Concediu de ingrijitor. Procedura acordarii, plata si pontajul - specialistii explica

Isabela Alexe
Isabela Alexe
07 August 2023
07 August 2023
Isabela Alexe
Isabela Alexe
concediu de ingrijitoringrijire concediuLISTA problemelor medicale grave pentru acordarea concediului de ingrijitor
Concediu de ingrijitor. Procedura acordarii, plata si pontajul - specialistii explica
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Avem o salariata care ne-a solicitat concediu de ingrijitor pentru copilul ei in varsta de 12 ani. L-a solicitat pentru a merge cu copilul la kinetoterapie, ca urmare a trimiterii medicului ortoped, deoarece copilul a avut un picior fracturat in 3 locuri si a avut piciorul in gisp. Pentru aceasta procedura, salariata are dreptul conform legislatiei, la concediul de ingrijitor? Acest concediu este platit de angajator? Cum se inregistreaza acest tip de concediu in pontaj si pe statul de salarii?"
 
Raspunsul specialistilor:
 
Conform art. 152^1 din Codul muncii:
 
(1) Angajatorul are obligatia acordarii concediului de ingrijitor salariatului in vederea oferirii de catre acesta de ingrijire sau sprijin personal unei rude sau unei persoane care locuieste in aceeasi gospodarie cu salariatul si care are nevoie de ingrijire sau sprijin ca urmare a unei probleme medicale grave, cu o durata de 5 zile lucratoare intr-un an calendaristic, la solicitarea scrisa a salariatului.
 
Atentie, s-a modificat legislatia privind concediile! S-au introdus prevederi noi privind concediul medical, concediul de maternitate si concediul de acomodare!
 
GHIDUL practic 17 tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal, in care gasiti solutii complete si argumentate impecabil pentru orice problema care poate aparea la gestionarea unui concediu, detalii AICI >>> 
 
(2) Prin legi speciale sau prin contractul colectiv de munca aplicabil se poate stabili pentru concediul de ingrijitor o durata mai mare decat cea prevazuta la alin. (1).
(3) Pe durata perioadei prevazute la alin. (1) salariatii au dreptul la zile libere platite, care nu se includ in durata concediului de odihna anual si constituie vechime in munca si in specialitate.
 
(4) Prin derogare de la prevederile art. 224 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, salariatii care beneficiaza de concediul de ingrijitor sunt asigurati, pe aceasta perioada, in sistemul asigurarilor sociale de sanatate fara plata contributiei. Perioada concediului de ingrijitor constituie stagiu de cotizare pentru stabilirea dreptului la indemnizatie de somaj si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca acordate in conformitate cu legislatia in vigoare.
 
(5) Problemele medicale grave, precum si conditiile pentru acordarea concediului de ingrijitor se stabilesc prin ordin comun al ministrului muncii si solidaritatii sociale si al ministrului sanatatii.
 
Din prevederile legale de mai sus rezulta ca in perioada concediului de ingrijitor salariatii beneficiaza de zile libere platite asa incat in pontaj se mentioneaza liber platit. In statul de salarii, se vor inregistra veniturile salariale cuvenite salariatei pentru zilele respective daca ar fi foat lucrate.
 
Salariata are dreptul la concediu de ingrijitor doar daca problema medicala a copilului este una grava. Aceste probleme medicale grave sunt mentionate in anexa la  Ordinul 2172/2022 privind acordarea concediului de ingrijitor dupa cum urmeaza:
 

LISTA problemelor medicale grave pentru acordarea concediului de ingrijitor

 
I.Afectiuni de oftalmologie:
 
1.Retinoblastomul cu invadare de orbita/operat (la copii) si care necesita tratament radioterapic si chimioterapic;
2.Tumori intraoculare cu invadare orbitara si necesitate de tratament chimioterapic;
3.Tumori ale anexelor globului ocular (pleoape, conjunctiva, aparat lacrimal, orbita) cu invadare orbitara sau metastaze la distanta, cu necesitate de tratament;
4.afectiuni oftalmologice cu afectare severa a acuitatii vizuale si/sau a campului vizual.
 
Atentie, s-a modificat legislatia privind concediile! S-au introdus prevederi noi privind concediul medical, concediul de maternitate si concediul de acomodare!
 
GHIDUL practic 17 tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal, in care gasiti solutii complete si argumentate impecabil pentru orice problema care poate aparea la gestionarea unui concediu, detalii AICI >>> 
 
II.Afectiuni de psihiatrie:
 
1.Schizofrenie si tulburarea schizoafectiva (perioada postspitalizare dupa un episod acut de boala);
2.Demente (formele care nu necesita spitalizare sau internare intr-un centru de ingrijiri permanente);
3.Tulburari depresive severe cu risc suicidar (pana la internare);
4. Psihoza si depresia post-partum;
5.Tulburarea afectiva bipolara (perioada postspitalizare dupa un episod acut de boala sau refractare la tratament);
6.Intarziere mintala cu decompensari psihotice si tulburari semnificative de comportament;
7.Tulburari psihice semnificative asociate dependentei de substante psihoactive.
 
III.Afectiuni de nefrologie:
 
(1)_
1.Infectii de tract urinar inalte, complicate: la pacienti cu anomalii anatomice, functionale (de exemplu Reflux vezicoureteral) sau obstructive ale tractului urinar, la pacienti cu multiple instrumentari urologice sau la pacienti din categoria extremelor de varsta (nou-nascuti, varstnici), precum si la pacientii imunosupresati, in contextul bolii (sarcina, diabetul zaharat, boala cronica renala in stadii avansate, transplant, neutropenie) sau al tratamentului imunosupresor;
2.Nefropatia tubulointerstitiala acuta sau cronica in puseu acut asociata sau nu litiazei urinare obstructive;
3.Sindromul nefritic acut si sindromul nefrotic, in tratament imunosupresor, cu complicatii infectioase sau tromboembolice;
4.Injuria renala acuta stadiile KDIGO 2-3;
5.Boala cronica de rinichi stadiile G4-G5, in predializa sau dializa cronica*, cu complicatii acute;
___
*Deplasarea se realizeaza cu ajutorul unor dispozitive ajutatoare de mers sau imobilizat la pat si/sau deficit motor total al unui membru superior sau deficit motor bilateral.
6.Transplantul renal complicat; aceste afectiuni pot beneficia de reglementarile legate de persoanele cu handicap.
(2) Situatiile in care se poate acorda concediul de ingrijitor, ca insotitor, pentru aceste categorii de pacienti sunt urmatoarele:
a) ca insotitor al pacientului internat, cu acordul medicului curant;
b) la externarea pacientului care necesita ingrijiri suplimentare la domiciliu, acest fapt fiind mentionat de catre medicul curant in biletul de externare;
c) cand pacientul necesita tratament ambulator sub supravegherea stricta a unui insotitor.
 
IV.Afectiuni de endocrinologie:
 
Afectiuni endocrinologice forme clinice severe in tratament cronic de substitutie si echilibrare metabolica cu complicatii cardiovasculare severe, tulburari neuropsihice severe care necesita spitalizare pentru echilibrare hormonala, orice boala endocrina cu complicatii, decompensata sau cu comorbiditati care ii afecteaza capacitatea de munca.
 
V.Afectiuni de diabet zaharat, nutritie si boli metabolice:
1. Primele trei luni (90 de zile) de la debutul diabetului zaharat tip 1 la copil;
2. Perioada cuprinsa intre 0-12 luni de viata a copilului diagnosticat cu diabet zaharat tip 1;
3. Diabet zaharat tip I/II asociat cu complicatii grave: boala coronariana aterosclerotica, cardiomiopatie diabetica cu insuficienta cardiaca si disfunctie sistolica severa (FE < 30%), boala arterial periferica stadiul IV Fontaine, insuficienta renala cronica RFG < 15 ml/min, BRC G5, eventual dializa, sechele grave ale bolii vasculare cerebrale, dezlipire de retina cu pierderea completa si definitiva a vederii, alte entitati clinice oftalmologice grave in primele 30 de zile de la internare;
4. Diabetul zaharat indiferent de tip, in perioada complicatiilor acute care necesita spitalizare si tratament de urgenta, in intervalul de maxim 30 de zile de la externare.
 
VI.Afectiuni ORL:
 
1. Pacienti purtatori de canula traheala, gastrostoma, hranire parentala;
2. Afectiuni vestibulare care impieteaza posibilitatea de deplasare si prezinta risc de cadere.
 
VII.Afectiuni de terapii celulare:
 
1. Pacientii cu transplant de celule stem hematopoietice;
2. Pacientii cu terapii celulare CAR - T.
 
VIII.Afectiuni constatate de medicina muncii:
 
1. Agranulocitoza de cauza profesionala;
2. Sindromul posttraumatic;
3. Sindromul de stres posttraumatic;
4. Neuropatiile profesionale;
5. Parkinsonismul secundar;
6. Cataracta profesionala;
7. Nevrita optica profesionala;
8. Ambliopia, diplopia sau amauroza.
 
IX.Afectiuni de alergologie si imunologie clinica:
 
1. Astmul sever necontrolat;
2. Exacerbarea de astm tratata cu corticosteroizi sistemici;
3. Exacerbarea de astma;
4. Angioedemul ereditar in puseu de activitate;
5. Reactiile severe induse de medicamente;
6.Imunodeficiente pe perioada episodului infectios;
7. Anafilaxia - perioada de 48 de ore dupa un episod ce a necesitat administrare de adrenalina;
8.Urticaria acuta generalizata;
9. Dermatita atopica in puseu sever ce necesita corticosteroizi sistemici;
10. Mastocitoza.
 
X.Afectiuni de urologie:
 
1. Purtatori cronici sonde uretro-vezicale, ureterostomii, nefrostomii, cistostomii - in conditiile unor posibilitati neuromotorii reduse (partial/complet imobilizati la pat);
2. Carcinoame cu origine la nivelul aparatului urinar cu metastaze prezente la nivelul sistemului osos, care implica un risc de fractura pe os patologic; neoplaziile urinare aflate in stadiu terminal;
3. Afectiuni renale stadiu avansat cu afectare renala severa cu scaderea RFG < 29 ml/min/1.73 m2;
4.Transplantul renal cu evolutie nefavorabila cu restabilirea inadecvata a functiei renale si/sau prezenta complicatiilor si a comorbiditatilor.
 
XI.Afectiuni reumatismale:
 
1.Artrita reumatoida, cu deficit functional sever, afectarea semnificativa a capacitatii de autoingrijire, gesticii uzuale, ortostatismului si deplasarii;
2.Artrita psoriazica cu deficit functional sever, afectarea semnificativa a capacitatii de autoingrijire, gesticii uzuale, ortostatismului si deplasarii;
3.Spondiloartrite cu deficit functional sever, afectarea semnificativa a capacitatii de autoingrijire, gesticii uzuale, ortostatismului si deplasarii sau cu uveita severa si afectarea capacitatii vizuale;
 
De ce, ca manager de resurse umane, trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?
 
Cele 17 tipuri de concedii sunt:
 
1. Concediul de odihna
2. Concediul pentru formarea profesionala
3. Concediul fara plata
4. Concediul medical
5. Concediul de risc maternal
6. Concediul de maternitate
8. Concediul pentru cresterea copilului...detalii AICI >>>
 
4.Boli sistemice imuno-inflamatoare (lupus eritematos sistemic, sclerodermia, dermato/polimiozita, boala mixta de tesut conjunctiv, boala Still a adultului, vasculite sistemice) cu complicatii severe:
 
a) deficit functional sever, afectarea semnificativa a capacitatii de autoingrijire, gesticii uzuale, ortostatismului si deplasarii;
b) afectarea esofagiana severa cu imposibilitatea alimentatiei orale;
c) leziuni vasculitice necrozante cu afectarea autoingrijirii;
d) afectarea neurologica severa cu afectarea oftalmologica severa, cu reducerea semnificativa a acuitatii vizuale;
e) pneumopatii severe cu necesar de oxigenoterapie continua;
f) insuficienta renala cronica in stadiu de dializa;
5.Boli degenerative articulate in stadiu avansat (coxartroza si gonartroza) cu imposibilitatea ortostatismului si mersului;
6.Afectiuni reumatismale cu afectare severa a locomotiei si/sau gestualitatii*.
___
*Deplasarea se realizeaza cu ajutorul unor dispozitive ajutatoare de mers sau imobilizat la pat si/sau deficit motor total al unui membru superior sau deficit motor bilateral.
 
XII.Afectiuni pneumologice:
 

Lista afectiunilor respiratorii ce pot fi clasificate ca probleme medicale grave

 
A) Lista afectiunilor respiratorii ce pot fi clasificate ca probleme medicale grave si care necesita ingrijire la domiciliu permanenta sau frecventa, in cazul in care se asociaza cu una din:
 
- handicap accentuat sau grav (conform legislatiei in vigoare)
- insuficienta respiratorie cronica cu necesar de oxigenoterapie continua (minimum 15 ore pe zi) si/sau indicatie de ventilatie non-invaziva la domiciliu
1. Bronhoneumopatie obstructiva cronica stadiul GOLD III-IV;
2. Sindrom de obezitate hipoventilatie;
3. Boala neuromusculara avansata cu insuficienta respiratorie;
4. Deformari severe de cutie toracica;
5. Astm sever refractar;
6. Cancer pulmonar;
7. Pneumopatii interstitiale difuze fibrozante (inclusiv post COVID-19);
8. Fibroza chistica;
9. Fibroza pleurala extensiva;
10. Hipertensiune arteriala pulmonara sau hipertensiune pulmonara secundara (gradul 4-5) clasa NYHA 3-4;
11. Bronsiectazii difuze;
12. Anomalii congenitale ale sistemului respirator;
13. Sechele pulmonare posttuberculoase;
14.Afectiuni ale sistemului respirator insotite de insuficienta respiratorie cronica cu necesar de oxigenoterapie continua dupa externare;
15.Transplantul pulmonar cu evolutie postoperatorie nefavorabila cu restabilirea inadecvata a parametrilor hemodinamici si respiratori si/sau prezenta complicatiilor.
 
B) Lista problemelor medicale grave care necesita ingrijire la domiciliu pe o perioada determinata, de catre o ruda sau o alta persoana din anturaj, pentru un episod acut fara spitalizare sau pentru ingrijire postexternare din spital:
 
1. Exacerbare/Acutizare severa a uneia dintre bolile/conditiile enumerate mai sus;
2. Pneumonie infectioasa acuta;
3. Status post episod de insuficienta respiratorie acuta cu spitalizare in terapie intensiva/terapie intermediara respiratorie.
 
XIII.Afectiuni constatate de medicina dentara:
 
1. Sindroamele cranio-faciale plurimalformative: sindrom Francesketti, Cruzon, Down etc.;
2. Despicarile labio-maxilo-palatine;
3. Afectiunile maligne ale cavitatii orale cu sechelele acestora.
 
XIV.  Afectiunile pediatrice: afectiunile cronice grave specificate in anexa nr. 8 la Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 15/2018/1.311/2017, cu modificarile ulterioare, precum si afectiunile care pot cauza deficiente functionale severe prevazute in Ordinul ministrului sanatatii si al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr. 1.306/1.883/2016 pentru aprobarea criteriilor biopsihosociale de incadrare a copiilor cu dizabilitati in grad de handicap si a modalitatilor de aplicare a acestora, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
XV. Afectiunile sistemului cardiovascular:
 
1. Insuficienta cardiaca NYHA III-IV de orice etiologie;
2. Interventii chirurgicale cardiovasculare la adult de orice etiologie;
3.Transplantul cardiac, cardio-pulmonar cu evolutie postoperatorie nefavorabila;
4.Arteriopatii cu amputatii de gamba, de coapsa;
5 .Insuficienta venoasa cronica CEAP-C6 cu limfedem;
6. Anevrismele si disectia de aorta operate;
7. Accident vascular cerebral (AVC);
8. Interventii chirurgicale cardiovasculare pediatrice de orice etiologie, inclusiv de reparare totala sau paliativa a unor malformatii;
9. Interventie chirurgicala cardiaca, cu externare in insuficienta cardiaca NYHA III-IV sau cu complicatii neurologice.
 
XVI.Afectiunile sistemului hematologic:
 
1. Afectiuni hematologice maligne (leucemiile acute, leucemia mieloida cronica, policitemia vera, trombocitemia esentiala, mielofibroza idiopatica cronica, sindroamele mielodisplazice, leucemia limfocitara cronica, boala Hodgkin, limfoamele maligne non Hodgkiniene, mielom multiplu, macro globulinemia Waldenstrom, sindroamele hemoragice de cauza trombocitara) stadiul sever, refractare la tratament, cu recaderi frecvente grevate de complicatii severe;
2. Afectiuni hematologice congenital stadiul sever, refractare la tratament, cu recaderi frecvente, grevate de complicatii severe.
 
XVII.Afectiunile sistemului imunitar:
 
Infectia HIV-SIDA stadiul C3 cu manifestari grave ale bolii, cu complicatii postinfectioase sau noninfectioase cu stare generala grava, casexie.
 
XVIII.Afectiunile sistemului digestiv:
 
1. Afectiuni ale sistemului digestiv cu deficit ponderal sever (IMC < 15 kg/m2) si anemie severa (Hb < 6 g/dl);
2. Hepatite cu evolutie severa;
3. Ciroze hepatice decompensate cu factor de prognostic nefavorabil (ficat mic, varsta inaintata, icterul, HTA, hemoragia digestiva superioara, albuminemia sub 2,5 g/l, echimoze spontane, timp de protombina prelungit, ascita greu/deloc controlabila, encefalopatie cu evolutie spre coma);
4. Interventii chirurgicale digestive cu complicatii postoperatorii in primele 30 de zile de la externare;
5.Transplantul hepatic cu evolutie postoperatorie nefavorabila.
 
De ce, ca manager de resurse umane, trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?
 
Cele 17 tipuri de concedii sunt:
 
1. Concediul de odihna
2. Concediul pentru formarea profesionala
3. Concediul fara plata
4. Concediul medical
5. Concediul de risc maternal
6. Concediul de maternitate
7. Concediul paternal
8. Concediul pentru cresterea copilului...detalii AICI >>>
 
 
XIX.Afectiunile ortopedice:
 
Afectiuni musculo-scheletale cu limitari severe ale locomotiei si/sau gestualitatii*.
*Deplasarea se realizeaza cu ajutorul unor dispozitive ajutatoare de mers sau imobilizat la pat si/sau deficit motor total al unui membru superior sau deficit motor bilateral.
 
XX.Afectiuni neurologice:
 
1.Afectiuni neurologice cu afectare severa a locomotiei si/sau a manipulatiei*;
*Deplasarea se realizeaza cu ajutorul unor dispozitive ajutatoare de mers sau imobilizat la pat si/sau deficit motor total al unui membru superior sau deficit motor bilateral.
2.Afectiuni neurologice insotite de afazie globala;
3.Afectiuni neurologice insotite de tulburari severe de echilibru (ortostatiunea posibila cu dificultate si/sau imobilizat la pat);
4.Afectiuni neurologice insotite de tulburari severe vizuale (cecitate/reduceri severe de camp vizual) cu afectarea semnificativa a activitatilor de baza si activitatilor instrumentale cotidiene;
5. Afectiuni neurologice insotite de tulburari sfincteriene permanente de tip incontinenta;
6. Afectiuni neurologice insotite de tulburari severe de deglutitie si/sau respiratie;
7. Afectiuni neurologice insotite de tulburari de miscare severe (dischinezii si/sau distonii severe);
8. Afectiuni neurologice insotite de afectarea severa (status epilepsticus recurent, stari postcritice prelungite, come) a starii de constienta, de control si coordonare a miscarilor involuntare;
9.Paraplegie;
10.Tetraplegie;
11. Scleroza multipla in stadii avansate.
 
XXI.Afectiuni dermatologice:
 
1 .Afectiuni dermatologice in perioada de activitate, insotite de alterarea starii generale cu complicatii aparute ca urmare a tratamentului imunosupresor;
2.Sechele majore postcombustionale cu afectare severa de gestualitate si/sau locomotie si/sau tulburari functionale severe respiratorii, vizuale, de deglutitie, care afecteaza semnificativ activitatile de baza si activitatile instrumentale cotidiene.
 
XXII.Afectiuni oncologice:
 
1. Afectiuni oncologice stadiul avansat (stadiul III si IV) in cursul tratamentului oncologic grevat de reactii adverse sau complicatii;
2.Sechele importante ale bolii neoplazice sau ale tratamentului greu de controlat terapeutic, care afecteaza semnificativ activitatile de baza si activitatile instrumentale cotidiene.
 
Conform art. 2 si 3 din ordinul mai sus mentionat:
 
Art. 2
 
Angajatorul are obligatia acordarii concediului de ingrijitor salariatului, la solicitarea scrisa a acestuia. In termen de cel mult 30 de zile lucratoare de la momentul inaintarii solicitarii, salariatul are obligatia depunerii la angajator a documentelor prin care face dovada faptului ca persoana careia i-a oferit ingrijire sau sprijin este ruda sau o persoana care locuieste in aceeasi gospodarie cu acesta, precum si a existentei problemei medicale grave care a determinat solicitarea concediului de ingrijitor de catre salariat.
 
Art. 3
 
(1) Documentele prin care face dovada faptului ca persoana careia i-a oferit ingrijire sau sprijin este ruda potrivit art. 1531 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare sunt, dupa caz, actul de identitate, certificatul de nastere, certificatul de casatorie.
 
(2) Documentele prin care face dovada faptului ca persoana careia i-a oferit ingrijire sau sprijin locuieste in aceeasi gospodarie cu angajatul sunt, dupa caz, actul de identitate al persoanei care necesita ingrijire din care rezulta acelasi domiciliu sau resedinta cu salariatul, actul prin care persoana a fost luata in spatiu, adeverinta de la asociatia de proprietari/locatari sau declaratia pe propria raspundere a salariatului din care sa rezulte faptul ca persoana careia salariatul i-a oferit ingrijire sau sprijin locuieste in aceeasi gospodarie cu acesta cel putin pe perioada concediului de ingrijire.
 
(3) Documentul medical prin care se face dovada existentei problemei medicale grave va fi reprezentat de biletul de externare din spital sau, dupa caz, de adeverinta medicala emisa de medicul curant ori de medicul de familie al persoanei cu probleme medicale grave.
 
Asadar, daca problema medicala a copilului se incadreaza in lista de mai sus, salariata depune o cerere la angajator, iar ulterior in termen de 30 de zile luicratoare de la momentul solicitarii, salariata trebuie sa depuna la angajator certificatul de nastere al copilului precum si documentul medical prin care se face dovada existentei problemei medicale grave va fi reprezentat de biletul de externare din spital sau, dupa caz, de adeverinta medicala emisa de medicul curant ori de medicul de familie al persoanei cu probleme medicale grave.
 
Un raspuns oferit in august 2023, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
 
 
 
NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]