Aproape 80 la suta dintre tineri vor sa plece in strainatate

Resurse Umanemunca in strainatatesalariiexperienta profesionalalocuri de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Compania SmartDreamers a derulat recent un studiu al caror rezultate indica faptul ca aproape 80% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani isi doresc sa plece in strainatate pentru a gasi un loc de munca mai bine platit.

In ce priveste asteptarile salariale, 73% dintre tineri cred ca vor obtine un salariu intre 1.000 si 2.000 de euro in strainatate, 13% mizeaza pe venituri intre 2.000 si 3.000 euro, iar 13% se multumesc si cu mai putin de 1.000 euro lunar.

In strainatate, cel mai mare obstacol intalnit in cautarea unui loc de munca este faptul ca nu isi permit, din punct de vedere financiar, sa caute la fata locului. Urmatoarele doua dificultati semnalate sunt numarul mic al locurilor de munca si experienta profesionala redusa. O alta dificultate in gasirea unui loc de munca in strainatate, semnalata de 11% dintre respondenti este discriminarea. si oferta salariala mica sau plafonarea profesionala reprezinta cele mai putin intalnite obstacole.

Diferentele cele mai mari, intalnite in raportul Romania versus strainatate se regasesc la asteptarile financiare si cele de dezvoltare personala. Obstacolul "salarii prea mici" a fost semnalat pentru piata muncii din Romania de catre 32% dintre respondenti, versus 8% care au intampinat salarii prea mici in cazul locurilor de munca din strainatate.

In timp ce 16% dintre respondenti nu aleg un loc de munca in Romania din cauza plafonarii profesionale, versus 6% care l-au mentionat ca si criteriu pentru locurile de munca din strainatate.

Dintre cei care ar reusi sa-si puna niste bani deoparte in urma muncii depuse in strainatate, 59% s-ar intoarce in tara, iar 41% s-ar stabili peste hotare. Jumatate dintre tineri ar opta pentru achizitia unui bun (casa sau masina) iar jumatate ar investi banii intr-o afacere. Dintre cei care s-ar intoarce in tara, sunt mai multi cu 11% cei care ar investi banii acumulati intr-o afacere, in detrimentul celor care i-ar investi intr-o casa sau o masina. Rezultatele studiului releva faptul ca un numar dublu al tinerilor se asteapta ca afacerea pe care ar lansa-o cu banii castigati sa aiba succes mai degraba in Romania, decat in strainatate.

Scopul studiului a fost identificarea obstacolelor si asteptarilor pe care le au tinerii privind piata muncii din Romania si din strainatate. Acestia si-au exprimat opinia pe teme ca: actualul loc de munca, asteptarile salariale, motivatii, dificultatile intampinate in gasirea unui loc de munca si modul in care ar cheltui banii economisiti.


Sursa: SmartDreamers

http://



NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Resurse Umanemunca in strainatatesalariiexperienta profesionalalocuri de munca

Data aparitiei: 25 Iulie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Aproape 80 la suta dintre tineri vor sa plece in strainatate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revenire din CCC. Stimulent de insertie. ConditiiIntrebare: O salariata a nascut la data de 09.09.2022, iar la data de 17.11.2022 contractul i-a fost suspendat pana la data de 09.09.2024 pt concediu de crestere copil. Tatal nu doreste sa isi ia luna/lunile tatalui, desi are acest drept. 1. In aceasta situatie, la ce data trebuie sa isi reia angajata activitatea pt a beneficia de stimulentul de insertie? 2. Exista anumite conditii pt a se reintoarce la serviciu la data de 09.09.2024?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Venituri pensie. Trecere pensie anticipata din pensie invaliditateIntrebare: O persoana s-a pensioat medical gr. III in cursul anului 2016. In perioada 2012- aprilie 2016, pe langa drepturile obtinute in baza contractului de munca, a indeplinit functia de membru al consiliului de administratie, incasand lunar o indemnizatie, asupra careia s-a calculat, retinut si virat contrbutia la pensie, CAS. Intrebari a) la stabilirea pensiei de invaliditate s-a valorifiat indemnizatia de administrator? Dar perioada de cinci ani, cand a urmat studii superioare la forma de invatamant...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]