Se majoreaza salariile profesorilor in septembrie? Declaratii privind majorarile salariale din invatamant

salarii profesorimajorare salarii profesori septembrie 2021legea 153/2017 invatamant
Se majoreaza salariile profesorilor in septembrie? Declaratii privind majorarile salariale din invatamant
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) si Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" au transmis un comunicat cerand Guvernului sa precizeze cand se vor majora salariile din educatie in acest an. 
 
 
"Premierul Romaniei, domnul Florin Citu, a anuntat, din nou, fara a da dovada ca ar avea o minima doza de parere de rau, ca salariile din sistemul de invatamant romanesc nu vor fi majorate in acest an, in urma deciziei luate la inceputul anului de a ingheta toate salariile in sectorul bugetar in anul 2021. A fost poate cel mai vehement si triumfalist "NU" exprimat pana acum in raport cu solicitarile pe care le-am inaintat Guvernului Romaniei", se arata in comunicatul citat de Agepres.
 
Acestia atrag atentia asupra faptului ca angajatii din invatamant sunt revoltati in contextul in care se fac declaratii oficiale privind cresteri economice, dar nu se majoreaza salariile, iar in ultimii doi ani, majorarile salariale pentru cadrele didactice au fost anihilate de inflatia recunoscuta oficial de Banca Nationala a Romaniei si de cresterea preturilor la produsele de baza si la utilitati. Majorarile care ar fi trebuit deja sa fie acordate ajung pana la 500 lei pe luna.
 
"Opinia publica trebuie sa inteleaga faptul ca un profesor debutant are in acest moment un salariu de doar 2.300 de lei pe luna. O chirie minima pentru o garsoniera il lasa pe acest tanar cu jumatate sau chiar un sfert din salariu (fara a lua in calcul orase precum Bucuresti sau Cluj), prin urmare, cine poate sa aiba un trai decent cu 1.000 de lei pe luna, bani din care mai are de platit si facturile utilitatilor, haine, carti, cursuri de perfectionare? Chiar si in aceste conditii de umilire salariala, majorarea care ar fi trebuit sa se acorde in anul 2020, a fost "sarita" si anul acesta! Atitudinea guvernantilor care dau astfel de salarii profesorilor este una cinica, daca nu cumva chiar iresponsabila!", au precizat reprezentantii sindicatelor. 
 
Totodata, angajatii din solicita informatii oficiale cu privire la felul in care se va aplica in 2022  Legea nr. 153/2017.
 
"Prim-Ministrul Romaniei trebuie sa spuna public si de indata, daca Legea nr. 153/2017 se va aplica, anul viitor, pentru angajatii din invatamant. Orice amanare naste suspiciuni, asta pentru ca, in cateva zile, la Ministerul Finantelor Publice incepe "creionarea" Proiectului de buget pentru anul 2022. Tacerea guvernantilor poate fi interpretata de salariatii din invatamant ca o invitatie la declansarea actiunilor de protest", se arata in comunicatul amintit.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salarii profesorimajorare salarii profesori septembrie 2021legea 153/2017 invatamant

Data aparitiei: 25 August 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Se majoreaza salariile profesorilor in septembrie? Declaratii privind majorarile salariale din invatamant Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]