Ce poti face daca afacerea ta este in impas

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
13 Iulie 2021
13 Iulie 2021
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
businessresurse umanepromovaredezvoltarecolaborari
Ce poti face daca afacerea ta este in impas
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daca ultima perioada a fost una de anduranta, rezilienta, apoi de semifaliment al afacerii tale, e timpul sa faci cateva schimbari pentru a te asigura ca totul va fi bine si ca nu vei fi nevoit sa abdici de la statutul de „sef propriu”. Dupa ce iti creezi un business al tau, te obisnuiesti cu un program flexibil si castiguri mai mari fata de un salariu multumitor de angajat, este previzibil ca iti va fi greu sa te adaptezi unei situatii in care nu mai este totul coordonat de catre tine. Drept urmare, este esential ca in loc de probleme, intrebari si analize prevestitoare ale unui deznodamant nu tocmai OK sa incerci sa pui pe o hartie solutiile, iar apoi sa le implementezi in cel mai scurt timp. In acest sens, venim cu cateva recomandari, cea mai importanta fiind cea care vizeaza schimbarea activitatii initiale, diversificarea serviciilor oferite. E firesc acum sa jonglezi si sa testezi terenul pe mai multe paliere, luand totul ca pe o provocare, insa dupa o analiza SWOT obiectiva, prin intermediul careia sa treci in revista avantajele si dezavantajele fiecarei idei pe care vrei sa o implementezi in interiorul afacerii.


Colaborari si servicii de specialitate externalizate


Daca, de exemplu, te decizi sa te axezi pe servicii de forare si betonare, mai ales daca ai studii in domeniu, atunci cea mai buna decizie pe care o poti lua este sa inchiriezi utilajele si sa lucrezi cu o echipa restransa, luand lucrari accesibile. In paralel, poti sa te „extinzi” si cu un business de sezon, cum ar fi un truck driver cu tonete de inghetata si sucuri naturale cu gheata. In ultimul caz mentionat, poti sa angajezi studenti pe o perioada determinata de timp. Daca vei opta pentru un business online, cum ar fi unul care ofera consultanta SEO si marketing pentru firme, atunci cel mai potrivit este sa colaborezi cu specialisti in domeniu care sa nu fie angajatii tai.

Diversificarea profilului unei afaceri implica o paleta larga de situatii de HR, de statuturi diferite ale angajatilor, asa ca decat sa angajezi un specialist mai bine ai alege externalizarea resurselor umane, o solutie pe cat de eficienta, pe atat de garantata in privinta serviciilor premium. Fara doar si poate, vei avea nevoie de serviciille unor profesionisti, specialisti care-si cunosc extrem de bine domeniul, tool-urile moderne in rezolvarea task-urilor. Si atunci de ce ai angaja permanent un junior pe aceasta pozitie cand tu ai nevoie de ghidarea unui intreg departament?

Promovare si strategii clare de dezvoltare


Daca esti vizionar in domeniul tau, nu ar trebui sa reprezinte pentru tine o dificultate o situatie incerta, ci mai degraba o provocare. E de preferat ca atunci cand diversifici activitatea in afaceri, sa ai dinainte o strategie clara de patrundere pe piata concurentiala si un plan de promovare, eventual o companie de PR care sa preia de la zero construirea unei imagini impecabile sau rebranduirea propriu-zisa.  Odata cu instabilitatea socio-economica, intr-un context sanitar delicat, adaptabilitatea businessurilor si diversificarea lor in directa corespondenta cu nevoile clientilor sunt absolut necesare. Indiferent de previziunile din domeniul care vizeaza piata muncii, realitatea poate fi surprinzatoare.


Sursa foto: unsplash.com

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]