In urma unui studiu, Comunitatea Sant'Egidio Bucuresti a ajuns la concluzia ca Romania se numara printre statele europene cu cel mai inalt grad de risc din punct de vedere al imbatranirii populatiei.
„Daca in 1990, numarul persoanelor cu varsta peste 65 de ani era de 2.413.623, in 2010, acesta a crescut la 3.194.874: cu aproape 800.000 de batrani mai mult in zece ani.
De asemenea, speranta de viata in Romania a crescut la 68,55 de ani pentru barbati si la 75,51 de ani in cazul femeilor.
Romania, ca tara europeana, trebuie sa gandeasca noi strategii pentru a reda demnitatea vietii batranilor si un astfel de inceput il constituie conferinta organizata de Comunitatea Sant'Egidio -
La conferinta „Batranii fara iubire mor - o alianta cu batranii: un viitor mai uman pentru toti” au participat, printre altii, Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei, Cosmina Ioana Simiean, director general in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si Andra Maria Oproiu, consilier in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Portal Codul Muncii
La propunerea Ministerului Sanatatii si a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Guvernul roman a decis sa investeasca 200.000.000 lei pentru infiintarea unei retele de camine pentru batrani, a scris Agerpres. Specialistii din domeniu sustin ca ar trebui sa se aloce fonduri pentru alte servicii precum asistenta la domiciliu sau in ingrijirea post-spitalizare a bolnavilor in varsta.