Tip de contract pentru activitate de formare profesionala

formare profesionalalectoriconventiile civilecontractele de prestari serviciiCodul fiscal
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conventiile civile de prestari servicii pot fi incheiate pentru activitati ocazionale, pur intamplatoare daca niciunul dintre criteriile prevazute la art. 7 alin. (1) pct. 2.1. din Codul fiscal nu este indeplinit, respectiv:
- beneficiarul de venit se afla intr-o relatie de subordonare fata de platitorul de venit, respectiv organele de conducere ale platitorului de venit, si respecta conditiile de munca impuse de acesta, cum ar fi: atributiile ce ii revin si modul de indeplinire a acestora, locul desfasurarii activitatii, programul de lucru;
 - in prestarea activitatii, beneficiarul de venit foloseste exclusiv baza materiala a platitorului de venit, respectiv spatii cu inzestrare corespunzatoare, echipament special de lucru sau de protectie, unelte de munca sau altele asemenea si contribuie cu prestatia fizica sau cu capacitatea intelectuala, nu si cu capitalul propriu;
- platitorul de venit suporta in interesul desfasurarii activitatii cheltuielile de deplasare ale beneficiarului de venit, cum ar fi indemnizatia de delegare-detasare in tara si in strainatate, precum si alte cheltuieli de aceasta natura;
 - platitorul de venit suporta indemnizatia de concediu de odihna si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, in contul beneficiarului de venit.

Indiferent de serviciul prestat, contractele de prestari servicii trebuie sa evite incadrarea in criteriile privind reconsiderarea activitatii drept activitate dependenta.
De asemenea, contractele de prestari servicii trebuie sa respecte criteriile care definesc preponderenta existentei unei activitati independente stabilite de pct.19 din Normele metodologice pentru aplicarea art. 46 din Codul fiscal: libera alegere a desfasurarii activitatii; libera alegere a programului de lucru; libera alegere a locului de desfasurare a activitatii; riscul pe care si-l asuma intreprinzatorul; activitatea se desfasoara pentru mai multi clienti; activitatea se poate desfasura nu numai direct, ci si cu personalul angajat de intreprinzator in conditiile legii.

Astfel, daca de ex, lectorii respecta programul de lucru impus de beneficiarul serviciilor, locul desfasurarii activitatii sau foloseste exclusiv baza materiala a acestuia exista un risc mare de reconsiderare a activitatii. Pentru reconsiderarea activitatii este suficient ca cel putin unul dintre criteriile stabilite la art. 7 alin. (1) pct. 2.1. din Codul fiscal sa fie indeplinit.

De aceea, daca activitatea nu este ocazionala, pur intamplatoare si este indeplinit unul dintre criteriile stabilite la la art. 7 alin. (1) pct. 2.1. din Codul fiscal recomandam incheierea unui contract individual de munca cu timp partial.

Daca lectorii s-au autorizat sa desfasoare activitate ca persoane fizice independente, cerinta ca activitatea sa fie ocazionala, pur intamplatoare nu ar mai fi necesara.

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formare profesionalalectoriconventiile civilecontractele de prestari serviciiCodul fiscal

Data aparitiei: 16 Mai 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Tip de contract pentru activitate de formare profesionala Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]