Cat costa sa aduci in Romania o bona filipineza si de ce acestea raman cele mai cautate in domeniu?

Cat costa sa aduci in Romania o bona filipineza si de ce acestea raman cele mai cautate in domeniu?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cauti bona filipineza, dar nu stii exact ce presupune procesul de recrutare? Angajarea personalului asiatic a devenit un trend in randul companiilor, mai ales in ultima vreme. Insa, nu doar antreprenorii merita sa se bucure de beneficiile colaborarii cu angajati straini. Chiar daca poate fi destul de complicat la prima vedere, nu trebuie sa-ti faci griji. Exista cateva aspecte care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie, dar si sa gasesti candidata ideala.
 
Probabil o sa zici ca nimeni nu poate fi mai potrivit pentru micutul tau decat tine. Insa, bonele filipineze au capatat deja o reputatie in domeniu. Sunt indragite atat de familiile obisnuite, cat si de celebritati sau persoane publice. Mai multe despre aspectele birocratice pe care trebuie sa le bifezi, dar si despre alegerea unei bone filipineze afli in randurile de mai jos.


Care sunt avantajele unei bone filipineze fata de restul candidatelor din tarile asiatice?

 
Nu mai este deloc un secret ca filipinezele au captat toata atentia in domeniul ingrijirii copiilor. Sunt cele mai cautate, tocmai pentru ca au o dexteritate aparte in ceea ce priveste educarea celor mici. De asemenea, comparativ cu alte candidate, ies in evidenta si prin:
 
  • Buna cunoastere a limbii engleze. Filipinezele sunt recunosccute pentru fatptul ca vorbesc fluent engleza si implicit sunt dispuse sa invete si romana. Sa se afle prin preajma copiilor reprezinta un plus, pentru ca le creeaza mediul necesar de invatare.
  • Devotamentul pe care il acorda si profesionalismul cu care lucreaza. Cultura filipineza este centrata pe importanta familiei. De mici, filipinezele au grija de copii si varstnici. Sunt respectuoase, atente si rabdatoare, ceea ce devine esential pentru a sustine un mediu armonios de crestere.
  • Pregatirea profesionala. Majoritatea se angajeaza in programe de pregatire si educatie pentru ingrijirea copiilor si cea la domiciliu. Tocmai de aceea, au o experienta mai practica si mai bogata comparativ cu alti candidati.


Ce costuri implica angajarea unei bone din Filipine?

 
Daca te-ai hotarat sa angajezi o bona din Filipine, trebuie sa ai in vedere si costurile implicate.  Mai intai de toate, personalul trebuie adus in Romania, ceea ce presupune cateva etape birocratice. Obtinerea vizei de sedere, dar si a permisului de munca se numara printre aspectele esentiale cadrului legal. In asemenea cazuri, cel mai bine ar fi sa apelezi la o agentie de recrutare. Costurile pot varia, dar siguranta procesului e garantata.
 
Mai apoi, trebuie sa primeasca un salariu lunar, dar si facilitati de cazare si masa. In general, sumele oferite incep de la 500 de euro, iar majoritatea cuplurilor aleg sa locuiasca impreuna cu bona, este mult mai practic asa.


La ce trebuie sa fii foarte atent cand angajezi o bona din Filipine?

 
Alegerea unei bone Asia nu este tocmai cel mai usor lucru. Pana la urma, e vorba de cresterea copilului tau. Toate detaliile conteaza, insa daca nu vrei sa dai gres asigura-te ca ai in vedere urmatorii factori:
 
  • Varsta - Probabil o sa zici ca persoanele mai in varsta sunt mai experimentate. E partial adevarat, dar cele tinere sunt mai energice si mai dispuse sa invete lucruri noi. De asemenea, sunt productive si devin ajutoare de baza si in ceea ce priveste responsabilitatile zilnice. 
  • Verificarea referintelor si experientei anterioare - Poti solicita referinte de la angajatori anteriori pentru a evalua comportamentul si performanta bonelor. Cere detalii despre motivul pentru care s-a incheiat colaborarea, dar si despre felul in care au abordat educarea copilului.
  • Definirea cerintelor - Stabileste clar asteptarile tale in ceea ce priveste responsabilitatile si programul de lucru al bonei. Asigura-te ca sunt discutate si intelese in prealabil pentru a evita neintelegerile ulterioare. De asemenea, evalueaza atent personalitatea pe care o prezinta o bona din Filipine. E foarte important sa existe o compatibilitate din start cu cea a copilului.


Cum poti angaja cel mai usor o bona filipineza?

 
Daca te chinui de ceva timp sa gasesti o bona potrivita de pe teritoriul Romaniei, ar trebui sa renunti. Filipinezele sunt mult mai indicate, tocmai datorita atitudinii empatice, dar si a abilitatilor diverse pe care le detin.
 
Totusi, poate parea destul de greu sa facilitezi recrutarea, mai ales daca nu ai experienta in domeniu sau nu te pricepi la aspectele juridice. Poti lua legatura cu familii care sunt dispuse sa-ti ofere cateva recomandari. Insa, exista agentii specializate in furnizarea de servicii de angajare pentru personal domestic, inclusiv bone din Asia. Expertii au acces la baze de date extinse, care pot usura semnificativ definirea profilului ideal. Se pot ocupa inclusiv de intocmirea actelor oficiale si de filtrarea optiunilor. Pentru a lua cele mai bune decizii, tin cont de sugestiile tale, dar si de cunostintele acumulate in timp.
 
Alegerea unei bone Filipine nu a fost nicicand mai usoara. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de sfaturile de mai sus, dar si sa contactezi o agentie specializata!
 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii

Data aparitiei: 27 Februarie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cat costa sa aduci in Romania o bona filipineza si de ce acestea raman cele mai cautate in domeniu? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]