Speranta de viata in Romania a crescut la 68,55 de ani pentru barbati si la 75,51 de ani in cazul femeilor

16 Martie 2011
16 Martie 2011
studiusperanta de viatavarstniciministerul munciiministerul sanatatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In urma unui studiu, Comunitatea Sant'Egidio Bucuresti a ajuns la concluzia ca Romania se numara printre statele europene cu cel mai inalt grad de risc din punct de vedere al imbatranirii populatiei.

„Daca in 1990, numarul persoanelor cu varsta peste 65 de ani era de 2.413.623, in 2010, acesta a crescut la 3.194.874: cu aproape 800.000 de batrani mai mult in zece ani.

De asemenea, speranta de viata in Romania a crescut la 68,55 de ani pentru barbati si la 75,51 de ani in cazul femeilor.
Romania, ca tara europeana, trebuie sa gandeasca noi strategii pentru a reda demnitatea vietii batranilor si un astfel de inceput il constituie conferinta organizata de Comunitatea Sant'Egidio - , eveniment la care vor lua parte reprezentanti de marca ai institutiilor decidente in problema varstnicilor”, s-a precizat intr-un comunicat de presa.

La conferinta „Batranii fara iubire mor - o alianta cu batranii: un viitor mai uman pentru toti” au participat, printre altii, Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei, Cosmina Ioana Simiean, director general in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si Andra Maria Oproiu, consilier in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.

La propunerea Ministerului Sanatatii si a Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Guvernul roman a decis sa investeasca 200.000.000 lei pentru infiintarea unei retele de camine pentru batrani, a scris Agerpres. Specialistii din domeniu sustin ca ar trebui sa se aloce fonduri pentru alte servicii precum asistenta la domiciliu sau in ingrijirea post-spitalizare a bolnavilor in varsta.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]