legislatiamuncii.ro cauta meniu

 

Telemunca in perioada starii de alerta in 2021. Procedura si model decizie

telemunca 2021munca la domiciliu 2021inregistrare revisal telemuncatelemunca revisal 2021
Telemunca in perioada starii de alerta in 2021. Procedura si model decizie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Prin Anexa 3 la Hotararea Guvernului nr. 3/2021 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 13 ianuarie 2021, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 s-a stabilit astfel:
 
Angajatorii dispun organizarea muncii la domiciliu sau in regim de telemunca, acolo unde specificul activitatii permite, in conditiile art. 108-110 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale celor stabilite prin Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca, cu modificarile ulterioare.
 
 
 
 
 
In situatia in care nu se poate desfasura activitatea de catre salariat in regim de telemunca sau munca la domiciliu si in vederea evitarii aglomerarii transportului public, angajatorii din sistemul privat, autoritatile si institutiile publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si regiile autonome, societatile nationale, companiile nationale si societatile la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritoriala, avand un numar mai mare de 50 de salariati, au obligatia organizarii programului de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora.
 
In perioada starii de alerta telemunca poate fi dispusa unilateral de angajator prin decizie.
 
Telemunca se inregistreaza in Revisal inclusiv in situatia in care este dispusa prin decizie.
 
Decizia angajatorului trebuie sa cuprinda intocmai ca si contractul individual de munca cu clauza de telemunca/act aditional toate elementele obligatorii prevazute de lege.
 
DECIZIE
nr. .......... din ....../........ 2020
 
Directorul general al societatii ......................................
In temeiul art. 17 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si ale Legii nr. 81/2018 privind activitatea de telemunca
 
DECIDE
 
Art. 1. In vederea prevenirii imbolnavirilor cu COVID-19, pentru perioada starii de alerta instituita de autoritati, locul de munca al salariatului/salariatei ....................., care ocupa postul de .......................... se va modifica temporar la domiciliul acestuia din localitatea .................., jud. .........................., strada ....................... nr. ....., cu respectarea urmatorului program de lucru:.............................................
Art. 2. In perioada mentionata la art. 1, salariatul/salariata va putea fi contactat/ala numarul de telefon .......................... si prin e-mail, la adresa ................................... in timpul programului normal de lucru
 
 
 
 
Art. 3. Angajatorul va asigura transportul la si de la locul desfasurarii activitatii de telemunca al materialelor pe care telesalariatul le utilizeaza in activitatea sa, dupa caz.
 
Art. 4. Angajatorul il/ o va informa periodic pe dl/ dna .................................. cu privire la dispozitiile din reglementarile legale, din contractul colectiv de munca aplicabil si/sau regulamentul intern, in material protectiei datelor cu caracter personal.
Art. 5. Dl/ dna .......................... are obligatia de a respecta prevederile in materia protectiei datelor cu caracter personal, cu privire la care a fost informat.
Art. 6. Evidentierea orelor de munca prestate de telesalariat se va realiza prin„Fisa de evidenta a timpului lucrat“ trimisa la sfarsitul fiecarei zile de lucru, prin mijloace electronice.
Art. 7. Dl/dna ........................... isi va desfasura activitatea, in conformitate cu pre-gatirea si instruirea sa, precum si cu instructiunile primite din partea angajatorului, astfel incat sa nu expuna la pericol de accidentare sau imbolnavire profesionala nici propria persoana, nici alte persoane care pot fi afectate de actiunile sau omisiunile sale in timpul procesului de munca.
 
 
Art. 8. Dl/dna .......................... va utiliza numai echipamente de munca care nu prezinta pericol pentru securitatea si sanatatea sa, isi va desfasura activitatea cu respectarea dispozitiilor privind obligatiile lucratorilor, asa cum sunt ele prevazute in Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, cu modificarile ulterioare, pre-cum si in conformitate cu clauzele contractului individual de munca si va respecta
regulile specifice si restrictiile stabilite de catre angajator cu privire la retele de internet folosite sau cu privire la folosirea echipamentului pus la dispozitie.
 
Art. 9. Intalnirile si sedintele de lucru la care va participa dl/dna .......................... se vor realiza prin intermediul tehnologiei informatiei (teleconferinte, videoconferinte si comunicare prin e-mail/telefon), fara afectarea activitatii.
 
Art. 10. Departamentul de Resurse Umane va aduce la indeplinire prezenta decizie.
Administrator,
Data .........................

 
ATENTIE!
 
Munca la domiciliu 
Important!
In cazul muncii la domiciliu, salariatul nu foloseşte in activitate tehnologia informatiei si comunicatiilor!
 
Salariatii care isi indeplinesc la domiciliul lor atributiile functiei pe care o detin isi stabilesc singuri programul de lucru, iar angajatorul poate verifica activitatea salariatului in conformitate cu procedura stabilita in acest sens in contractul de munca. Contractul individual de munca al salariatului va contine in mod obligatoriu si urmatoarele elemente:
 
– precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu;
 
– programul in cadrul caruia angajatorul are dreptul sa controleze activitatea salariatului si modalitatea concreta de realizare a controlului;

- obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului al materiilor prime si materialelor utilizate in activitate, precum si ale produselor finite realizate de acesta.
 
In ReviSal se inregistreaza modificarea tipului de contract individual de munca in contract individual de munca cu munca la domiciliu.
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
telemunca 2021munca la domiciliu 2021inregistrare revisal telemuncatelemunca revisal 2021

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!


Data aparitiei: 18 Februarie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele


Rating:


Telemunca in perioada starii de alerta in 2021. Procedura si model decizie Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.
 

 
x
(cel putin 10 caractere)


Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!
 

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Munca in ture de 12 cu 24 nu modifica salariulIntrebare: Va adresam acesta intrebare, ca urmare a raspunsului primit pentru intrebarea adresata in data de 09.02.2020. In situatia de atunci am solicitat sa ne indrumati in realizarea unui grafic de lucru pentru un numar de 8 agenti de securitate care trebuie sa asigure paza pentru 2 puncte de lucru 24/24. In urma precizarilor, am simulat un grafic unde sunt respectate toate aceste reguli conform Codului muncii, dar nu cu 8 persoane ci cu 9, dar am constatat ca la sfarsitul lunii parte din ei ies cu un...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Lipsa documentelor pentru stagiul minim de cotizareIntrebare: Un salariat implineste 65 ani in 07.03.2021. Nu a adus la firma documente privind vechimea in munca anterior angajarii si nu stiu daca are 15 ani stagiu de cotizare. Se poate face incetarea de drept a CIM in data de 07.03? Daca se constata ca nu are 15 ani stagiu ce se poate intampla?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la documentele solicitate la controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor"
Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
  
Atentie la documentele solicitate la controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Controale ITM 2021! DOCUMENTELE verificate si SOLUTIILE specialistilor"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
//
[x]