Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor

Ioana Pavel
Ioana Pavel
07 Octombrie 2024
07 Octombrie 2024
Ioana Pavel
Ioana Pavel
stivuitor conditii conducereconducere stivuitor drumuri publice
Norme SSM - CONDITII pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stivuitoarele sunt echipamente de munca utilizate in depozite si hale de productie. Acestea sunt vehicule care nu ar trebui folosite pe drumurile publice decat in conditiile Codului rutier (OUG nr. 195/2002 actualizata).

Stivuitoarele sunt vehiculele destinate efectuarii de servicii ori lucrari, denumite masini autopropulsate care sunt asimilate tractoarelor agricole sau forestiere.

Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.

Autovehiculele, tractoarele folosite in exploatari agricole si forestiere si vehiculele pentru efectuarea de servicii sau lucrari, tramvaiele si remorcile trebuie sa fie dotate, prin constructie, cu instalatii de iluminare, semnalizare luminoasa si avertizare sonora, omologate, care sa corespunda conditiilor tehnice stabilite de autoritatea competenta.

Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de circulatie, a celor pentru care a intervenit suspendarea inmatricularii, precum si a vehiculelor inregistrate al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat ori este anulata.

Proprietarii de vehicule sau detinatorii mandatati ai acestora sunt obligati sa le inmatriculeze sau sa le inregistreze, dupa caz, inainte de a le pune in circulatie, conform prevederilor legale.

Exista vreo solutie, in acest caz? Iata ce ne sfatuiesc expertii de la PortalSSM:


"Pentru conducerea pe drumurile publice a stivuitorului se poate conduce cu permis categoria, A, B , C, sau obligatoriu numai TR?"

Raspunsul specialistilor: 

Pentru a fi conduse pe drumurile publice, fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa fie dotat cu trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu, omologate.

In concluzie, conditii pentru conducerea pe drumurile publice a unui stivuitor:

Aflati cum sa eliminati complet riscul unui accident de munca si cum sa evitati orice problema care tine de SSM cu ajutorul Ghidului practic de sanatate si securitate in munca, detalii AICI >>> 

  1. Stivuitorul sa fie inmatriculat/inregistrat
  2. Stivuitorul sa detina sigurare RCA valabila
  3. Stivuitorul sa fie dotat cu trusa medicala de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu, omologate
  4. Stivuitoristul sa detina permis de conducere B, TR sau TR1, cat si autorizatie ISCIR valabile
  5. Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinregistrat/neinmatriculat sau fara permis de conducere corespunzator constituie infractiuni.


Un raspuns oferit in octombrie 2024, de catre expertii de la PortalSSM. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si sanatate si securitate in munca.

NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]