Ministerul Sanatatii vrea mai multi medici rezidenti si personal pentru serviciile de ambulanta. De cati angajati este nevoie?

angajare medici rezidentiangajare personal ambulantaministerul sanatatii proiect
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministerul Sanatatii doreste suplimentarea locurilor de munca in domeniu si considera ca este necesara angajarea a mai bine de 700 de salariati. Pentru unitatile finantate integral de la bugetul de stat, se doreste suplimentarea cu 500 posturi pentru serviciile de ambulanta si 200 pentru medicii rezidenti.

 
 
 
Conform informatiile postate pe site-ul Ministerului Sanatatii (MS), aceste propuneri sunt cuprinse intr-un proiect de modificare a Hotararii de Guvern nr.144/2010, in ceea ce priveste organizarea si functionarea ministerului in cauza.

 
 
 
Posturile vacante pentru directiile de sanatate publica au fost reduse

 
 
 
Conform documentelor publicate de MS, la concursurile de rezidentiat, "pe posturile in specialitati paraclinice, epidemiologie, igiena, medicina de laborator, precum si in medicina de urgeta sau medicina de familie," rezidentii opteaza pentru cele din serviciile de ambulanta sau directii de sanatate publica.

 
 
Totusi, pentru directiile de sanatate publica posturile vacante si o parte din cele ocupate au fost reduse prin aplicarea Ordonantei nr.77 din 2013, iar numarul alocat in acest moment nu este nici pe departe suficient.


 
Proiectul in cauza mai arata: "Intrucat numarul de posturi alocat acestor institutii este insuficient pentru incadrarea medicilor rezidenti este necesara suplimentarea numarului de posturi in vederea incadrarii medicilor rezidenti care vor promova concursul de rezidentiat si care doresc sa ocupe posturi in unitatile finantate integral de la bugetul de stat. Astfel propunem suplimentarea numarului de posturi alocate medicilor rezidenti cu 200 posturi care sa permita incadrarea medicilor care aleg posturi in specialitati deficitare in unitati finantate integral de la bugetul de stat".

 
 
 
Nu exista suficient personal pentru serviciile de ambulanta

 
 
 
Suplimentarea cu 500 de posturi pentru serviciile de ambulanta a fost propusa dupa ce s-a observat ca, pentru unele servicii de ambulanta, numarul de personal medical raportat la numarul populatiei este mai mic de 90% fata de media nationala.

 
 
"In vederea ajungerii la media nationala de 90% este necesara suplimentarea numarului maxim de posturi alocat pentru serviciile de ambulanta cu un numar de 500 posturi. Suplimentarea numarului de posturi este determinata si de necesitatea constituirii echipajelor in vederea respectarii timpului de raspuns la solicitari atat la sediul central cat si la substatiile de ambulanta. Influenta financiara determinata de cresterea cu 500 de posturi a numarului de posturi finantat integral de la bugetul de stat este in suma lunara de 2158 mii lei, fara cote si de 2645,7 mii lei inclusiv cote".



 
Ramane de vazut daca aceasta propunere va trece, dat fiind faptul ca aceste modificari ar duce la cresterea de posturi la unitatile finantate integral de la bugetul de stat.
 
 



NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
angajare medici rezidentiangajare personal ambulantaministerul sanatatii proiect

Data aparitiei: 14 Noiembrie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ministerul Sanatatii vrea mai multi medici rezidenti si personal pentru serviciile de ambulanta. De cati angajati este nevoie? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]