Adeverinta de venit va fi transmisa electronic institutiilor din subordinea Ministerului Muncii

adeverinta de venit 2020adeverinta de venit format electronicministerul muncii 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu, si premier desemnat, a anuntat saptamana aceasta ca adeverinta de venit va fi transmisa in format electronic institutiilor din subordinea Ministerului Muncii.
 
"Astazi inca o veste buna pentru toti romanii. Fara curierat intre institutii! Adeverinta de venit va fi transmisa in format electronic institutiilor din subordinea Ministerului Muncii. Romanii nu trebuie sa faca servicii de curierat intre institutiile statului. Sistemul informatic este dezvoltat si administrat de Ministerul Finantelor Publice si pregatit sa trimita adeverinta de venit in format electronic", a anuntat Florin Citu, potrivit Agerpres, pe contul sau de socializare. 
 
Totodata, o alta veste buna amintita de acesta a fost faptul ca Romania se imprumuta zi de zi din ce in ce mai ieftin, scazand astfel gradul de indatorare pe termen lung.
 
"In acelasi timp, ne imprumutam mai ieftin in lei in fiecare zi si la dobanzi negative in euro. Economisim bani si crestem puterea de cumparare a generatiilor viitoare", sustine Florin Citu.
 
Romania s-a imprumutat joi, 27 februarie, pentru prima oara in istorie, la dobanzi negative, a anuntat, in deschiderea sedintei de Guvern, ministrul interimar al Finantelor si premier desemnat, Florin Citu, citat de aceasi sursa. Datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR) arata ca Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras, joi, 150 de milioane de euro de la banci la o dobanda de - 0,11% pe an, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu maturitatea reziduala la 5 de luni.
 
Valoarea nominala a emisiunii a fost de 150 de milioane de euro, iar bancile au transmis oferte in suma de 229,1 milioane de euro.
 
"Azi avem o veste buna, o veste istorica pentru Romania. Azi, pentru prima oara in istorie, Romania s-a imprumutat cu dobanzi negative in euro, asa cum fac alte tari dezvoltate, ceea ce arata foarte clar un semn din partea investitorilor ca tot ce am facut pana acum este apreciat si ceea ce am spus ca vom face in continuare este apreciat. Investitorii au incredere in Romania", a precizat Florin Citu, citat de aceeasi sursa. 
 
In opinia sa, prin dobanzi negative povara imprumuturilor nu mai este "aruncata" pe generatiile viitoare, iar Romania da inapoi mai putini bani decat a luat.
 
"Romania se imprumuta la dobanzi negative in euro. Este o performanta istorica. Ce inseamna dobanzi negative? Inseamna ca, daca ne imprumutam un leu, trebuie sa dam inapoi 90 de bani. Nu mai aruncam povara imprumuturilor pe generatiile viitoare, le dam inapoi mai putini bani. Acest lucru il faceau tari cu rating mai mare decat Romania. Noi am reusit, cu guvern interimar, cu situatia din Romania, am reusit sa ne imprumutam la dobanzi negative, ceea ce este o performanta istorica", a explicat el. 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
adeverinta de venit 2020adeverinta de venit format electronicministerul muncii 2020

Data aparitiei: 02 Martie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Adeverinta de venit va fi transmisa electronic institutiilor din subordinea Ministerului Muncii Nota: 3.75 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]