Medicii de familie: noul contract-cadru ne duce la faliment

14 Februarie 2011
14 Februarie 2011
medici de familiecontract cadruministerul sanatatiiasigurari de sanatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Medicii de familie au anuntat nu vor semna contractul-cadru pe 2011 in forma sa actuala, considerand ca acest act legislativ va afecta grav serviciile medicale si tratamentele care trebuie oferite pacientilor, dar si intretinerea cabinetelor. Reprezentantii acestei categorii sociale au mentionat ca vor actiona in justitie orice norma care „incalca legislatia in vigoare si drepturile fundamentale ale pacientilor si cadrelor medicale”.

De asemenea, medicii de familie au spus ca vor solicita organismelor de control abilitate sa verifice modul in care Ministerul Sanatatii si Casa Nationala a Asigurarilor Sociale au gestionat banii contribuabililor.

“Ne este afectata profesia, suntem pusi sa platim programul de informare al MS si sa “editam carduri”, in loc sa consultam pacientii, ni se impune munca fortata fara asigurarea celor necesare, suntem umiliti in permanenta aruncand vina dezastrului din sistem asupra medicilor”, a declarat dr. Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Nationale de Medicina a Familiei.

Cadrele medicale resping ideea ca unui bolnav cronic sa i se accepte o singura reteta odata la trei luni, in conditiile in care acesta are mai multe boli asociate, care necesita tratamente, si uneori din cauza starii de sanatate trebuie sa ajunga la doctor de mai multe ori.

O alta prevedere care ii nemultumeste pe medicii de familie este cea care ii obliga pe acestia sa asigure continuitatea asistentei medicale primare in centrele de permanenta, unde vor primi pacienti, de luni pana vineri, între orele 15.00 şi 8 dimineaţa, iar în weekend, de la 8 dimineata sambata pana la aceeasi ora a zilei de duminica.

Contractul-cadru, in forma sa actuala, urmeaza sa intre in vigoare de la 1 aprilie.

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie la Diurna legala in Romania si in strainatate!


NOU! S-a modificat legislatia privind acordarea diurnei!

Lucrarea „Diurna legala in Romania si in strainatate” contine:
Lamuriti acum orice dilema generata de legislatia privind detasarea/delagarea si stabilirea diurnei legale. Comandati acum exemplarul dvs. si stati fara teama ca ANAF va investiga si va sanctiona modul in care ati aplicat legea!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]