Decontarea transportului angajatilor. Se incheie act aditional la CIM

Mara Dobrin
Mara Dobrin
20 Iulie 2017
20 Iulie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
decontare transportavantaj in naturacim 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Este demn de mentionat ca in momentul de fata cheltuiala angajatorului cu transportul salariatilor la si de la locul de munca nu mai este prevazuta in mod expres de Codul fiscal in categoria cheltuielilor deductibile integral.

Angajatorul doreste sa deconteze salariatilor transportul la si de la locul de munca va mentiona acest lucru in contractul individual de munca indicand modalitatea in care se va realiza transportul decontat.

Iata un caz concret prezentat pe PortalCodulMuncii.ro: "Solicit urgent un model de act aditional la contractul de munca, privind decontarea transportului de acasa la serviciu si invers (persoana in cauza circula cu maxi-taxi)."


Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:


Cea mai buna solutie este de a incadra aceasta cheltuiala in categoria cheltuielilor deductibile in limita de unei cote de pana la 5%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii (art. 25 alin. (3) lit. b) pct. 4 din Codul fiscal - alte cheltuieli cu caracter social efectuate in baza contractului colectiv de munca sau a unui regulament intern).


ATENTIE! Dintre cheltuielile enumerate numai cheltuiala cu transportul salariatilor este cheltuiala sociala deductibila in limita cotei de 5%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.

Din punct de vedere al deductibilitatii aceasta cheltuiala poate fi mentionata si in regulamentul intern. Insa daca nu o mentionati in contractul de munca, aceasta cheltuiala a angajatorului pentru transportul salariatului la si de la locul de munca va reprezenta avantaj in natura.


Decontarea transportului la si de la locul de munca trebuie sa fie prevazuta in contractul de munca pentru a nu reprezenta avantaj de natura salariala intrucat textele citate din Codul fiscal prevad ca pentru a nu fi inclusa in baza de calcul al impozitului pe venit si al contributiilor sociale contravaloarea transportului trebuie sa fie decontata astfel cum este prevazut in contractul de munca.

Astfel, actul aditional va completa contractul individual de munca la lit. L pct. e) Alte clauze – angajatorul va deconta suma de x lei pentru transportul salariatului la si de la locul de munca cu maxi taxi...citeste mai multe pe PortalCodulMuncii >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]