Motiune de cenzura depusa impotriva ministrului Muncii! Cand va fi dezbatuta si cine a initiat masura

motiune cenzura ministrul muncii 2018demitere lia olguta vasilescu 2018revisal 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, este in vizorul presei in aceste zile, dat fiind faptul ca o motiune de cenzura simpla a fost depusa impotriva acesteia.

Cei de la Partidul National Liberal au depus motiunea care va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor in cursul zilei de 19 februarie.

Decizia finala va fi data in cursul zilei de miercuri (21 februarie), conform Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.


De ce doresc liberalii demisia ministrului si care sunt motivele invocate de acestia?

"Lia Olguta Vasilescu - ministrul minciunii si al injustitiei sociale" este intitulata motiunea cu pricina, iar cei care au initiat-o sustin cu tarie ca este absolut necesara demiterea ministrului Muncii, ca urmare a "incompetentei de care a dat dovada".


"Se impune demiterea doamnei Lia Olguta Vasilescu avand in vedere incompetenta crasa de care a dat dovada in exercitarea mandatului de ministru, Romania fiind un caz unic in lume in care un salariat, in loc sa primeasca salariu pentru munca prestata, este dator angajatorului", au mai declarat liberalii, potrivit Agerpres.


Mai bine de milioane de romani au salarii mai mici, in pofida faptului ca ministrul Muncii promisese altceva:

"Nu mai incercati sa scapati, doamna ministru, pentru ca este imposibil! Nici minciunile spuse cu convingere nu va mai ajuta! Fluturasul de salariu este dovada. Romanii au salarii mai mici sau, mai mult decat atat, trebuie sa aduca bani de acasa la sfarsitul unei luni de munca. Luni de zile ati mintit ca salariile nu vor scadea, ci vor creste, iar de aici inainte nimeni nu mai are incredere in dumneavoastra si in Guvernul din care faceti parte. Ati fost demascata de propria incompetenta si ati continuat cu sfidarea populatiei. (...)", au mai adaugat deputatii PNL.

Acestia au mai declarat ca cei mai multi angajatori care au operat modificarile in REVISAL sunt din mediul privat si se intreaba de ce institutiile statului nu se supun legilor, pana in momentul de fata.

Deputatii PNL mai sustin ca doamnei ministru Lia Olguta Vasilescu i-a fost majorat salariul cu 1.000 de lei, desi aceasta sustinea cu tarie ca venitul sau a fost diminuat.


REVISAL 2018 si inregistrarea absentelor nemotivate. Cum putem sti ca absentele sunt intr-adevar nemotivate?


Prin exceptie, in cazul absentelor nemotivate transmiterea in registru a suspendarii se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii. Dar cum putem sti ca absentele sunt intr-adevar nemotivate? Numai cercetarea disciplinara a abaterii va putea duce la concluzia ca absentele nu sunt motivate; salariatul are oricum dreptul de a prezenta certificatul medical sau motivarea de orice fel a absentelor intr-un termen mai indelungat.

Dupa ce a realizat inregistrarea suspendarii, pentru absente nemotivate, angajatorul constata astfel ca de fapt absentele aveau o motivare, pe care la data inregistrarii nu o cunostea...citeste mai multe despre REVISAL si absente aici >>>



NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
motiune cenzura ministrul muncii 2018demitere lia olguta vasilescu 2018revisal 2018

Data aparitiei: 19 Februarie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Motiune de cenzura depusa impotriva ministrului Muncii! Cand va fi dezbatuta si cine a initiat masura Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Obligatie emitere adeverinta venit noua lege a pensiilorIntrebare: In ce conditii firma este obligata sa elibereze adeverinte cu tote veniturile din 1957-2001 conform noii L360/2023. Firma este din 1957, detinem arhiva, din statele vechi si mai apoi fluturasi se poate deduce baza de calul a pensiei care difera de la o perioada la alta, totodata, nu sunt incluse toate veniturile la calulul CAS-lui si pensia suplimentara L80/1992.Legea intra in vigoare din septembrie, suntem obligati sa eliberam pana atunci aceste adeverinte?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Fisa de post pentruDirector vanzariIntrebare: Va rog frumos sa ne trimit fisa post pentru urmatorul cod cor: 112018 - director vanzari.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]