Veti putea depune online actele catre institutiile din subordinea Ministerului Muncii

documente ministerul munciiministrul muncii violeta alexandrutransmitere documente online
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Digitalizarea a avut loc fortat in perioada pandemiei, insa a demonstrat ca transmiterea documentelor in mod electronic se poate face chiar si in cadrul institutiilor care intarziau sa implementeze acest sistem. 
 
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a anuntat recent ca ministerul pe care il conduce va trece la un alt nivel al comunicarii si transmiterii documentelor, tinand cont de faptul ca in pandemie s-a putut comunica online.
 
“S-a putut comunica prin mijloace electronice intre Ministerul Muncii/institutiile din coordonare si cetateni in perioada pandemiei? S-a putut. Bun. De maine, pentru ca in sedinta de Guvern s-a aprobat propunerea mea, trecem la un al nivel. Comunicarea prin mijloace electronice va fi principalul mod de comunicare al cetatenilor cu Ministerul Muncii si cu institutiile din coordonare”, a scris Violeta Alexandru pe pagina sa de socializare.
 
De asemenea, ministrul a explicat ca cei care doresc sa depuna documentele la sediul institutiilor o vor putea face in continuare, dar ca va exista si posibilitatea transmiterii de documente in mod electronic, urmand ca autoritatile sa ii invite pe cetateni sa le ridice de la sediu atunci cand se solutioneaza cererile:
 
“Nu ingradesc dreptul unui cetatean de a se prezenta la sediul institutiilor noastre. Dar, cei care doresc, pot trimite documente, cereri in format electonic si li se va raspunde tot electronic, se va purta o comunicare (inclusiv se vor transmite clarificari, documente suplimentare) pana la solutionarea cererii cand vor fi invitati sa ridice documentele. Comunicarea la ghiseu va fi exceptia, regula va fi comunicarea prin mijloace electronice”.
 
Ministrul a precizat ca se doreste “un singur drum pentru ridicarea actelor” si ca desi acest lucru nu se va intampla “peste noapte”, este un obiectiv al sau.
 
“Recunosc, fortez modernizarea Ministerului Muncii si a institutiilor din coordonare, Case de Pensii, Agentii de plati si Inspectie Sociala, Inspectia Muncii, Agentii judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, Autoritatea pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati. Implicit ma îndrept spre o noua etapa in care imi asum sa determin eficientizarea activitatii. Context in care vom ajunge si in punctul in care sa ne gandim la organigrama, posturi, etc. Cei eficienti nu au de ce sa se sperie. Cei care plimba hartii, da”, a adaugat ministrul. 
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
documente ministerul munciiministrul muncii violeta alexandrutransmitere documente online

Data aparitiei: 12 Iunie 2020
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Veti putea depune online actele catre institutiile din subordinea Ministerului Muncii Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]