Cine te ajuta sa progresezi profesional? Secretul celor mai de succes profesionisti

management hrcarierasucces in cariera
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cine te ajuta sa progresezi profesional? Dar pe cei mai de succes profesionisti din jurul tau, din Romania, din intreaga lume? Pe ei cine ii ajuta?
 
De la bun inceput, sa intelegem ca un profesionist este ceea CE A DEVENIT in timp, o suma de decizii si eforturi de care el este responsabil. Toata lumea a pornit de la inceput, cu sau fara ajutoare. Dar toti avem de parcurs cam acelasi drum, in principiu, unul foarte dificil daca nu ai parte de ajutoare.
 
Dar care sunt cele mai mari ajutoare de care beneficiaza profesionistii de top din lumea intreaga? Cine ii ajuta sa progreseze profesional?
 
In primul rand, ca sa ii ajute cineva, se ajuta ei insisi. Cu alte cuvinte, lucrurile sunt deosebit de simple. Daca tu nu te ajuti, nimeni nu te mai poate ajuta. Ai nevoie de oameni care sa iti dea o mana de ajutor in momentul in care tu urci muntele, DACA ai pornit expeditia vietii tale. Si vei primi numeroase maini mai mult sau mai putin invizibile care sa te traga in sus sau in jos. Dar nimeni nu pune umarul la o caruta pe care vizitiul o tine in loc.
 
NU te poti astepta sa ti se intinda maini care sa te poarte distante prea lungi. Nu te poti astepta sa primesti ajutor cand nu depui eforturile necesare pentru a fi demn de ajutor. Nimeni nu il ajuta pe cel care nu se ajuta el insusi.
 
NU te poti astepta sa ti se intinda o mana de ajutor cand cei din jur vad ca TU nu faci tot posibilul sa iti mearga bine.
 
Cum poti sa te ajuti tu pe tine insuti, sa progresezi profesional?

  • invata meserie de la sefii tai daca ai sefi buni. Daca nu ai sefi de la care ai ce invata, schimba departamentul sau compania. Iti pierzi timpul.
  • identifica locurile de munca potrivite pentru ce doresti sa faci mai departe. Nu iti pierde timpul la locul de munca unde nu progresezi profesional.
  • mergi la interviuri de recrutare in fiecare an. Tine-te la curent cu noile cerinte ale recrutorilor, afla care sunt preturile, cat costa serviciile pe care le oferi, ce noi concepte sunt folosite in domeniul tau de referinta, care este directia pe care aluneca profesia ta, ce trebuie sa faci pentru a te mentine atractiv in domeniul tau de referinta.
  • mergi la o conferinta in domeniul tau de referinta
  • urmeaza un curs de perfectionare
  • citeste o carte de specialitate
  • discuta cu specialisti din domeniu si mergi la sesiuni de networking. Tine legatura cu profesionisti din domeniu. Schimbati idei si opinii.
  • Cauta un mentor, un profesionist pe care il admiri si alaturi de care sa poti sa iei decizii bune.

     
Straniu cum oamenii care au bani fac si mai multi bani??? Straniu cum profesionistii deja buni primesc si mai mult ajutor? Straniu cum oamenii harnici beneficiaza de si mai multe maini intinse decat ceilalti? Nu e straniu. Oamenii primesc in masura in care sunt demni de ce urmeaza sa primeasca.

Nu va fi niciodata simplu de prezis cum se vor dezvolta profesiile noastre. In plus, nici nu putem vreodata sa tinem pasul cu ele. Lucrurile se petrec rapid. Pana ai dobandit abilitatile si competentele ‘must-have’ in domeniul tau, industria deja cere altceva. Asta este mersul lucrurilor si firea lor, sa fie mereu cu un pas in fata ta, sa te traga catre ceva nou, sa te tina in priza, sa lanseze noi provocari.
 
Cum o sa reusesti? Ramai curios. Pastreaza-ti pasiunea vie. Fa ceea ce iubesti. Mergi in directia visului tau. Fa ce simti ca este corect si ce te lasa sa dormi linistit seara, sa pui capul pe perna, obosit dar multumit de ce ai facut intr-o zi de om mandru de munca lui.
 
Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
management hrcarierasucces in cariera

Data aparitiei: 21 Aprilie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cine te ajuta sa progresezi profesional? Secretul celor mai de succes profesionisti Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]