munca la domiciliu 2021inregistrare revisal telemuncatelemunca revisal 2021
Telemunca in perioada starii de alerta in 2021. Procedura si model decizie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Prin Anexa 3 la Hotararea Guvernului nr. 3/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13 ianuarie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 s-a stabilit astfel:
 
Angajatorii dispun organizarea muncii la domiciliu sau in regim de telemunca, acolo unde specificul activitatii permite, in conditiile art. 108-110 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale celor stabilite prin Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca, cu modificarile ulterioare.
 
 
 
 
 
In situatia in care nu se poate desfasura activitatea de catre salariat in regim de telemunca sau munca la domiciliu si in vederea evitarii aglomerarii transportului public, angajatorii din sistemul privat, autoritatile si institutiile publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si regiile autonome, societatile nationale, companiile nationale si societatile la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala, avand un numar mai mare de 50 de salariati, au obligatia organizarii programului de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora.
 
In perioada starii de alerta telemunca poate fi dispusa unilateral de angajator prin decizie.
 
Telemunca se inregistreaza in Revisal inclusiv in situatia in care este dispusa prin decizie.
 
Decizia angajatorului trebuie sa cuprinda intocmai ca si contractul individual de munca cu clauza de telemunca/act aditional toate elementele obligatorii prevazute de lege.
 
DECIZIE
nr. .......... din ....../........ 2020
 
Directorul general al societatii ......................................
In temeiul art. 17 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si ale Legii nr. 81/2018 privind activitatea de telemunca
 
DECIDE
 
Art. 1. In vederea prevenirii imbolnavirilor cu COVID-19, pentru perioada starii de alerta instituita de autoritati, locul de munca al salariatului/salariatei ....................., care ocupa postul de .......................... se va modifica temporar la domiciliul acestuia din localitatea .................., jud. .........................., strada ....................... nr. ....., cu respectarea urmatorului program de lucru:.............................................
Art. 2. In perioada mentionata la art. 1, salariatul/salariata va putea fi contactat/ala numarul de telefon .......................... si prin e-mail, la adresa ................................... in timpul programului normal de lucru
 
 
 
 
Art. 3. Angajatorul va asigura transportul la si de la locul desfasurarii activitatii de telemunca al materialelor pe care telesalariatul le utilizeaza in activitatea sa, dupa caz.
 
Art. 4. Angajatorul il/ o va informa periodic pe dl/ dna .................................. cu privire la dispozitiile din reglementarile legale, din contractul colectiv de munca aplicabil si/sau regulamentul intern, in material protectiei datelor cu caracter personal.
Art. 5. Dl/ dna .......................... are obligatia de a respecta prevederile in materia protectiei datelor cu caracter personal, cu privire la care a fost informat.
Art. 6. Evidentierea orelor de munca prestate de telesalariat se va realiza prin„Fisa de evidenta a timpului lucrat“ trimisa la sfarsitul fiecarei zile de lucru, prin mijloace electronice.
Art. 7. Dl/dna ........................... isi va desfasura activitatea, in conformitate cu pre-gatirea si instruirea sa, precum si cu instructiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala nici propria persoana, nici alte persoane care pot fi afectate de actiunile sau omisiunile sale in timpul procesului de munca.
 
 
Art. 8. Dl/dna .......................... va utiliza numai echipamente de munca care nu prezinta pericol pentru securitatea si sanatatea sa, isi va desfasura activitatea cu respectarea dispozitiilor privind obligatiile lucratorilor, asa cum sunt ele prevazute in Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile ulterioare, pre-cum si in conformitate cu clauzele contractului individual de munca si va respecta
regulile specifice si restrictiile stabilite de catre angajator cu privire la retele de internet folosite sau cu privire la folosirea echipamentului pus la dispozitie.
 
Art. 9. Intalnirile si sedintele de lucru la care va participa dl/dna .......................... se vor realiza prin intermediul tehnologiei informatiei (teleconferinte, videoconferinte si comunicare prin e-mail/telefon), fara afectarea activitatii.
 
Art. 10. Departamentul de Resurse Umane va aduce la indeplinire prezenta decizie.
Administrator,
Data .........................

 
ATENTIE!
 
Munca la domiciliu 
Important!
In cazul muncii la domiciliu, salariatul nu foloseÅŸte in activitate tehnologia informatiei si comunicatiilor!
 
Salariatii care isi indeplinesc la domiciliul lor atributiile functiei pe care o detin isi stabilesc singuri programul de lucru, iar angajatorul poate verifica activitatea salariatului in conformitate cu procedura stabilita in acest sens in contractul de munca. Contractul individual de munca al salariatului va contine in mod obligatoriu si urmatoarele elemente:
 
– precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu;
 
– programul in cadrul caruia angajatorul are dreptul sa controleze activitatea salariatului si modalitatea concreta de realizare a controlului;

- obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului al materiilor prime si materialelor utilizate in activitate, precum si ale produselor finite realizate de acesta.
 
In ReviSal se inregistreaza modificarea tipului de contract individual de munca in contract individual de munca cu munca la domiciliu.


BLACK FRIDAY - lucrari despre securitatea in munca, GDPR, HR, fiscalitate cu 70% REDUCERE - TRANSPORT GRATUIT! OFERTA limitata! Detalii AICI >>>
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
telemunca 2021munca la domiciliu 2021inregistrare revisal telemuncatelemunca revisal 2021

Data aparitiei: 11 Noiembrie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Telemunca in perioada starii de alerta in 2021. Procedura si model decizie Nota: 4 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]