Autonomia Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, sustinuta de BNS

08 Aprilie 2013
08 Aprilie 2013
ContributiiBNScasa asigurari sanatateautonomia CNASministerul sanatatii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Blocul National Sindical (BNS) nu vede justificata anexarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate la structura Ministerului Sanatatii.

Astfel, BNS a transmis intr-un comunicat de presa ca sustine in mod categoric functionarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) ca institutie autonoma, administrata independent de orice ingerinte si interese politice sau economice.

BNS nu vede niciun motiv legal, logic sau o fundamentare obiectiva pentru transformarea CNAS intr-o anexa a Ministerului Sanatatii, iar o eventuala reorganizare a acestei institutii trebuie facuta in baza unui plan discutat si aprobat impreuna cu reprezentantii contribuabililor si ai angajatorilor, precum si in baza unui studiu de impact care sa analizeze cu responsabilitate implicatiile sociale, medicale, administrative si economice ale unei astfel de decizii.

In schimb, confederatia sindicala considera ca CNAS ar trebui sa fie trecuta sub autoritatea Parlamentului Romaniei, in calitatea acestuia de for suprem de reprezentare a intereselor cetatenilor, inclusiv a celor legate de sanatate.

Parlamentul Romaniei este singura institutie care trebuie si poate supraveghea o functionare corecta, eficienta si echilibrata a Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, unul dintre cele mai mari bugete ale Romaniei - alcatuit in totalitate din contributiile cetatenilor romani.


Sursa: costelgilca.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]