Decizia de a munci in strainatate. Ce trebuie sa stie romanii

Mara Dobrin
Mara Dobrin
21 Iulie 2017
21 Iulie 2017
Mara Dobrin
Mara Dobrin
romani munca in strainatatelocuri de munca 2017locuri de munca strainatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Vesti bune pentru romanii care doresc sa studieze si sa munceasca in afara statului roman. In acest context, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, in parteneriat cu alte institutii publice, va incepe in luna august campania de informare “Informare acasa! Siguranta in lume!“, destinata romanilor care doresc sa munceasca, sa studieze si sa locuiasca in strainatate.

Campania isi propune sa informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor sa se stabileasca in afara granitelor le au in tarile membre UE, precum si asupra riscurilor la care se expun odata cu decizia de a munci in strainatate.

De asemenea, vor fi informati in legatura cu siguranta la locul de munca, riscurile unor boli profesionale, protectia fata de abuz si exploatarea prin munca sau orice alt tip, sustinerea accesului nediscriminatoriu al lucratorilor romani pe piata muncii, precum si numerele de urgenta in caz de necesitate.

Campania de informare va incepe cu un proiect pilot in judetele Botosani (9 august), Suceava (10 august) si Neamt (11 august) si va continua si-n alte regiuni ale tarii.

Aceasta campanie va fi derulata de Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni in parteneriat cu Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe si autoritati locale.

De asemenea, vor fi invitati reprezentanti ai Corpului Diplomatic la Bucuresti, indeosebi ambasadori care provin din tari in care sunt comunitati semnificative de romani, precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania si Franta.

Companiile multinationale pot transfera lucratori in Romania pentru o perioada mai lunga de timp

Incepand cu 2017, anumiti lucratori ai multinationalelor care isi pastreaza contractul de munca in tara de origine pot lucra in Romania pana la 3 ani, spre deosebire de anii trecuti, cand legislatia limita perioada la un singur an.


In septembrie 2016 a fost adoptata in Romania Directiva Europeana privind Transferurile Intra-Grup, prin modificarea Ordonantei Guvernului nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei...citeste mai multe aici >>>



Sursa: gov.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]