Aceasta suma va fi oferita de catre statul roman tuturor angajatorilor ca incadreaza in munca someri, conform unei OUG recente.
Iata ce a declarat ministrul de resort, Lia Olguta Vasilescu, conform Agerpres:
"Vreau sa va prezint in aceasta seara (18 iunie) un proiect de ordonanta de urgenta care a fost initiat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si care se afla la ora actuala in avizarea ministerelor Finantelor, Fondurilor Europene si Justitiei. Ne respectam un nou angajament din Programul de Guvernare, referitor la sprijinirea angajatorilor, si bineinteles ca acesta se refera la incadrarea somerilor si a beneficiarilor de ajutor social. Viziunea Ministerului Muncii merge, de acum inainte, pe o alta linie, aceea de nu-i mai sprijini pe cei care au capacitate de munca, dar nu vor sa o faca, motiv pentru care ne-am gandit ca sa ii sprijinim pe toti cei din mediul de afaceri care vor sa faca angajari in perioada urmatoare. In acest sens, statul va plati suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro, lunar, angajatorilor care incadreaza someri si beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru perioade de pana la cinci ani, in functie de categoria din care viitorii angajati fac parte", a spus Lia Olguta Vasilescu.
Sumele vor fi primite indiferent de formarea profesionala a salariatilor incadrati
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Ministrul muncii a mai tinut sa precizeze ca de aceste sume de bani vor beneficia toti angajatorii care incadreaza in munca salariati, indiferent de formarea profesionala a acestora - scoala profesionala, liceu, facultate, tineri greu angajabili, marginalizati, ucenici, indiferent de varsta, etc.
"Bineinteles ca angajatorii vor putea oferi o suma mult mai mare de bani decat cea care este la ora actuala acordata de stat pentru fiecare nou angajat, astfel incat salariile din Romania sa se apropie de valoarea platita in celelalte tari ale Uniunii Europene si sa determine stoparea exodului fortei de munca", a mai adaugat Vasilescu.
In comparatie cu 2017, statul roman dubleaza sumele de bani oferite angajatorilor mentionati mai sus, sperand ca somajul va scadea si mai mult. Cu toate ca in momentul de fata somajul se afla intr-un punct de minim istoric si ne referim la perioada de dupa Revolutie.