Statul roman va initia programul "Primul loc de munca"?

primul loc de muncaprogram primul loc de muncaprimul loc de munca tineri absolventiprimul loc de munca proiect
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Dupa ce au fost instituite programe precum "Prima Casa" sau "Prima Masina" se pare ca parlamentarii se gandesc sa inceapa si programul "Primul loc de munca."

Asa se face ca exista un proiect de lege in acest sens, care se afla in dezbatere momentan. Cei care vor beneficia de acest program sunt tineri cu varste cuprinse intre 16-35 de ani, care vor fi sprijiniti in acest sens, indiferent de ce studii au absolvit.

“Incepand cu 1 ianuarie 2020, a programului national “Primul loc de munca pentru tinerii absolventi”, program care se adreseaza exclusiv absolventilor din invatamantul de stat, particular sau confesional acreditat sau autorizat din Romania si care nu au mai avut niciodata un loc de munca, in mod oficial, in baza unui contract individual de munca”, se arata in expunerea de motive a proiectului de lege mentionat.


Angajatorii vor putea deduce integral cheltuielile salariale!


Proiectul de lege prevede ca angajatorul poate deduce in integralitate toate acele cheltuieli salariale pentru acesti angajati:


"Art. 3 – (1) Angajatorul are dreptul de a deduce in integralitate cheltuiala salariala prilejuita de incheierea unui contract de munca cu un tanar absolvent din impozitul pe profit sau impozitul pe venit datorat.


(2) Angajatorul poate compensa cheltuiala salariala si cu o creanta pe care o detine in relatia cu autoritatile statului, pana la concurenta totala a sumelor.

(3) Facilitatile instituite prin prezenta lege se pot cumula si cu alte facilitati prevazute de legislatia in vigoare", conform proiectului.

Companiile care vor angaja acest tip de salariati vor fi scutite de impozit pe salarii, pentru o perioada de 24 de luni de la data incheierii contractului de munca, in vedere asigurarii unor venituri salariale stimulative pentru tinerii angajati.

"Art. 4 – (1) Dupa alin.(9) al art. 25 din Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal se introduce un nou alin. (9′) cu urmatorul cuprins:

(91) Sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal cheltuielile efectuate pentru absolventii angajati prin programul national “Primul loc de munca pentru tinerii absolventi;

Dupa pct. 5 al art. 60 din Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal se introduce un nou punct, pct. 6, cu urmatorul cuprins:

6. persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1)-(3), pentru primele 24 de luni de la angajarea in cadrul programului national “Primul loc de munca pentru tinerii absolventi”;
Angajatorii care nu indeplinesc obiectivele Programului si inceteaza raporturile de munca cu tinerii inaintea termenelor prevazute de lege vor fi obligati sa restituie statului roman toate facilitatile acordate."



Pentru mai multe detalii ale proiectului de lege care NU este inca in vigoare poti citi AICI.



de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
primul loc de muncaprogram primul loc de muncaprimul loc de munca tineri absolventiprimul loc de munca proiect

Data aparitiei: 28 Iunie 2019
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Statul roman va initia programul "Primul loc de munca"? Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]