Cei de la Partidul National Liberal au depus motiunea care va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor in cursul zilei de 19 februarie.
Decizia finala va fi data in cursul zilei de miercuri (21 februarie), conform Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.
De ce doresc liberalii demisia ministrului si care sunt motivele invocate de acestia?
"Lia Olguta Vasilescu - ministrul minciunii si al injustitiei sociale" este intitulata motiunea cu pricina, iar cei care au initiat-o sustin cu tarie ca este absolut necesara demiterea ministrului Muncii, ca urmare a "incompetentei de care a dat dovada".
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
"Se impune demiterea doamnei Lia Olguta Vasilescu avand in vedere incompetenta crasa de care a dat dovada in exercitarea mandatului de ministru, Romania fiind un caz unic in lume in care un salariat, in loc sa primeasca salariu pentru munca prestata, este dator angajatorului", au mai declarat liberalii, potrivit Agerpres.
Mai bine de milioane de romani au salarii mai mici, in pofida faptului ca ministrul Muncii promisese altceva:
"Nu mai incercati sa scapati, doamna ministru, pentru ca este imposibil! Nici minciunile spuse cu convingere nu va mai ajuta! Fluturasul de salariu este dovada. Romanii au salarii mai mici sau, mai mult decat atat, trebuie sa aduca bani de acasa la sfarsitul unei luni de munca. Luni de zile ati mintit ca salariile nu vor scadea, ci vor creste, iar de aici inainte nimeni nu mai are incredere in dumneavoastra si in Guvernul din care faceti parte. Ati fost demascata de propria incompetenta si ati continuat cu sfidarea populatiei. (...)", au mai adaugat deputatii PNL.
Acestia au mai declarat ca cei mai multi angajatori care au operat modificarile in REVISAL sunt din mediul privat si se intreaba de ce institutiile statului nu se supun legilor, pana in momentul de fata.
Deputatii PNL mai sustin ca doamnei ministru Lia Olguta Vasilescu i-a fost majorat salariul cu 1.000 de lei, desi aceasta sustinea cu tarie ca venitul sau a fost diminuat.
REVISAL 2018 si inregistrarea absentelor nemotivate. Cum putem sti ca absentele sunt intr-adevar nemotivate?
Prin exceptie, in cazul absentelor nemotivate transmiterea in registru a suspendarii se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii. Dar cum putem sti ca absentele sunt intr-adevar nemotivate? Numai cercetarea disciplinara a abaterii va putea duce la concluzia ca absentele nu sunt motivate; salariatul are oricum dreptul de a prezenta certificatul medical sau motivarea de orice fel a absentelor intr-un termen mai indelungat.
Dupa ce a realizat inregistrarea suspendarii, pentru absente nemotivate, angajatorul constata astfel ca de fapt absentele aveau o motivare, pe care la data inregistrarii nu o cunostea...citeste mai multe despre REVISAL si absente aici >>>