3 trucuri pe care sa NU le folosesti pentru a-ti imbunatati CV-ul

interviu angajarecv imbunatatitcum se imbunatateste un cvtrucurimaria nicutarpentru un cv mai bun
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Da, stim deja ca vreti un loc de munca rapid, cat mai rapid. Dar ceea ce nu uitam in mod constant este ca graba strica treaba, intotdeauna.

Si mai uitam si o alta regula de aur in viata profesionala si in cea personala: Tot raul spre bine.

Asa se face ca uneori este mai bine ca ai fost concediat pentru ca ai ocazia sa iti pui ordine in mersul profesional. Uneori este o binecuvantare ca ai fost concediat pentru ca altfel nu ai fi gasit noul loc de munca la care visai de ani de zile.

Cum arata un CV perfect organizat? Un model de CV se poate descarca de pe site-ul Europass - Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale


Haideti sa vedem si care sunt trucurile la care apeleaza multi candidati in goana dupa joburi pentru care se prea poate sa nici nu fie potriviti:

1. Adaugam cuvant cu cuvant in CV din anuntul de angajare pentru care vom aplica.
Da, se intampla des si foarte des sa primim CV-uri in care sunt trecute, in categoria de competente sau experienta profesionale fasii intregi din textul descrierii sarcinilor pentru posturi.



2. Sucim putin datele la care am lucrat pentru mai multa experienta pe posturile mai importante si pentru a sterge cu buretele cativa ani in care ne-am cautat pacea sufleteasca in somaj profund.

Mai bine spuneti clar si raspicat ca ati avut o pauza pentru studiu, pentru a calatori sau pentru ca niciun loc de munca nu vi se parea potrivit pentru cerintele voastre. Decat sa fiti prinsi cu minciuna, ceea ce se si intampla mai devreme sau mai tarziu, mai bine spuneti adevarul si oferiti si argumentele care sa va castige intelegerea si simpatia intervievatorului.


3. Adaugam tot felul de abilitati si competente pe care nu le detinem deloc sau pe care le detinem la nivel de incepator absolut. Interesant este ca majoritatea situatiilor sunt descoperite din primele minute ale interviului de angajare. Restul situatiilor sunt descoperite in prima zi de lucru si ce a mai ramas devine evident in prima saptamana. Concedierea este la un pas distanta daca nu intervine o demisie care mai poate spala rusinea candidatului prins cu minciuna.

In viata profesionala, minciunile nu fac niciun bine. Nu vor face bine nici angajatului si nici angajatorilor. Sa nu uitam ca si acestia mai obisnuiesc sa  inveseleasca/ imbunatateasca/ optimizeze anuntul de angajare. Adevarul iese la iveala in primele zile sau in maxim prima luna de la angajare. Angajatul inteligent va descoperi minciunile chiar inainte de interviul de angajare daca detine conexiunile potrivite si surse de incredere.


Mult succes, cariere stralucite si afaceri prospere!
 




de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
interviu angajarecv imbunatatitcum se imbunatateste un cvtrucurimaria nicutarpentru un cv mai bun

Data aparitiei: 05 Ianuarie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

3 trucuri pe care sa NU le folosesti pentru a-ti imbunatati CV-ul Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]