Ce ii face pe tineri sa nu se integreze in piata muncii

30 Octombrie 2012
30 Octombrie 2012
piata munciitineri absolventiintegrarelocuri de muncafacultatejoburi
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Atat absolventii, cat si specialistii in domeniu considera ca exista o oarecare stare de depresie in randul tinerilor care se pregatesc sa iasa pe piata muncii, in special din cauza necorelarii pregatirii acestora cu cerintele mediului de afaceri, dupa cum relateaza Ziarul Financiar.

"In general, cei care intra in astfel de «depresii» sunt acei tineri care nu se pot adapta nici trecerii de la liceu la facultate sau nu pot face fata unor situatii neobisnuite, se pierd, intra in panica si in primul an de facultate ajung la concluzia ca nu le place ceea ce fac sau nu stiu ce au de facut in continuare si incotro trebuie sa se indrepte", precizeaza psihologul Bogdan Lucaciu. Pe de alta parte, spune el, sunt si tineri care nu se sperie de ceea ce se intampla de ani buni pe piata muncii si care reusesc sa se adapteze la cerintele ei fie prin afaceri pe care le dezvolta inca din studentie, fie prin dorinta de a invata si altceva, chiar din afara ariei lor de competenta.

Fostul secretar de stat in Ministerul Educatiei, Paloma Petrescu, spune ca Romania se confrunta cu un deficit important de locuri de munca tintite pe nivelul de pregatire al tinerilor, lucru ce duce fie la hotararea lor de a pleca din tara, fie la acceptarea unor joburi care sunt sub nivelul de pregatire al acestora. De asemenea, ea mai spune ca teama de a nu gasi un loc de munca in prezent este tot mai acuta printre absolventi si din cauza faptului ca exista foarte multe locuri acreditate in facultati, iar angajatorii nu pot oferi un numar egal de joburi.

Pe de alta parte, unii angajatori spun ca desi exista destule oferte de munca pe piata, tinerii nu vor sa lucreze fie din cauza volumului prea mare de munca, fie din cauza salariilor care nu le indeplinesc asteptarile.

"Am avut o tentativa de a recruta studenti din anul patru, insa nu a vrut nimeni sa lucreze. intr-adevar, salariul nu era fabulos, varia intre 400 si 500 de euro si era mult de munca, dar nu a venit nimeni sa spuna ca vrea postul respectiv. Este posibil ca in unele domenii tinerii sa se teama de faptul ca nu vor gasi un job, dar in inginerie sunt foarte multe oferte din partea angajatorilor si foarte putini absolventi si studenti care le revendica", explica Stelian Negoescu, directorul general al ISCIR-CERT, companie care se ocupa de certificarea siste­melor de management si personal.

Sursa: costelgilca.ro


NOUTATI din Legislatia muncii

Cum sa te distingi pe piata muncii?


Incepe acum transformarea companiei tale!
Acceseaza ghidul Brandul de angajator in era digitala

Afli din ghid:
• Strategii de construire a brandului de angajator
• Tehnici de comunicare interna si externa
• Rolul inteligentei artificiale in HR
• Studii de caz si exemple practice

...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]